Призова награда за видинчанка на международен медиен фестивал

Антонина Лозанова
Снимка: Личен архив

Възпитаничката на Видинската математическа гимназия Антонина Лозанова спечели голямата награда за "Най-добър монтаж" за филма "Обратно броене" на Международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство "Арлекин", съобщават от учебното заведение.

"От 8-и до днес, 12-и, във Варна се проведе осмото поредно издание на фестивала. Взеха участие деца и младежи не само от България, но и от чужбина. В рамките на програмата имахме обучения по драматургия и анимация. През тези три дни трябваше да защитим изготвеното от нас. Аз участвах с два документални филма. "Обратно броене" е филм за моя клас, тъй като сега завърших училище. Импресивно представих всичко, което преживяхме през бурната година. Той беше номиниран и в категорията "Най-добър документален филм", разказа бившият тийн репортер на Радио ВИДИН.

Фестивалът “Арлекин” се провежда под мотото “Светът в моите очи” и има за цел да стимулира детската и младежка фантазия и творчество за създаване на оригинални филми, телевизионни предавания и репортажи: музикално предаване, рекламни клипове, детска новела и сериал, спортно предаване, новинарска емисия и всички останали формати, към които децата проявяват интерес, също така интернет медии и радиопредавания, включващи всички жанрове.

Фестивалът се провежда под патронажа на Министерството на образованието и науката, със съдействието на Община Варна и Държавната агенция за българите в чужбина.

Вижте още

"Ботев" заминава за Турция в пълен състав

Ясна е групата, с която Ботев тръгва за Турция. Тя беше определена от старши-треньора Антони Здравков часове след победата над Кариана с 4:1 в контролна среща, изиграна в Криводол. На практика за лагера заминават почти всикчи, играли в спаринга. Багажа си стягат 22 души. Това са: вратарите Митов и Боладжолев;  защитниците: Иванов,..

публикувано на 18.01.20 в 15:24

Молби за напускане подадоха лекари от АГО на видинската болница

Предизвестие за напускане са подали четирима лекари от Акушеро-гинекологичното отделение на видинската болница " Света Петка ", каза пред Радио ВИДИН завеждащият отделението д-р Слави Любенов . Срокът на предизвестието на д-р Любенов е три месеца, докато на д-р Младенов, д-р Николов и д-р Цонева, която е на половин щат, е един месец. Депозирането..

публикувано на 18.01.20 в 15:12

Йордановден отбелязват в Горно Церовене

Йорданов и Ивановден по стар стил ще отбележат в събота в монтанското село Горно Церовене, съобщи кметът Йордан Йорданов. Две духови музики са ангажирани за тържеството. "Тази над 100-годишна традиция тръгва от Живовци, после се пренася и тук. Тръгваме от центъра в 11.30 часа с духова музика.  В реката няма вода, плитко е, затова няма да хвърлим..

публикувано на 18.01.20 в 07:23

Почистване на църквата в село Живовци организират ентусиасти

Жителите на село Живовци са изселени отдавна, заради построяването на язовир "Огоста". В момента нивото на водоема е спаднало драстично и църквата "Свето Вознесение" е на сушата. Към църквата има огромен интерес и се посещава от доста хора. Достъпът до нея обаче е труден. Затова днес в 9.30 часа ентусиасти се събират там и ще разчистват, обясни..

обновено на 18.01.20 в 07:16
Първите за зимата снежинки се опитаха днес да оставят следи във Видин...

Снимката на 17 януари 2020 година

3 са регистрираните болни от грип и остри респираторни заболявания в Монтана от началото на тази седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Най-засегнати са децата на възраст от 5 до 14 години. За първите две седмици на Новата година болните са били 39. Доказан е един случай на грип от тип “А” – момиче на 15 години. Близо 11 млн...

публикувано на 17.01.20 в 18:05

Започна премахването на животинските отпадъци край Враца

Започнало е премахването на изхвърлените животински отпадъци в района на "Ботев път", съобщават от Община Враца. По-рано днес д есетки чували с животински остатъци бяха открити изхвърлени край Враца.  Пресконференция по случая даде кмета на Враца Калин Каменов. "Започна премахването на изхвърлените животински отпадъци в района на "Ботев път". От..

публикувано на 17.01.20 в 17:45

Първи доказан случая на грип в Монтана

73 са регистрираните болни от грип и остри респираторни заболявания в Монтана от началото на тази седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Най-засегнати са децата на възраст от 5 до 14 години. За първите две седмици на Новата година болните са били 39. Доказан е един случай на грип от тип “А” – момиче на 15 години. Инфекциозно..

публикувано на 17.01.20 в 16:43