Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Новата си книга представи пред видинска публика Вергил Маринов

Снимка: личен архив

Новата си книга представи днес пред видинска публика Вергил Маринов. Книгата носи името "Моите житейски и педагогически изкушения - аналогии и алтернативи". За това какво представлява тя и какви литературни жанрове са включени в нея разказва авторът Вергил Маринов.

"Важен е предговорът, той започва с Любка Найденова, има интересни материали на проф. Пантев и на проф. Петър Балкански. Посвещавам книгата на моята дъщеря Диана и на моите две внучки Белослава и Елена. И на моите колеги и приятели като комплименти и благодарности към тях. Имам и свое мото на книгата, а то е "Животът е струна, опъната над бездна, по нея преминах красиво, внимателно и устремно". Книгата съдържа няколко раздела – научен с научни материали и доклади, изнесени на местно, национално и международно ниво.  След това следва интересен раздел "Педагогическата дипломация или Троянският кон на директорите и учителите". Третият раздел е свързан с екологията… След това Има мои интервюта, това са така наречените въпросителни и приятелски пулсации…"

Книгата определено представлява интерес не само за педагозите, но и за всеки читател, тъй като съдържа есеистични материали.


Вижте още

Снимката на 18 февруари 2020 година

Нова  детска градина  откриха във видинската община Ружинци. Тя се намира в село Бело поле и е първата, която е построена в областта от десетилетия насам. Средствата за построяването й са осигурени изцяло от държавата. За откриването на детската градина пристигна председателянт на Народното събрание Цвета Караянчева, която определи изграждането на..

публикувано на 18.02.20 в 18:20

Видин има нов главен архитект

Десислава Евгениева е новият главен архитект на Видин. Това съобщи председателят на Съюза на архитектите в България проф. Тодор Булев, който бе един от членовете на комисията, определена да проведе събеседване с кандидатите. Архитект Десислава Евгениева бе единственият кандидат. Тя е завършила образованието си в Букурещ, дългогодишен служител е на..

публикувано на 18.02.20 в 17:08

Новостроящи се заводи във Враца посети председателят на НС

Председателят на Народното събрание – Цвета Караянчева, посети днес във Враца строителните площадки на двата завода – МД Електроник и Теклас. Тя беше на посещение в Северозапада. „За последните няколко години, кметът Калин Каменов положи много усилия за възстановяването на пътната инфраструктура и развитието на града. Благодарение на добрата..

публикувано на 18.02.20 в 16:51

Нова детска градина отвори врати в село Бело поле

Нова детска градина откриха във видинската община Ружинци. Тя се намира в село Бело поле и е първата, която е построена в областта от десетилетия насам. Средствата за построяването й са осигурени изцяло от държавата. За откриването на детската градина пристигна председателянт на Народното събрание Цвета Караянчева , която определи изграждането..

публикувано на 18.02.20 в 16:44

Проверка на сметището край Бистрец започва Екоминистерството

Издадено е предписание на Община Враца да предприеме мерки за почистването на нерегламентираното сметище в местността "Орешака" край врачанския квартал "Бистрец" и за осъществяване на засилен контрол. Това съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров. "Съставен е акт на фирмата, която стопанисва имота. Дадени са предписания за..

публикувано на 18.02.20 в 16:28

Урок за Левски във видинската библиотека

Днес в детския отдел на РБ "Михалаки Георгиев"- Видин пред шестокласници от СУ "Св. Св. Кирил и Методий"- Брегово беше представен открит урок на тема "Пътят на героизма: животът на Васил Левски до 1862 г.".   Урокът бе проведен от учителят им по история Цветомир Веков , който обясни избора на темата: "Съзнателно сме заедно с учениците животът на..

публикувано на 18.02.20 в 16:15

Над 70 % е обработената земя в Монтанско за последните 5 години

Земеделието в област Монтана формира 13,4 % от общата брутна добавена стойност в икономиката. Това е с около 10 на сто над средното за страната за 2018 година. Това съобщи пред земеделци в Монтана заместник министърът на земеделието Атанас Добрев .  Статистиката показва, че 71 % от земеделската земя в Монтанско се обработва, като на много се..

публикувано на 18.02.20 в 16:13