Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стартират ремонтите в детските градини и ясли в Монтана

Снимка: Любо Андреев, Архив

Започва основен ремонт на детска ясла №2 в квартал "Пъстрина" в Монтана , съобщи кметът Златко Живков. Инвестицията е в размер 280 хиляди лева, като 160 хиляди лева осигурява Общината, а другите са по програма "Красива България". Общината вече е превела своята част на Министерството на труда и социалната политика, което управлява програмата, уточни кметът.

Предстои да бъде подменена дограмата и да се направи топло и хидроизолация на сградата. Срокът за изпълнение е 4 месеца, но най-вероятно ще бъде съкратен до началото на учебната година. В строителството ще бъдат наети 13 трайно безработни. 

Това е втората ясла, която се ремонтира със средства на програма "Красива България" през последните две години. Първата бе детска ясла № 3 в Живовския квартал. През тази година е направена ограда и подпорна стена и на детската  градина № 3 в същия квартал. 

Основните и текущите ремонтите в детските ясли и градини на Монтана са съобразени с графика на излизането им във ваканция. Извън него е направен ремонт на филиала на детска градина №6 в село Долно Белотинци, съобщи Живков. Стойността на строителните работи е 25 хиляди лева. Преди два дни е започнала подмяната на покрива на най-старата детска градина в Монтана №2 "Незабравка". За него от общинския бюджет ще бъдат изразходвани 35 хиляди лева. Срокът за изпълнение е до 10 дни.


Вижте още

Разследват палеж в Добри дол

Около 15,50 ч. вчера в РУ Лом е получен сигнал от служител на видинска охранителна фирма, който съобщил, че в охраняван от фирмата частен обект - жилищна сграда в с. Добри дол, обл. Монтана, е установен отворен прозорец и има следи от пожар в една от стаите.  При проверката, служители на РУ Лом са установили, че имотът е собственост на фирма с..

публикувано на 26.02.20 в 10:15
Огнище на Африканска чума във видинския квартал

В Кула се проведе среща, свързана с Африканската чума по свинете

В Община Кула се проведе среща с гражданите на общината на представители на Областна дирекция по безопасност на храните Видин, която е една от планираните срещи в област Видин на всички заинтересовани страни на регионално и местно ниво, ангажирани с контрола, превенцията и предотвратяването на разпространението на болестта Африканска чума по..

публикувано на 26.02.20 в 09:00
Бюро по труда- Враца

Увеличиха се безработните във Врачанско

С 86 души са се увеличили безработните във врачанско през януари, в сравнение с декември на миналата година, отчетоха от бюрото по труда. Въпреки това в община Враца хората без постоянни доходи са 5.36%, което е почти с 1 пункт от средното за страната ниво от 6.25 на сто. В съседната община Криводол обаче безработните са 26.09% при средно равнище за..

публикувано на 26.02.20 в 08:08

Снимката на 25 февруари 2020 година

Ръководството на община Видин обмисля да върне в парк "Нора Пизанти" традиционния видински панаир . Язовир "Среченска бара" е пълен на 70% от обема си. Усилено се работи и по изграждането на новия довеждащ водопровод до Враца. Полагат се модерните тръби по над 30 километровото трасе. На близо 1400 произшествия са реагирали през миналата..

публикувано на 25.02.20 в 17:50

Подредиха мартенска изложба в Берковица

Изложба, посветена на 1 март, бе открита днес в културен център "Йордан Радичков" в Берковица . Тя е дело на сръчните ръце на малки творци от училищата в града. Мартеници и картини, посветени на пролетта украсиха залите на културната институция.  "Много съм горд с тази трета изложба в центъра" , каза неговият  уредник, Валентин Пешков ...

публикувано на 25.02.20 в 17:05

Две вълчедръмски села с режим на водата от месец

От около месец отново има режим на водата за хората от селата Мокреш и Златия в община Вълчедръм. Режимът е въведен със заповед на кмета на общината още миналата година, след това е бил спрян и сега, заради липсата на дъждове, отново е възстановен, обясни кметът на село Златия Снежина Борисова . "Водоемите се понапълниха, режимът беше спрян,..

публикувано на 25.02.20 в 15:35

25 години затвор за убиеца от Враняк

Врачанският окръжен съд осъди на 25 години затвор мъж от белослатинското село Враняк за извършеното от него хладнокръвно убийство.   Магистратите постановиха тежкото наказание за Николай Димитров , който в навечерието на Коледа - на 22 декември 2018 г. в къща в с. Враняк, в условията на опасен рецидив, умишлено е причинил смъртта на Д. М., чрез..

публикувано на 25.02.20 в 15:19