Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФК "Дреновец" ще изиграе 4 контролни срещи през лятото

Снимка: Иво Иванов


ФК "Дреновец" започва участието си в Северозападна Трета лига през есента. Местният отбор за пръв път в историята си ще играе на това ниво. Как протича подготовката и какви контролни срещи предстоят да бъдат изиграни, разказа кметът на община Ружинци Александър Александров.

"Най-накрая успяхме да стигнем до заветната Трета лига. Това е стара цел, още откакто се завърнахме на футболната карта. Това се случва след като отборът на Грамада не пожела да участва в горната група. Бончо Генчев и други представители от БФС ни посетиха. Уточнихме какво трябва да направим. Оправихме вратите, купихме мрежи, имаме качествени скамейки, оградихме стадиона и съблекалните. Около дузпата тревната настилка не беше добра, подменихме я. От година вече работим по селекцията, идеята ни беше да привлечем млади момчета, които да обиграем. Те сега лятото ще тренират под ръководството на треньора. Вече ги познаваме, свикнали са с обстановката, защото цял минал сезон бяха при нас. Към момента около 10 човека тренират постоянно на стадиона в Дреновец. Момчетата са тренирани от Александър Петров, който е наш футболист, а сега се занимава предимно с физическата подготовка и техническите указания".

Четири контролни срещи са договорени. На 13 юли "Дреновец" ще гостува на втория отбор на Ботев (Враца), на 20 юли врачани ще върнат гостуването. На 27 юли отборът ще пътува до Козлодуй, за да се изправи срещу местния "Първа атомна". На 3 август е домакинството срещу Ком (Берковица), в което ще бъде представен отбора.

"Ще сверим часовника. Това са добри отбори, редовни участници във Втора и Трета лига. В началото на август ще се тегли жребия за първенството, десетина дни по-късно започват и мачовете. Ние сме малък отбор, от малко село, но искаме да забавляваме феновете и да се представим достойно".

Новия член в Северозападна Трета лига започна подготовка с 16 футболисти в началото на месеца. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Монтана" и "Добруджа" не се победиха

Футболистите на "Монтана" завършиха 0:0 при гостуването си на "Добруджа" Добрич в среща от 6-ия кръг на Втора лига. На два пъти до почивката Филип Ежике пропусна да намери път към мрежата на вратаря Георги Арглашки. В средата на полувремето домакините удариха греда. През втората част веднъж вратарят на Монтана Васил Симеонов не допусна гол за..

публикувано на 26.08.24 в 12:09

Баскетболистките на "Монтана" започнаха подготовка във Вършец

Баскетболистките на "Монтана" започнаха подготовка за новия сезон. Тя стартира с лагер във Вършец, от днес и ще продължи до края на седмицата. Утре се  очаква да пристигне американското попълнение Сара Бут. Другата чужденка Киана Джонсън ще с присъедини след седмица. Треньорът на "Монтана" Преслав Пешев ще разчита и на две момичета от школата Ема..

публикувано на 26.08.24 в 11:46

Треньор от Монтана спечели златен медал в Китай

Треньорът на Спортен клуб "УШУ" - Монтана Асен Асенов спечели златен медал на Световното първенство по винг чун в Китай. В манастира на Южен Шаолин в град Фуджинг, Асенов стана първи в дисциплината бю джи - летящи пръсти.  Асен Асенов бе удостоен и със специален плакет за трето място в тетратлона, съобщават на официалната страница на..

публикувано на 26.08.24 в 11:39

"Ураган" Дражинци е победител в "Ружинско лято 2024"

„Ураган“ Дражинци спечели 59-то издание на турнира "Ружинско лято",  организиран от община Ружинци. На финала тимът, воден от Велко Каменов победи с 3 на 1 Дреновец. Трети остана отборът на Ружинци.   Кметът на общината Александър Александров награди призьорите с грамоти, купи, медали и статуетки. За  най-добър вратар беше определен Бисер Горанов,..

публикувано на 26.08.24 в 08:29

9 отбора в Областната футболна гурпа на Видин

9 отбора - с един повече от миналата година, ще участват през новия сезон в "А" Областната футболна група на Видин. Новите тимове са бившият участник в Северозападната Трета лига "Дреновец" и новоучреденият "Бдин Видин 2024". Футболен клуб "Рациария" Арчар се отказва от участие в шампионата.  Есенният полусезон ще започне на 14 септември, събота, с..

публикувано на 25.08.24 в 16:26

Н. Нинов: "Локомотив" Мездра е в много добро състояние

Николай Нинов е новият старши треньор на ОФК Локомотив (Мездра). Той заменя Николай Христозов, който беше наставник на отбора през миналия сезон в Северозападната Трета лига. Нинов е възпитаник на Детско-юношеската школа на Локомотив (Мездра). През периода 1994-2008 г. записва 10 сезона за родния си клуб. Бил е треньор на Локомотив (Мездра), ОФК Бдин..

публикувано на 25.08.24 в 16:04

Втора победа за врачани в елита

Ботев /Враца/ постигна втора поредна победа в Първа лига, като този път възпитаниците на Тодор Янчев спечелиха с 1:0 гостуването си на Локомотив в София. Мачът на стадиона в квартал „Надежда" беше решен от ранен гол на Даниел Генов. Нападателят на гостите засече центриране от корнер на Мартин Смоленски още в 3-та мин. Последвалите опити за бърз отговор..

публикувано на 24.08.24 в 08:42