Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На добър час" за зрелостниците от ГПЧЕ "Йордан Радичков"

5
Снимка: Радио ВИДИН

От Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ във Видин тържествено изпратиха випуск 2019. В залата на Общински съвет-Видин посрещнаха знамето на училището, а ученици изпяха училищния химн, в който са и думите, станали девиз на училището: „Бъди невероятен!“. 4.85 е средният резултат за гимназия на държавните зрелостни изпити по български литература, при среден за страната 4.06. Средният успех на зрелостниците по всички изпити е много добър 4.75. Средният успех на матурите по английски е 4.57. Отличен резултат на ДЗИ по предмета са постигнали 16 зрелостници, а много добър - 35. Зрелостниците по биология и здравно образование са получили среден резултат 5.54

Средният успех на випуск 2019 е 5.15.37 са учениците с успех над 5.50. Двама са учениците с успех над 5.90 - Даниела Конова и Калина Петрова.

Снимка"Зрелостници, това е вашият момент. 90 наши ученици напускат училището, но ще бъдат помнени. Тези ученици представяха гимназията ни в града, по Европа и света. Участваха активно в проекти, инициативи и бяха иновативни, енергични и успешни. Успехите, които нашите ученици постигнаха в последните години, са показателни за потенциала и знанията. Ние се представихме пред Европейския парламент, на европейски състезания. Нашето училище не дава само знания, а развива таланти и личности. Това е така, защото педагогическият състав работи усърдно. Нашата гимназия е отражение на нашия двуполюсен свят. Бъдете смели и уверени по пътя и предизвикателствата, вярвайте във възможностите си. Бъдете упорити и честни, активни, отбягвайте апатията. Никога не се задоволявайте с посредствеността. Не се предавайте пред трудностите. Чакаме ви някой ден отново в ГПЧЕ, тук вратата е широко отворена за вас.", обърна се към училището директорът Любомир Георгиев.

Абитуриентката Ева Обесникова, която се класира на второ място в конкурса на Висшия съдебен съвет за есе на тема: "Откровено за съдебната власт", благодари на всички учители и се обърна към съучениците си:

"Обърнете се и вижте лицето до вас. Запомнете се. Заедно преминахме през хубави неща. Ние сме абитуриенти, но най-вече сме личности. Пресичаме финалната линия днес, а в същото време се нареждаме за нов старт. Видин и България имат нужда от надеждата, която носят днешните абитуриенти. Сравнявам ви с дървета, защото всеки е различен, но уникален по собствен начин".

"На добър час" и много успехи пожелаха на випускниците началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, зам.кметът Венци Пасков и зам. областният управител Лъчезар Попиванов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Жителка на Манастирище беше задържана за притежание на наркотици

Задържаха 20-годишно момиче за притежание на наркотици в село Манастирище. При извършената проверка в частен имот е установена и иззета полиетиленова сгъвка, съдържаща суха зелена листна маса, която при направения полеви нарко-тест реагира на "канабис". Момичето е задържано в Районно управление Козлодуй за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо..

публикувано на 01.08.24 в 08:39

Пенсионери и деца четоха " Малкият принц" в мездренската библиотека

Продължава  "Забавно лято в библиотеката" в Мездра.  Вчерашният ден бе посветен на Антоан дьо Сент-Екзюпери и неговата мъдра и полезна книга "Малкият принц".   Гости бяха членове на Пенсионерски клуб "Мездрея". Благовест Легярски  прочете по роли една глава от книгата заедно с баба си Румяна Легярска . Тя показа няколкото издания на книгата..

публикувано на 01.08.24 в 07:30

Снимката на 31 юли 2024 година

Новият археологически сезон започва от утре в античния град Рациария край село Арчар. В продължение на три месеца екип от над 50 души ще проучва римските императорски терми, които са най-големите на територията на България. 400 000 лева са осигурени от Министерстовто на културата за 12-ия археологически сезон в Рациария. Парламентът прие..

публикувано на 31.07.24 в 17:55

Пожар изпепели 10 декара сухи треви край квартал „Кошарник"

Пожар горя днес край Монтана. Огънят е изпепели към 10 декара сухи треви и храсти между квартал „Кошарник" и гробищния парк.  Сигналът е подаден преди 12 часа. На място първоначално е изпратен един пожарен автомобил, а в последствие и още три. Близо 3 часа огнеборците са се борили с пламъците. Гробището е било силно обгазено, огънят не е..

публикувано на 31.07.24 в 17:35

Над 100 археолози ще участват в международна конференция във Видин

През септември Видин ще бъде домакин на Седмата международна конференция за римските дунавски провинции на тема „Граничен ландшафт по Дунав“. Подготовката за нея е в ход, обясни доц. д-р  Здравко Димитров от Националния археологически институт с музей при БАН, който е един от участниците.  "През август сме буквално в последния месец на организацията..

публикувано на 31.07.24 в 17:00

Археологическите разкопки в крепостта "Алмус" ще продължат през есента

През есента ще продължат редовните археологически разкопки на кастела "Алмус" в Лом. Това съобщи гл. асистент д-р Владислав Живков от Националния археологически институт с музей при БАН. "Предстои проучване на една ранна за Римската епоха постройка, която най-вероятно е била конюшня, датира се във втората половина на I век, части от нея са..

публикувано на 31.07.24 в 15:45

Заради жалба е спрян изборът на проектант за тунел под “Петрохан“

Комисията за защита на конкуренцията не допусна предварително изпълнение по обществената поръчка за избор на изпълнител за „Изработване на разширен идеен проект с извършване на пълни инженерно-геоложки проучвания и парцеларен план за скоростен път „Монтана-София“ с тунел под Петрохан“. Искането за предварително изпълнение е на Агенция "Пътна..

публикувано на 31.07.24 в 15:08