Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Във Враца организират велопоход под надслов "НЕ на наркотиците"

Снимка: Природозащитен център Натура- Враца
Снимка: Природозащитен център НАТУРА Враца

Международният ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици – 26 юни ще бъде отбелязан във Враца с велопоход. В събитието "НЕ на наркотиците" ще се включат ученици, като стартът на проявата ще бъде даден пред сградата на местната администрация, от 10:00 часа.

Шествието ще премине през главни пътни артерии в града, като след това участниците ще се отправят към прохода Вратцата. Велопоходът ще завърши на разклона за село Згориград, където ще бъде проведена лекция от експерти на Превантивно информационен център – Враца. Програмата предвижда и викторина с надгради.

Събитието се организира от ПИЦ към Общински съвет по наркотични вещества – Враца, съвместно с клуб "Враца Велообщество" и Младежки център, с подкрепата на Община Враца.


Вижте още

Спират водата в Лом заради ремонт

Захранващ водопровод на улица "Добруджа" е аварирал и това е причината за предстоящото спиране на водата в Лом. ВиК – Монтана съобщава, че водоподаването за града ще бъде преустановено тази вечер, в 22:00 часа. Ремонтните дейности ще започнат сутринта на 23 септември 2020 г. и ще продължат до отстраняването на аварията в рамките на деня...

публикувано на 22.09.20 в 11:59

Въвежда се временна организация на движението по пътя Мездра – Горна Кремена

Заради реконструкция на уличен водопровод е въведена временна организация на движението на всички превозни средства по третокласния път Мездра - Горна Кремена.  В участъкът от пътя движението е ограничено за всички превозни средства. Има обходен маршрут, съобщават от общинската администрация. В друг участък движението в двете посоки е в едната лента. Със..

публикувано на 22.09.20 в 09:19

Стартира плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ "Козлодуй"

На 22 септември 2020 г.започна плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ "Козлодуй". В рамките на престоя ще бъдат изпълнени планираните ремонтни дейности, профилактика на оборудването и на системите на блока. Реакторът ще бъде презареден със свежо ядрено гориво за следващата, 26-а поред, горивна кампания. Ще продължи осъществяването..

публикувано на 22.09.20 в 10:00

Европейския ден без автомобили и Деня на независимостта отбелязват в Мездра

За 19-а поредна година на 22 септември 2020 г. (вторник) в гр. Мездра ще бъде отбелязан Европейският ден без автомобили. Спортният празник се организира от Община Мездра от 2002 г. насам в рамките на ежегодната кампания Европейска седмица на мобилността- 16-22 септември. Темата на седмицата през 2020 е „Чиста мобилност за всички“, а мотото ѝ - „Избери как..

публикувано на 22.09.20 в 08:35

В Брегово отбелязват Независимостта на България с поход

С туристически поход "Нашата река Тимок“ ще бъде отбелязана Независимостта на България в община Брегово. Честването ще започне с изпълнения на местния духов оркестър. В 9 часа ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на Героите за честта на България, обясни за Радио Видин секретарят на Общината, Росица Попърданова: " Инициативата се провежда в..

публикувано на 22.09.20 в 08:15

Северозападът отбелязва Деня на независимостта

С различни прояви населените места в Северозападна България отбелязват 112 години от обявяването на Българската независимост. Във Враца т ържествената церемония ще се състои от 11:00 часа на площад "Христо Ботев", където ще бъдат поднесени венци и цветя. Там представителните роти  на Военно формирование 54 990  ще изпълнят р итуал по..

публикувано на 22.09.20 в 08:00

Снимката на 21 септември 2020 година

Ремонтираха ключова улица в  Монтана .  Над 7000 души, които живеят в кварталите "Пъстрина”, "Мала Кутловица" и "Изгрев" в Монтана вече стигат по домовете си по изцяло ремонтирана улица "Никола Вапцаров". Подмяна на стария водопровод започна в Зверино . Съоръженията, които ще бъдат подменени, обхващат четири улици от мездренското село -..

публикувано на 21.09.20 в 18:00