Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Лекарите от Неврологията във Видин подадоха оставки

Снимка: РАДИО ВИДИН Архив

Петима лекари от неврологията на видинската болница "Св. Петка" подадоха молби за напускане с едномесечно предизвестие. Завеждащият на отделението д-р Ангел Петров обясни, че причина за оставките на медиците е неравномерното заплащане в отделенията. По думите му: "Не може един ушен лекар с 6 легла да взима 2 400 лева, а шеф на отделение - 1 280." 

Изпълнителният директор на болницата д-р Цветан Василев заяви по телефона, че днес не може да каже нищо за случилото се. Д-р Борислав Милчев от управителния съвет на лечебното заведение отказа коментар. 

Припомняме, че в края на юни над 100 здравни специалисти и лекари подадоха колективно предизвестие и заявиха, че са готови след изтичането му през септември да подадат индивидуални оставки. Като мотив бе посочено ниското заплащане и намаленият състав, с който се налага да се работи.

Вижте още

Снимката на 7 юли 2020 година

Още едно лице от област Видин, при което е бил установен Covid-19 , е излекувано по данни на Регионалната здравна инспекция. Излекуваният е изписан от болницата в Лом. Три остават активните случаи в областта. Един от инфектираните с коронавирус и поставен под домашно наблюдение от област Враца е бил откаран в болница, съобщиха от Регионалната..

публикувано на 07.07.20 в 18:00

Видинското село Делейна става "Артистична резиденция"

Творци от България и чужбина ще участват в първата "Артистична резиденция", която ще се проведе през август във видинското село Делейна . Организатор е платформата "Фабрика за идеи" в партньорство с "Видински фонд читалища". Форматът е провокиран от нуждата от изкуство в българското село, обясни Милица Джанджова от организаторите...

публикувано на 07.07.20 в 17:37

Обновяват междублоковите пространства в два от кварталите на Лом

Междублоковите пространства в два квартала в Лом ще бъдат изцяло обновени . Жителите на квартал "Зорница" ще се радват на ново спортно игрище, детска площадка, нови пейки и зелени площи. Освен това ще бъдат асфалтирани улици.  В квартал "Младост" се предвижда премахване на нерегламентираните сметища, подравняване на терена, монтирането на..

публикувано на 07.07.20 в 17:23

По-добри резултати по математика показаха седмокласниците във Видинско

С 4,3 точки се е повишил резултатът от националното външно оценяване по математика в 7 клас в област Видин. Средният резултат за региона е 28,70 точки, при среден за страната 36,33 точки , обясни началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова . "Бяхме предвидили доста мерки за повишаване на резултатите на..

публикувано на 07.07.20 в 15:50
Врачанската болница

Приеха инфектиран с коронавирус в болницата във Враца

Един от инфектираните с коронавирус и поставен под домашно наблюдение от област Враца е бил откаран в болница, съобщиха от Регионалната здравна инспекция във Враца. Оказало се е, че състоянието на пациента се е влошило и е трябвало да бъде приет в лечебно заведение. За последните 24 часа от РЗИ-Враца са тествали за коронавирус 8 нови жители..

публикувано на 07.07.20 в 14:47

Над 15 000 данъкоплатци са обслужени в офисите на НАП Монтана за полугодието

Малко над 15 000 данъкоплатци и осигурители са обслужени в офиса на Националната агенция за приходите в Монтана през първото полугодие, съобщиха от пресслужбата на агенцията.  4 700 са посетили приходната администрация заради въпроси, свързани със здравния статус, а 3 600 - по повод подаване на данъчни и осигурителни декларации и уведомления..

публикувано на 07.07.20 в 12:51

Отложиха дело за убийство в село Върбица

Врачанският окръжен съд не даде ход на съдебното следствие по наказателно от общ характер дело за убийство в с. Върбица . Подсъдимият е обвинен, че на 30 срещу 31 август 2018 г. във врачанското село чрез нанасяне на удари по главата и тялото, умишлено е причинил смъртта на живеещата с него на семейни начала 31-годишна жена. Според държавното..

публикувано на 07.07.20 в 12:12