Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Състезание по риболов на щека започва на язовир "Долна вода"

Снимка: Радио ВИДИН
Състезание по риболов на щека /отборно/- с максимална дължина 13 метра, ще се проведе на язовир "Долна вода" до Монтана днес и утре /13 и 14 юли/. Очаква се около 20 човека да премерят сили на състезателния участък на язовира.


"Има 24 часово състезание. Организира го ловно- рибарското дружество. Винаги имаме достатъчен брой хора за подобни състезания. Поканваме момчета, които имат съответната правоспособност за жури, по всички правила на едно състезание. Така се прави всеки път. Участъкът сме го почистили", каза Владимир Цветков - ръководител на риболовния клуб към ловно- рибарското дружество в Монтана.   

Според регламента отборите трябва да са от двама състезатели, които ще се състезават на един стол. Стойките ще са по четири часа, като след втората ще се тегли жребий за смяна на местата, като тапите нямат право да повтарят жребия. Един състезател няма право да играе две стойки една след друга. Отборите сами се разбират кой състезател ще се състезава първи. Свободният състезател няма право да подава стръв, да хвърля въдицата и да кепчосва риба. Има право да оправя резервните такъми, но по никакъв начин не трябва да пречи на съседните състезатели. Задължително е използването на живарници с дължина не по- малко от 3 метра. От 14.00 часа започва тегленето на жребия.

Вижте още

"Мемориалът на жертвите на комунизма" във Видин е с неизвестен стопанин

Не е изяснена собствеността на изградения преди 20 години "Мемориал на жертвите на комунизма" във Видин . Построен е със средства от държавата, но заради неустановената собственост не са извършвани ремонти, каза Цветан Лилков , председател на областната организация на  политическа партия "Демократи за силна България: "Доколкото се..

публикувано на 16.02.20 в 16:56

Шофьор e загинал на място след удар в стълб в Мездра

Тежкият инцидент в Мездра е станал в късния следобед в събота. Към 17 часа лек автомобил излиза от пътното платно вдясно и се удря в стоманен стълб, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца. Колата е управлявана от Ц.И. на 55 год. от село Лик – водач категория "В" със стаж зад волана от 33 години. При удара шофьорът е загинал..

публикувано на 16.02.20 в 12:10

Заместник-министър Атанас Добрев ще се срещне със земеделски производители във Видин

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев ще се срещне утре със земеделски производители и животновъди  във  Видин . Заедно с експерти от министерството ще се дискутират новостите в кампанията за директни плащания. Събитието ще е от 13 часа часа в  конферентния център на Областната администрация, съобщи директорът на..

публикувано на 16.02.20 в 10:55

Международен конкурс насърчава младежи да изпращат послания по пощата

С послание до възрастни по света ученици могат да участват в международен конкурс.  От "Български пощи" обявиха  стартирането на националния етап на 49-ти международен епистоларен конкурс за млади хора на Всемирния пощенски съюз и ЮНЕСКО.  Темата за 2020 година е: "Напиши послание до възрастен човек за света, в който живеем".  За..

публикувано на 16.02.20 в 09:30

Творците в Зверино рецитираха стихове за любовта и виното

На 15 февруари по повод празниците Трифон Зарезан и свети Валентин членове от художествено-творчески клуб "Факел" в най-голямото мездренското село Зверино се събраха на поредната си среща в дома на Иванка Гьонова. Там, край приятно бумтящата камина и богато наредената софра, в задушевна домашна обстановка, участниците четоха свои..

публикувано на 16.02.20 в 08:30

Традициите на Трифон Зарезан възродиха във видинското село Кутово

Във видинското село Кутово отбелязаха празника на лозарите и винарите в присъствието на гости от Румъния. Тържеството, което беше вчера, ден след самия празник, е организирано от кметството в селото, местното читалище "Просвета – 1937 г."  и танцов състав "Веселие". На празника заедно с кмета на Видин Цветан Ценков и председателя на Общинския..

публикувано на 16.02.20 в 07:50

Стотици видинчани се събраха за среща със Слави Панайотов

Тълпи от деца, родители и младежи се събраха пред книжарница на центъра във Видин, за да се срещнат с един от най- известните "влогъри" в България Слави Панайотов, по известен с канала си в "Youtube" "The Clashers" и да получат автограф от него. Чакащите бяха много развълнувани от възможността да се срещнат на живо с автора на две книги "Топ мистериите..

публикувано на 15.02.20 в 13:10