Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Видински деца ще покажат умения по спортни танци

Снимка: Фейсбук Клуб по спортни танци Елит-Тим

Концерт на Клуб по спортни танци "Елит тим" се организира във Видин утре, 13 юни. Над 50 млади танцьори ще представят 7 различни продукции, разказа ръководителят на групата Атанас Балъкчиев:

"Традиционен концерт, годишна продукция. Винаги в края на годината правим такъв концерт, за да могат да видят родителите какво сме направили през годината. Да се покажат децата, иначе за какво са се трудили цяла година? За всички любители на танцовото изкуство, за всички, които харесват този вид спорт. Всички, които искат да се забавляват, да заповядат. Ние имаме няколко формации, които сме направили, малко по-атрактивни и ще бъдат интересни."


Представлението започва в 18.00 часа в Спортна зала "Фестивална" и е с вход свободен.

Вижте още

Чужденец е задържан за предложен подкуп на полицай във Видинско

В полицията в Кула е образувано бързо производство за предложен подкуп на полицейски служител, съобщават от ОД на МВР- Видин.  На 26 февруари, около 14.10 часа в района на разклона за село Срацимирово, екип от двама пътни полицаи спрял за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф" със старозагорска регистрация, движещ се в посока Видин. Колата шофирал..

публикувано на 27.02.20 в 10:02

80-годишен почина след пожар в сухи треви

В полицията в Оряхово е получено съобщение за обгоряло лице в село Войводово, община Мизия. На място е установено, че  80-годишен мъж запалил сухи треви до имота си и в опита са за изгаси пламъците получил изгаряния, от които  починал. За още един пожар в сухи треви съобщават от пресцентъра на МВР-Враца. Жител на град Враца е заявил, че запалил сухи..

публикувано на 27.02.20 в 09:54

БСП: Къде "изчезна" земята около извора в Сланотрън?

Има сериозни опасения, че близо 80 декара общински терени около каптирания минерален извор във видинското село Сланотрън са сменили собствеността си. Казусът е получил публичност след запитване на групата общински съветници на БСП до кмета на Общината във връзка с бъдещето на извора. Сега социалистите са внесли ново запитване до кмета Цветан Ценков,..

публикувано на 27.02.20 в 08:38

СДС и ГЕРБ ще подпишат споразумение за общо управление на Видин

В Общинския съвет във Видин вече е изградено мнозинство между ГЕРБ и СДС, обясни председателят на местния парламент Генади Велков : "Предстои да подпишем политическо споразумение за общо управление с ГЕРБ. Имаме яростна опозиция в лицето най-вече на бившия кмет. Понякога в опозиция са и групата на БСП. Те задават интересни въпроси. Мисля, че Общинският..

публикувано на 27.02.20 в 08:23

Освобождават служители на Община Видин в пенсионна възраст

Около 15 служители на общинската администрация във Видин в пенсионна възраст са освободени, а на тяхно място са назначени млади специалисти. "През изминалите три месеца успяхме поетапно да освободим около 15 служители на общинската администрация, които са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст. На тяхно мsсто сме назначили млади хора..

публикувано на 27.02.20 в 08:13

Снимката на 26 февруари 2020 година

Напредъка по проект "Модернизация на път I – 1 /E-79/ Видин – Ботевград" бе обсъден на работна среща по инициатива на областната администрация.  В нея са участвали представители на общините Видин, Грамада, Димово, Макреш и Ружинци, на Служба по геодезия, картография и кадастър – Видин, директорите на Областно пътно управление-Видин и Областна дирекция..

публикувано на 26.02.20 в 17:58

Митрополит Даннил търси начин да запази църквата в село Живовци

Видинският митрополит Даннил посети църквата в монтанското село Живовци. Храм "Свето Възнесение" изплува от водите на язовир "Огоста", след като нивото му спадна драстично. Храмът е построен през 1858 година. Повече от половин век църквата не се използва, след като селото е отчуждено, заради строителството на "Огоста". "Всеки един..

публикувано на 26.02.20 в 17:34