Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Видин има нов окръжен прокурор

Снимка: Радио ВИДИН

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра Ваня Ненкова за административен ръководител - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Видин. В Концепцията си за стратегическо управление Ваня Ненкова е заявила, че Окръжна прокуратура - Видин следва да продължи да работи качествено и срочно, като за целта се запази отличната организация на работа и се повишава квалификацията на магистратите и служителите, съобщават от Висшия съдебен съвет. Сред приоритетите ѝ са стриктно спазване принципа на случайното разпределение на делата, равномерно натоварване на магистратите и съдебните служители, при отчитане индивидуалния принос в общия резултат от работата на прокуратурата. Акцент в Концепцията е поставен върху повишаване качеството на разследване и използване максималния капацитет на следователите от окръжния следствен отдел.
Кандидатурата ѝ бе подкрепена  от главния прокурор Сотир Цацаров, който посочи, че като районен прокурор Ваня Ненкова е изнесла цялата тежест в пилотното оптимизиране на Районна прокуратура - Видин през 2019 г., при постигане на много добри показатели в дейността на прокуратурата.

Прокурор Ненкова е с над 20 години юридически стаж. Започнала е професионалната си кариера като "младши прокурор" в Районна прокуратура – Кула през 2000 г., като от 2001 г. заема длъжността "младши прокурор" в Районна прокуратура – Видин. От 2002 г. до 2015 г. е прокурор в Районна прокуратура – Видин, а от 2015 г. е административен ръководител – районен прокурор.

Вижте още

Жена е с положителна проба за коронавирус във Враца

Един нов положителен случай на коронавирус за област Враца е регистриран в Единния информационен портал.  Жена на 54 години от гр. Враца е диагностицирана с Коронавирус по повод оплаквания, след което е хоспитализирана в СБАЛПФЗ-Враца. Предприети са всички противоепидемични и изолационни мерки за установените контактни лица. Общо..

обновено на 29.09.20 в 18:16

Снимката на 29 септември 2020 година

Урок по история край останките на антична Бонония проведоха ученици от езиковата гимназия във Видин. Единадесетокласници посетиха археологическия обект в града, където от две седмици работи екип, ръководен от доцент д-р Здравко Димитров. Видин има много, което да покаже каза преподавателят по история в Гимназията с преподаване на чужди езици..

публикувано на 29.09.20 в 18:10

Обвиняем за смъртта на двама при ПТП край село Бели извор отива на съд

С внесен в съда обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Враца приключи досъдебното производство срещу Ж.Х. за предизвиканото от него пътнотранспортно произшествие, довело до смъртта на двама мъже. Инцидентът е от  13.06.2019 г., когато около 07:15 часа обвиняемият пътувал по главен път Е 79, с посока гр. Монтана – гр. Враца и в близост до разклона..

публикувано на 29.09.20 в 16:45

Ученици от Видин намериха скъп телефон и го предадоха в полицията

Ученици от видинското училище "Иван Вазов" доказаха, че доброто съществува. Преди ден те отнесоха в полицията скъп телефон, който намерили, докато се разхождат.  За добрата постъпка ръководството на училището им благодари в социалните мрежи.  Случката е от 27 септември. Докато се разхождат в центъра на града, в района на филхармонията,..

публикувано на 29.09.20 в 16:07

"Квартална сцена" за децата на Белоградчик

За първи път в Белоградчик пристига Пътуващият фестивал за изпълнителски изкуства „Квартална сцена”. Програмата е насочена към деца, които ще се забавляват с представления на детски спектакли и ще могат да се докоснат до тънкостите на сценичното изкуство на детския театър. В първите два дни събитията ще се проведат в детска градина "Иглика", чийто..

публикувано на 29.09.20 в 15:50

510 земеделци от Монтанско чакат помощ по мерките за COVID

510 земеделски производители от област Монтана чакат помощ по двете извънредни мерки-   COVID 1 и COVID 2.  По подмярка COVID 1 са подадени 493 заявления. Те основно от пчелари и животновъди, които отглеждат преживни животни. Обезщетенията на пчеларите са на база кандидатстването им по de minimis, а на животновъдите- на база подадените..

публикувано на 29.09.20 в 15:05

Близо 200 са желаещите да отглеждат прасета в лични стопанства във Врачанско

Общо 198 броя заявления за регистрация на животновъдни обекти за отглеждане на прасета за угояване  са подадени  в Областна дирекция по безопасност на храните във Враца , като от тях 123 обекти са инспектирани и регистрирани. Данните бяха изнесени от  д-р Милчо Костурков, директор на ОДБХ - Враца,  на   проведеното от заместник-областния..

публикувано на 29.09.20 в 14:05