Нормално протича товаренето на серовъглерода във Враца

Снимка: Жоро Александров

Властите си вършат работата и всеки е наясно какво е необходимо да прави, за да не се предизвиква нова истерия с транспортирането на серовъглерода – това стана ясно от изявление на комисар Николай Димитров. Шефът на пожарната във Враца коментира операцията с товаренето на 110 тона от химическото вещество, което започна в понеделник.

"Най-големите ни опасение за течове не се случиха. Цистерните са неръждаеми, със специална изолация, снабдени са с нужната сигнализация за превоз на опасен товар"-  докладва старши комисар Николай Димитров и съобщи, че 2 цистерни са вече пълни и готови за извозване на серовъглерод. С това той опроверга публикации от вчера, че първата цистерна вече е тръгнала. 

Заради по-малкия капацитет на компресора, първата цистерна е напълнена чак към 21.20 часа в понеделник. В последствие от пернишка фирма са доставили нова, която е по-мощна и по-бързо ще източи суровината от контейнерите.

Според комисар Димитров, това че цистерните са изправни, е достатъчен за безопасността при транспортирането.


Вижте още

Вълчедръм и Якимово с компостираща инсталация

Започва строежът на компостираща инсталация за разделно събиране на биоразградими и зелени отпадъци от териториите на общините  Вълчедръм и Якимово . Общата стойност на проекта е 3 285 654 лв .,  2 080 454 лв са от "Европейския фонд за за регионално развитие" и 367 139 лв. национално финансиране, каза за Радио ВИДИН  Иван Бонев  -главен експерт в..

публикувано на 06.12.19 в 15:30

Втора седмица няма следа от изчезналата 73-годишна жена от село Киреево

Повече от две седмици няма следа от 73-годишната Венка Ганчева от видинското село Киреево . Жената напуснала дома си на 22-ри ноември, когато отшила в гората за гъби и оттогава е в неизвестност. Не е имала тежки здравословни проблеми, каза преди дни кметският наместник на селото Маргарита Георгиева . В издирването освен служители на полицията..

публикувано на 06.12.19 в 15:17

Ученици от Зверино с благотворителни инициативи

Петокласниците от СУ "Свети Климент Охридски"- Зверино се включиха в инициативата "Жълти стотинки". Учениците участват по проект "Научи се да даряваш".  Програмата насърчава и развива дарителската култура у децата. Гост на инициативата бе   Десислава Димитрова- библиотекар, секретар на читалище "Просвета" в с. Оселна, която от  няколко години участва в..

публикувано на 06.12.19 в 15:05

Шест паралелки ще приемат осмокласници в Мездра

6 паралелки в VIII клас в Мездра и 2 в община Роман са планувани за учебната 2020/2021 г.  На работна среща беше обсъден Държавният план-прием в VIII клас в общините Мездра и Роман. В дискусията взеха участие областният управител на Враца Малина Николова, началникът на Регионално управление на образованието  (РУО) Галина Евденова, кметът на Мездра Иван..

публикувано на 06.12.19 в 14:42

Северозападът отпразнува Никулден

Големият християнски празник – Никулден бе отбелязан с литургии, курбани и литийни шествия в Северозападна България. Студеното време не попречи на  хората да се включат в тържествените събития за празника. Във Видин денят на Св. Николай Мирликийски започна с празнична Света литургия, оглавена от Видинския митрополит Даниил, в..

публикувано на 06.12.19 в 13:15

Обща трапеза и курбан за Никулден в Ново село

Никулденската традиция да се празнува с обща трапеза и рибен курбан  в  Клуба на пенсионера и хората с увреждания "Просънъц" бе въведена от  възрастните новоселяни още в първата година на учредяването. Селото е на дунавския бряг,  има много моряци и рибари, а първата черква, построена още през турско време, носи името на Свети Николай Мирликийски...

публикувано на 06.12.19 в 11:41

Млад мъж пострада при ремонт на трактор

Монтьор е пострадал по време на ремонт, съобщават от ОД на МВР-Видин.   Сигнал в РУ-Кула е получен н а 5 декември в 12.50 часа. Съобщено е, че  при ремонт на трактор в база на частен земеделски производител в покрайнините на Грамада,  е пострадал монтьор. Пострадалият, 28-годишен от Монтана, е настанен за лечение във видинската болница...

публикувано на 06.12.19 в 11:10