Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ограничават достъпа на автомобили по обновената пешеходна зона на Видин

Снимка: Радио Видин

Подготвени са промени в Наредбата за организацията на движението и в Наредбата за обществения ред, които касаят управлението на реновираната централна градска част на Видин. Това съобщи кметът Огнян Ценков и обясни, че с тях ще бъде ограничен достъпът на автомобили над 3,5 тона по обновената пешеходна зона:"Общинската техника, която ще почиства, ще бъде в тези параметри. Защото това сега е въпрос, като качим тежките фадроми от едно време, няма ли да счупим настилката. Съобразили сме се."За колоездачите ще бъдат обозначени трасета, за да се избегнат инциденти, обясни главният архитект Анел Недялков:"Колоездачите ще имат регламентирани трасета, както е в парк в "Рова", тук също ще определим едно трасе. Това свободно каране не бива да се случва, защото колоездачите са не по-малко опасни, особено за малките деца. Така че, Наредбата ще регламентира и движението на велосипеди само на определените за това места."С промените ще бъдат определени подстъпи за специализирани автомобили, а на останалите места ще бъдат поставени стоп-колчета. Очаква се предложенията да бъдат гласувани от Общинския съвет на заседание в края на юли.
Вижте още

Снимката на 2 юли 2020 година

25 седмокласници от видинската Природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" днес получиха свидетелствата си за завършено основно образование на тържествена церемония в двора на училището. Видинската математическа гимназия е с най-добри резултати от външното оценяване за 7 клас. Започва приемът на ученици за 8 клас. 44 паралелки е държавният..

публикувано на 02.07.20 в 18:10

5- метрово знаме се вее в центъра на Белоградчик

Трибагреник с размери 5 на 3 метра, издигнато на 16- метров пилон, е новата придобивка на Белоградчик. Знамето бе издигнато на централния площад  по време на празника на града - Петровден . А идеята и реализацията ѝ е на  Национално движение "Велика България", което се занимава с  популяризиране на патриотизма и родолюбието, чрез организиране..

публикувано на 02.07.20 в 17:33

44 са паралелките за осмокласници в област Монтана

От 3 юли започва подаването на заявления за приема след завършен 7. клас. 1067 завършват 7. клас в област Монтана . Около 1000 ще участват при реализирането на 44 паралелки, съобщи Даниела Маринова , председател на Областната комисия към Регионалното управление на Министерството на образованието и науката. Подаването на документите може да..

публикувано на 02.07.20 в 16:37

Читалището в Блоградчик отчита активна дейност за 2019

150 членове с редовно платен членски внос, 3 200 посетители на мероприятията за 2019 година, 183 редовни читатели  и 7  595 посещения на б иблиотеката- това отчита читалище "Развитие" в Белоградчик.  Читалището е със 127- годишна история.   Основано е през далечната 1893 година от будните граждани на Белоградчик Иван Цеков, Никола Савчев и Михаил..

публикувано на 02.07.20 в 15:02

170 години от рождението на Иван Вазов отбелязват в Берковица

Поредица от събития по повод 170- годишнината от рождението на Иван Вазов организира община Берковица, каза за Радио Видин  Деси Младенова  - специалист "Връзки с обществеността" в Общината: "От 6-ти до 12-ти юли в Градска художествена галерия "Отец Паисий" Берковица ще бъде подредена изложба на детски рисунки на тема "Ах, каква чудна природа..

публикувано на 02.07.20 в 14:55

Почистиха незаконно сметище край село Крета

Незаконно сметище при бившия стопански двор в село Крета беше премахнато от служители на Общинско предприятие "Чистота" Мездра. Повече от 20 години теренът е използван за временна площадка за строителни и растителни отпадъци, но заедно с тях недобросъвестни граждани са изхвърляли и битови отпадъци, обясни кметът на селото Виолета Панова: "Знаете, че в..

публикувано на 02.07.20 в 14:43

Връчват уведомленията за отчуждаване на имоти, заради строежа на магистралата София - Видин

Указания за процедурата по отчуждаване получиха на работна среща в залата на Общинския съвет кметове и кметски наместници на населените места, разположени по трасето на бъдещия магистрален път на територията на общините Видин и Грамада.  Това са селата Новоселци, Слана бара, Синаговци, Търняне, Жеглица, Ивановци, Срацимир и град Дунавци,..

публикувано на 02.07.20 в 14:35