Моторист загина при катастрофа в Манастирище

Снимка: БГНЕС

Мъж на 29 години загина на място при зловеща катастрофа, станала в събота във врачанското село Манастирище. Според полицията, инцидентът е станал малко преди 10 часа на кръстовище в населеното място, когато управляваният от Цони Цонов мощен мотор се забил в лек автомобил, собственост на 54-годишен софиянец.

При удара мотористът е загинал на място, като смъртта му е конститарана от повикания лекарски екип от филиала на бърза помощ в Козлодуй.

Жертвата не е имала свидетелство за управление на мощната машина, допълват от полицията.

Пробата за алкохол на другия водач пък е отрицателна, а по случая е заведено досъдебно производство, което ще даде отговор на въпроса кой е виновен за кървавия инцидент.


Вижте още

Социалният патронаж във Вършец е с ново енергоспестяващо оборудване

Ново кухненско оборудване осигури Община Вършец за домашния социален патронаж, който обслужва града и селата в общината.  Средствата са чрез Фонд "Социална закрила". Доставени са електрическа печка с 6 плочи, миялна машина, електропарен казан и електрически фритюрник на обща стойност от 24 152 ,40 лева с ДДС, като средствата от Фонд..

публикувано на 09.12.19 в 09:00

Тази вечер палят светлините на коледно дърво във Видин

Във Видин днес тържествено ще бъдат запалени светлините на коледното дърво. Кметът Цветан Ценков ще отправи поздрав към гражданите и гостите на града. Програмата ще започне в 17.30 часа с участието на младата поп изпълнителка Ева Георгиева: "Мога да кажа, че Видин е един от най-силните ми градове. Много го обичам и съм много..

публикувано на 09.12.19 в 08:25

Нови книги за 9 библиотеки във Видинско

Одобрено е второто проектно предложение на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" Видин по програма "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност" на Министерството на културата. То е на стойност 17 000 лева, с които ще бъдат закупени нови книги, обясни библиотекарят Мануела Миткова: "Целта на програмата е да активизира..

публикувано на 08.12.19 в 17:05

Интензивен е трафикът на Дунав мост 2

Трафикът на ГКПП Видин- Дунав мост 2 е интензивен на изход от страната за товарни автомобили, съобщават от Главна дирекция "Гранична полиция". Към 14:50 часа приблизителната дължина на опашката от товарни автомобили, пътуващи от България към Румъния, е над 4 км. Средното време за изчакване за камионите е 4,5 часа. Опашката от товарни автомобили в..

публикувано на 08.12.19 в 14:57

Ледено шоу впечатли жителите на Враца

Феерично ледено шоу се състоя на ледената пързалка във Враца. Спектакълът, представен от фигуристи на елитния столичен клуб "Славия", е част от Коледната програма на Община Враца. За показаното майсторство и невероятните съчетания на леда, талантливите фигуристи получиха заслужени бурни овации. Ледената феерия бе аплодирана и от кмета Калин..

публикувано на 08.12.19 в 13:24

"Седмица на отворените врати" започва болница "Д-р Стамен Илиев" Монтана

От 9 до 13 декември ще се проведе последната за тази година кампания „Седмица на отворените врати“ за превенция на туберкулозата в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. От 8:00 до 13:00 часа всеки, без оглед на здравноосигурителния си статус, може да посети отделението по пневмология и фтизиатрия и да се прегледа безплатно. Д-р Цветан..

публикувано на 08.12.19 в 12:30

Община Брегово с 1 млн. лева неразплатени задължения

На около 1 млн. лева възлизат неразплатените задължения на Община Брегово. Част от тях са за трудови възнаграждения. До празниците се планира да бъдат платени по две заплати, обясни кметът Илиян Бърсанов: "Всичко зависи от събираемостта на местните данъци и такси. Сега, в края на годината има малко по-голяма активност и от това зависи, но смятам, че..

публикувано на 08.12.19 в 11:19