Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Благоустрояват села от община Ново село

Община Ново село сключи два договора с Предприятието за управление на дейностите по опазването на околната среда /ПУДООС/. Близо 20 000 лв. ще влязат в общината за облагородяване на центровете на две села - Флорентин и Неговановци.

Договорът, който е сключен за село Флорентин, е насочен към превръщането на градинката до кметството в място за детски игри и разходки. Средствата ще бъдат използвани за поставянето на нови комбинирани детски съоръжения, пейки, кошчета, озеленяване и засаждане на цветя.

За да има завършен вид пространството до кметството, е необходимо да се направи ремонт или подмяна на автобусната спирка и площта пред нея. Нова спирка е предвидена в капиталовите разходи на общинския бюджет и по всяка вероятност изграждането й ще стане едновременно с дейностите по оформянето на градинката.

Акцентът в село Неговановци е поставен върху изчистването на нерегламентираното сметище и облагородяването на  моравата между кметството и търговската сграда. За около 10 000 лв. ще се почистят паразитните храсти и дървета, ще се оформят цветни лехи и алеи, ще се засадят нови дървета около стария орех, ще бъде изградена пергола с увивни рози, предвиждат се повече пейки за отдих на възрастните хора, а за децата ще се поставят комбинирани съоръжения.Вижте още

Снимката на 14 април 2021 година

Днес честваме 200 години от рождението на бележития български възрожденец и революционер Георги Стойков Раковски. Родолюбиви видинчани поднесоха венци и цветя пред паметника му в началото на Крайдунавския парк срещу драматичния театър. 106 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада . 944 са новите регистрирани случаи на коронавирус у..

публикувано на 14.04.21 в 18:10

Заловиха бежанци от Афганистан и Пакистан на път за Кула

11 чужди граждани са задържани от  служители от Гранично полицейско управление Чипровци, съобщават от полицията.  На 13 април 2021 г., на международен път Е-79 в района на Монтана,  граничните полицаи   спрели за проверка товарен автомобил "Волво" с 41-годишен шофьор от Пловдив. В  предния край на ремаркето те открили преграда, зад която били..

публикувано на 14.04.21 в 17:17

Задържаха мигранти на границата при Оряхово

Група мигранти са задържани в товарен камион на ГКПП Оряхово - Бекет при незаконно преминаване на границата, съобщават от Апелативната прокуратура в София.  По първоначални данни задържаните са граждани на Сирия, сред които са и две непълнолетни лица. С едемте лица без необходими документи за преминаване на границата  са  открити   в товарен камион..

публикувано на 14.04.21 в 15:55

Видин не забрави Раковски

200 години от рождението на бележития български възрожденец и революционер Георги Стойков Раковски се отбелязват на днешния ден. Родолюбиви видинчани поднесоха венец и цветя пред паметника му в началото на крайдунавския парк срещу драматичния театър. Автор на бюст-паметника, който е изграден през 1938 година, е проф. Иван Лазаров, а инициативата за..

публикувано на 14.04.21 в 15:55

Няма преливащи язовири в Монтанско

Обилното снеготопене и падналите дъждове повишиха нивата на язовирите в област Монтана, но  в региона н яма преливащи водоеми, съобщи областният управител Росен Белчев. Към 313 мил.кубика е водата в язовир "Огоста" край Монтана. Това прави над 60% от пълния му обем. Язовир "Среченска бара" е пълен. Притокът и разходът от него се..

публикувано на 14.04.21 в 15:45

Компенсаторната станция в Расово става стратегически обект

Компресорна станция "Расово" на Булгартранзгаз, д ейността "разпределение на електрическа енергия" и диспечерските центрове на електроразпределителните дружества,   ще бъдат включени към стратегическите обекти и дейности в енергетиката. Това реши Министерският съвет на днешното си заседание.  Посочените обекти играят ключова роля в..

публикувано на 14.04.21 в 15:35

Кети Ценова остава начело на РЗИ Враца

Кети Ценова спечели конкурса за директор на Регионалната здравна инспекция във Враца. Тя изпълняваше ръководни функции от 2 години.  Доктор   Ценова получи най-висока оценка в надпреварата, обявена за длъжността от здравното министерство. Още двама опоненти се включиха в конкурса – предшественикът на д-р Ценова и един от най-успешните..

публикувано на 14.04.21 в 14:40