Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изкуството е за всички

2
Снимка: Радио ВИДИН

Творческа вечер "Огърлица от разЛОМени слова" организира Община Лом днес. Инициативата ще отчете Първия национален поетичен конкурс за хора с увреждания. В културата, таланта и в творчеството не може да има увреждания, обясни организаторът и председател на Дружество "Будители" Юлий Йорданов.

"Имаме желанието конкурсът да продължи традициите в поезията на писателка от Северозападна България - Яна Язова, вдъхновена от любовта към България, стремежа към красотата в живота."

Събитието ще се проведе в общинската художествена галерия "Поломие" от 17:30 часа.

Първият национален поетически конкурс "Огърлица от разЛОМени слова" е организиран от Съюза на българските писатели, Агенцията за хора с увреждания, Община Лом и Дружеството "Будители" в Монтана. В него се включиха автори от цялата страна. 

Галерия

Вижте още

Хванаха бракониери със 140 кг риба на язовир "Огоста"

Двама нарушители, извършващи стопански риболов на язовир "Огоста", са забелязани от служители на полицията в Монтана и при опит да бъдат задържани побегнали. Единият от нарушителите е разпознат и след издирване е доведен за съставяне на два акта за нерегламентиран стопански риболов и улов на бяла риба, която в момента е забранен вид поради..

публикувано на 01.04.20 в 12:24

Срокът за участие във фоклорния конкурс "Напеви от Северозапада" се удължава

Срокът за изпращане на заявки за участие в 12-то издание на фолклорния конкурс "Напеви от Северозапада" се удължава до 20 май. Промяната в срока се налага поради обявеното извънредно положение и въведените противоепидемични мерки на територията на България и чужбина. Тази година форматът на творческата надпревара е ВИДЕОКОНКУРС. Право на участие..

публикувано на 01.04.20 в 11:23

Незаконно притежавано оръжие и боеприпаси иззеха в Гранитово

Незаконно притежавано оръжие и боеприпаси са иззели служители на РУ-Белоградчик. По случая с полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан 61-годишен от Белоградчик. В хода на проведена специализирана операция, в село Гранитово, полицаите спрели за проверка лек автомобил.  Пътникът в колата -  61-годишен, държал гладкоцевна пушка 16-ти калибър с..

публикувано на 01.04.20 в 10:57

Иззеха незаконни дърва и автомобил от 15-годишен

В местността Беров дол в землището на с. Вирове служители на РДГ Берковица установили в гориста местност лек автомобил  с видинска регистрация, съобщава полицията в Монтана. След като видял служебния автомобил, водачът се оттеглил в неизвестна посока. При направена справка е установено, че рег. табелите на автомобила са предназначени за друг..

публикувано на 01.04.20 в 10:51

Приеха новата структура на общинската администрация във Враца

Мнозинството в общинския съвет на  Враца  одобри предложението на кмета Калин Каменов за нова структура на местната администрация. Според нея градоначалникът, който не беше на заседанието, ще има четирима заместници. Към досегашните Мария Попова, която отговаря за програми, обществени поръчки и проекти, и Петя Долапчиева с ресор образование и..

публикувано на 01.04.20 в 09:00

В община Кула спазват мерките за борба с коронавируса

Докато здравният министър налагаше и впоследствие отмени задължителното носене на предпазни маски на обществени места, в нашия град в единствената аптека не бяха налични такива. Въпреки това, хората ходеха с маски и не се оплакваха от липса на такива. Предприемчиви наши съграждани вече шият маски от плат за многократна употреба, както и шивашкото..

публикувано на 01.04.20 в 08:59

Снимката на 31 март 2020 година

Предпазни маски в аптеките във Видин има, но може да се появят временни дефицити, коментира председателят на регионалната фармацевтична колегия във Видин Николай Тодоров. Заради изчерпване на наличните количества, до обяд се е наложило да бъдат направени нови доставки. Отменя се заповедта за задължителното носене на маски на открити и..

публикувано на 31.03.20 в 18:06