Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Във Враца организират велопоход под надслов "НЕ на наркотиците"

Снимка: Природозащитен център Натура- Враца
Снимка: Природозащитен център НАТУРА Враца

Международният ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици – 26 юни ще бъде отбелязан във Враца с велопоход. В събитието "НЕ на наркотиците" ще се включат ученици, като стартът на проявата ще бъде даден пред сградата на местната администрация, от 10:00 часа.

Шествието ще премине през главни пътни артерии в града, като след това участниците ще се отправят към прохода Вратцата. Велопоходът ще завърши на разклона за село Згориград, където ще бъде проведена лекция от експерти на Превантивно информационен център – Враца. Програмата предвижда и викторина с надгради.

Събитието се организира от ПИЦ към Общински съвет по наркотични вещества – Враца, съвместно с клуб "Враца Велообщество" и Младежки център, с подкрепата на Община Враца.


Вижте още

Общинският съвет в Кула уточни дневния ред на предстоящото заседание

На свое заседание постоянните комисии към Общинския съвет в Кула разгледаха внесените за обсъждане материали, които предстои да бъдат гласувани на януарската сесия в четвъртък.  Януари е тежък месец, тъй като се изготвят отчети и планове за новата години по различните общински програми и стратегии и се предлага за обсъждане бюджета на общината...

публикувано на 29.01.20 в 09:00

Шофьор падна в река Лева край Враца

Шофьор на джип падна с колата си в коритото на река Лева. Инцидентът е станал снощи към 19.00 часа в живописния проход Вратцата. Пожарни коли, екип на гражданска защита и линейка били повикани на мястото на инцидента, но не открили водача, който вероятно е избягал от местопроизшествието. Инцидентът е станал в отсечката между Згориград, откъдето е идвал..

публикувано на 29.01.20 в 08:45

Снимката на 28 януари 2020 година

Обявена е грипна епидемия в област Видин във връзка с регистрираното високо ниво на заболели от остри респираторни заболявания и грип на територията на областтта.  Регионалното управление на образованието – Видин следва да създаде организация за преустановяване на учебните занятия на територията на област Видин за периода 29.01-04.02.2020 г...

публикувано на 28.01.20 в 17:50

Грипна епидемия е обявена в област Видин, учениците ваканция до 4 февруари

Обявена е грипна епидемия в област Видин. Във връзка с регистрираното високо ниво на заболели от остри респираторни заболявания и грип на територията на областта Регионално управление на образованието – Видин следва да създаде организация за преустановяване на учебните занятия на територията на област Видин за периода 29.01-04.02.2020 г.  включително..

публикувано на 28.01.20 в 17:06

Областната комисия по безопасност на движението във Видин проведе заседание

Да се засили влиянието на комисиите по безопасност на движението в училищата призова Росен Рапчев , представител на Държавна агенция "Безопасност по пътищата" по време на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението във Видин. "Учениците са тежка група - податлива на пътни инциденти, изложени са на опасност. Децата между 10 и..

публикувано на 28.01.20 в 16:56

Реставрацията на Синагогата във Видин ще приключи през следващата година

До един месец трябва да стартира обществената поръчка по проект „Реставрация и адаптация на Синагога – Видин в туристически обект Културен център „Жул Паскин“, стана ясно на заседание на Областния консултативен съвет по туризъм във Видин. Реставрацията на историческата забележителност ще приключи през 2021 година, каза заместник-кметът на общината..

публикувано на 28.01.20 в 16:49

В Мездра подреждат базар на мартениците

Във връзка с предстоящите мартенски празници Община Мездра съобщава, че традиционният БАЗАР НА МАРТЕНИЦИТЕ И ЦВЕТЯТА ще бъде позициониран в централната градска част - "Алеята на кестените" и площад "България", за периода от 20.02.2020 г. до 08.03.2020 г., включително. Желаещите да вземат участие в базара трябва да подадат заявление (по..

публикувано на 28.01.20 в 16:40