Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започна кампания за зарибяване на язовир "Кула"

Снимка: Радио ВИДИН
Сдружение "Риболовен свят Кула" стартира петата кампания за зарибяване на язовир "Кула". Парите се събират в град Кула от членовете на сдружението, поставена е и кутия за дарения в магазин "Алигатор" във Видин.


"Зарибяването ще бъде пето за язовир "Кула". Спрели сме се на лин, шаран и риба сом. Пуснали сме лин предишното зарибяване, но бройките са много малко, около 200. Бял амур също сме пуснали и то доста, затова сме реши сега да не пускаме. Шаран също е пуснат, но пак в малки количества, затова искаме да добавим още към бройката", каза Станислав Кръстев- председател на сдружение "Риболовен свят Кула".

Няма краен срок за събиране на средствата:

"Ако съберем по- голяма сума до средата на есента, рибата ще се пусне есента. Ако нямаме нужната сума и преценим, че зарибителният материал е малко за събраната сума, ще удължим кампанията до ранната пролет."

Наскоро язовирът е зарибен и с около 500-600 броя бяла риба. С пари от четирите кампании в язовира са пуснати над 20 000 броя рибки. Това лято са повече и риболовците на водоема.

"До миналата година имаше много риболовци. През тази година вече са двойно-тройно повече", допълни Станислав Кръстев.

"Риболовен Свят Кула" приема и кандидати за членове на сдружението, което е поело доброволно грижата да опази язовира от бракониерски набези.Вижте още

"Мемориалът на жертвите на комунизма" във Видин е с неизвестен стопанин

Не е изяснена собствеността на изградения преди 20 години "Мемориал на жертвите на комунизма" във Видин . Построен е със средства от държавата, но заради неустановената собственост не са извършвани ремонти, каза Цветан Лилков , председател на областната организация на  политическа партия "Демократи за силна България: "Доколкото се..

публикувано на 16.02.20 в 16:56

Шофьор e загинал на място след удар в стълб в Мездра

Тежкият инцидент в Мездра е станал в късния следобед в събота. Към 17 часа лек автомобил излиза от пътното платно вдясно и се удря в стоманен стълб, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца. Колата е управлявана от Ц.И. на 55 год. от село Лик – водач категория "В" със стаж зад волана от 33 години. При удара шофьорът е загинал..

публикувано на 16.02.20 в 12:10

Заместник-министър Атанас Добрев ще се срещне със земеделски производители във Видин

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев ще се срещне утре със земеделски производители и животновъди  във  Видин . Заедно с експерти от министерството ще се дискутират новостите в кампанията за директни плащания. Събитието ще е от 13 часа часа в  конферентния център на Областната администрация, съобщи директорът на..

публикувано на 16.02.20 в 10:55

Международен конкурс насърчава младежи да изпращат послания по пощата

С послание до възрастни по света ученици могат да участват в международен конкурс.  От "Български пощи" обявиха  стартирането на националния етап на 49-ти международен епистоларен конкурс за млади хора на Всемирния пощенски съюз и ЮНЕСКО.  Темата за 2020 година е: "Напиши послание до възрастен човек за света, в който живеем".  За..

публикувано на 16.02.20 в 09:30

Творците в Зверино рецитираха стихове за любовта и виното

На 15 февруари по повод празниците Трифон Зарезан и свети Валентин членове от художествено-творчески клуб "Факел" в най-голямото мездренското село Зверино се събраха на поредната си среща в дома на Иванка Гьонова. Там, край приятно бумтящата камина и богато наредената софра, в задушевна домашна обстановка, участниците четоха свои..

публикувано на 16.02.20 в 08:30

Традициите на Трифон Зарезан възродиха във видинското село Кутово

Във видинското село Кутово отбелязаха празника на лозарите и винарите в присъствието на гости от Румъния. Тържеството, което беше вчера, ден след самия празник, е организирано от кметството в селото, местното читалище "Просвета – 1937 г."  и танцов състав "Веселие". На празника заедно с кмета на Видин Цветан Ценков и председателя на Общинския..

публикувано на 16.02.20 в 07:50

Стотици видинчани се събраха за среща със Слави Панайотов

Тълпи от деца, родители и младежи се събраха пред книжарница на центъра във Видин, за да се срещнат с един от най- известните "влогъри" в България Слави Панайотов, по известен с канала си в "Youtube" "The Clashers" и да получат автограф от него. Чакащите бяха много развълнувани от възможността да се срещнат на живо с автора на две книги "Топ мистериите..

публикувано на 15.02.20 в 13:10