Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Село Ивановци иска да почете своите герои

Снимка: радио Видин

Паметник ще бъде изграден до края на лятото на площада в село Ивановци, община Видин. Монументът ще е в памет на загиналите войници от населеното място в национално-обединителните войни /1912 -1917/. За инициативата са събрани около 2000 лв. дарения, като са необходими още 1000 лв., каза за Радио ВИДИН Борислав Филипов кмет на Ивановци:


"Проектът за паметника трябва да мине през Общинския съвет. Това е добро начинание и съм сигурен, че Общинският съвет няма да има нищо против, след като това се прави с дарения. В центъра на селото ще бъде паметникът- на видно място. Основата ще бъде мраморни плочи, отгоре ще има около 40 см една кутия, която ще носи цялата тежест. Височината му ще бъде 1,5 м на 1 м ширина." 

За изграждането на паметника е създаден Инициативен комитет в населеното място, който събира даренията.

Вижте още

Стопаджия обра жена

За кражба на портмоне със сумата от около 450 лева, лични документи и дебитни карти съобщила 45-годишна жителка на Берковица в местното РУ. На разклона за с. Боровци до Ж.П прелеза жената качила на автостоп свой 30-годишен познат, съобщават от ОДМВР в Монтана. Когато взела чантата си, от задната седалка на автомобила, където се возил мъжа, установила,..

публикувано на 05.08.20 в 10:47

Нов автобус за учениците в Белоградчик

Община Белоградчик получи от Министерството на образованието и науката нов училищен автобус, който ще се ползва от общинските училища, съобщават от местната администрация. В учебните заведения, освен от Белоградчик, учат деца от селата Боровица, Горни Лом, Долни Лом, Гара Орешец, Дъбравка, Ошане, Салаш, Средогрив, Раяновци, Репляна, Търговище,..

публикувано на 05.08.20 в 10:42

Над 40 градуса ще са температурите през месеца

Над 40 градуса ще надхвърлят температурите през месеца, прогнозира Леночка Ангелова , началник на ХМО – Монтана. Август ще е горещ, с намаляване на валежите, което ще доведе до засушаване. Минималните температури ще са от 9 до 14 градуса. Средната месечна температура за равнинната част на Монтанско ще е между 20 и 25 градуса, а за..

публикувано на 05.08.20 в 10:33

Оправдаха бивш шеф на болницата във Враца

Врачанският окръжен съд оправда бившия изпълнителен директор на МБАЛ „Христо Ботев“ Светозар Луканов по обвинение за покупка на компютърен томограф за нуждите на лечебното заведение при завишени цени. Апаратурата беше купена през 2014 г. за нуждите на отделението по образна диагностика за 782 970 лева. Според прокуратурата обаче пазарната..

публикувано на 05.08.20 в 10:23

255 са новите случаи на коронавирус у нас

255  са новозаразените с COVID-19 у нас при направени  5 325 PCR теста, показват официалните данни от единния информационен портал за денонощие.  Един е новият случай във Видин-  мъж на 70 години от областния град. Той е потърсил лекарска помощ със симптоматика на 1 август в Спешна помощ на МБАЛ "Св. Петка". На лицето е дадено предписание за..

обновено на 05.08.20 в 10:19

Симфониета- Враца с концерт "Огнени ритми" днес

Пореден атрактивен концерт под открито небе  предлага Симфониета-Враца на любителите на класическата музика. Гост изпълнители са  големите български китаристи - Цветан Недялков ("Ку-ку бенд") и Веселин Койчев ("Бели, зелени, червени"). Диригент е  Константин Илиевски . Концертът носи името "Огнени ритми“ и ще започне в 18.00 часа, днес . В..

публикувано на 05.08.20 в 09:09

Снимката на 4 август 2020 година

Предвид зачестилите въпроси за задълженията на работодателите за осигуряване на оптимална температура при работа в горещо време  от  Инспекцията по труда напомня, че при подаден червен или оранжев код за опасни метеорологични явления от Национален институт по метеорология и хидрология те следва да въведат мерки за гарантиране на безопасността на..

публикувано на 04.08.20 в 18:00