Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влиза в сила покачване на тока с 3,5%

Комисията за енергийно и водно регулиране обяви новите цени на тока, които влизат в сила от 1-ви юли. Средно с 3,5% ще поскъпне токът - обявиха от енергийния регулатор. След проведените обсъждания на цената на тока решиха, че сметките на абонатите на ЧЕЗ ще поскъпнат с 3,6% на EVN и 3,4% на Енерго Про.

"Увеличението трябва да бъде единствено в рамките на инфлацията между месец април 2018 г. и месец април 2019 г. Инфлацията е 3,7%, а предложенията, които прави комисията, се ограничават до 3,5%", обясни председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране -  Иван Иванов.

Какво мислят видинчани за покачването на тока:

"Не е нормално... Сигурна съм, че няма да го намалят, но поне да не го вдигат... Едва ли има човек, който е във възторг от тази сигуация. Не съм доволен, качиха цените на всичко... Смятам, че стандарта трябва да се вдигне, първо хората да получават заплата, после да им вдигат тока."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Националният литературен конкурс "Яна Язова" събра 120 творби

Приключи приемът на творби за участие в Националния литературен конкурс "Яна Язова" . Над 120 са постъпилите стихотворения и разкази на автори от цялата страна, информират от библиотеката при Народно читалище „Постоянство 1856” в Лом . Организаторите напомнят, че резултатите ще бъдат обявени на 14 октомври 2024 г., а наградите ще се връчат на 18..

публикувано на 02.10.24 в 12:26

Полицията разследва опит за телефонна измама в село Липен

Неизвестни извършители са опитали да измамят  възрастно семейство  в   монтанското село Липен . Потърпевшите са подали сигнал за престъплението на 30 септември. Те заявили, че същия ден, около 13:50 часа,  получили обаждане от скрит номер на домашния им телефон, при което жена се представила за служител на енергийно дружество и им казала, че..

публикувано на 02.10.24 в 11:20

Двама младежи са задържани за грабеж в село Гара Орешец

Двама младежи , на 16 и 18-годишна възраст, са задържани за грабеж във видинското село Гара Орешец . Престъплението е извършено в местната здравна служба около 04:30 часа на 1 октомври. Извършителите нападнали останалия да пренощува там 53-годишен стоматолог от Белоградчик, като го ударили с метален предмет в лицето. Нападателите отнели чанта в..

публикувано на 02.10.24 в 10:56

Открит е трупът на обявен за издирване възрастен мъж от Вълчедръм

Тялото на  70-годишен мъж от град Вълчедръм е намерено в канавка до железопътната линия Мездра - Враца . Сигналът за трупа е подаден вчера, 1 октомври, в полицията. Мъжът е бил обявен за издирване предния ден.  Криминалистите не са установили видими следи от насилие. Образувано е досъдебно производство за умишлено убийство. 

публикувано на 02.10.24 в 10:44

Искат ремонт на пътя между Мездра и село Моравица

От областната полиция във Враца апелираха към Община Мездра и Агенция "Пътна инфраструктура" да извършат спешен ремонт на отсечката между Мездра и село Моравица. От Министерството на вътрешните работи се позоваха на много сигнали от шофьори, които твърдят, че отсечката е не само в лошо състояние, но и преминаването по нея застрашава живота и здравето..

публикувано на 02.10.24 в 08:30

Общински съвет Враца ще избира имена за нови улици

Внесоха предложение за именуване на 3 новоизградени улици във Враца, като крайното решение ще е на общинския съвет.  Идеите за даване на имена са на местните парламентаристи Красимир Богданов и Васко Врачовски. Бившият врачански депутат Богданов е внесъл предложение до комисията по наименованията за даване на име на две улици – едната е за 35-и..

публикувано на 02.10.24 в 08:14

Ремонт спира водата на част от Видин и 11 села

Водоподаването във видински села и в някои части на града ще бъде преустановено днес, 2 октомври, съобщиха от ВиК дружеството. Причината е отстраняване на авария на довеждащ водопровод от Помпена станция „Сланотрън“. Водата ще бъде спряна в селата Кошава, Сланотрън, Гомотарци, Антимово, Кутово, Капитановци, Иново, Слана бара, Новоселци, Рупци и..

публикувано на 02.10.24 в 06:50