Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Малолетни ограбили 38-годишен мъж в Тишевица

Снимка: РАДИО ВИДИН

Малолетни от врачанското село Тишевица са откраднали пари от 38-годишен мъж от същото населено място. При екшъна към 2 часа сутринта в събота до заведение край местния язовир, невръстните хлапаци използвали сила, за да ограбят жертвата си, съобщават от полицията.

Двамата тийнейджъри били и душили мъжа преди да му отмъкнат портфейла с 280 лева и лична карта. Сигнал за нападението подал пострадалият около час след инцидента.

Двамата малолетни грабители са разпитани, единият е освободен, а другият – задържан с мярка до 24 часа.

Уведомен е отделът за закрила на детето. По случая е образувано досъдебно производство, допълват от полицията.

По данни от Областната дирекция на МВР във Враца пък двама тийнейджъри са получили рани по главите при кърваво меле в Бяла Слатина. Сигналът за инцидента бил подаден към един часа днес чрез телефон 112, съобщиха от полицията.

Младежите, които са на 19 и на 18 години, са закарани в центъра за спешна медицина, където след преглед и обслужване са били оставени под лекарско наблюдение в местната болница.

Полицията продължава работата по изясняване на останалите участници в скандала. Образувано е досъдебно производство.


Вижте още

Снимката на 30 март 2020 година

На следващото заседание на Общинския съвет ще бъде внесено предложение за приемане на решение за  освобождаване от наем  на обектите, които са общинска собственост за периода, за който не са функционирали - това са заведения, фризьорски салони, наематели в общинските и временни пазари, обясни председателя на местния парламент Генади Велков. Предвижда..

публикувано на 30.03.20 в 18:05

Маските стават задължителни

Всички лица, когато се намират в закрити или на открити обществени места са длъжни да имат поставена защитна маска за лице, гласи нова заповед на  здравният министър Кирил Ананиев от днес . Мярката се предприема с цел ограничаване на разпространението на епидемията от COVID-19. С пълния текст на заповедта можете да се запознаете тук -..

публикувано на 30.03.20 в 17:37

Започва пролетното почистване на Видин

Пролетно почистване започва от 1 април във Видин, съобщиха от общината . Традиционната инициатива се осъществява от общинското звено "Чистота", като в нея всяка година активно се включват и граждани. Този път общината не отправя призив към хората да съдействат за почистването, заради обявеното извънредно положение във връзка с..

публикувано на 30.03.20 в 17:25

Депутат дарява предпазни шлемове на видинската болница

Народният представител Росен Живков от групата на "Обединени патриоти" ще дари на видинската болница предпазни шлемове . Дарението е направено с лични средства, каза Росен Живков. "Дарението се състои от 200 предпазни шлема, които са плексиглас. Те са необходими за всички, които са на първа линия на контакта с болни, заразени и..

публикувано на 30.03.20 в 15:49

Големите фирми подновиха работа в Монтана

Големите фирми подновиха работа в Монтана. Март и април са най-силните месеци за общините. Това е времето за плащане на местни данъци и такси, припомни кметът Златко Живков. "Системата на местни данъци и такси предполага имуществените данъци и такса смет да се плащат в този период. Обикновено това е най-активният период - март-април. Голяма част от..

публикувано на 30.03.20 в 15:29
Врачанската болница

Резултатите от 7 проби за COVID-19 чакат във Враца

Резултатите от 7 проби за коронавирус, взети от жители на Врачанска област, се чака да излязат до края на деня. Още 40 жители души от региона пък са поставени под карантина през почивните дни, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. През последните 24 часа са взети нови 4 проби за изследване в националната референтна..

публикувано на 30.03.20 в 15:17

Кметът на Лом дари заплатата си на местната болница

Кметът на Община Лом д-р Георги Гаврилов дари заплатата си на местната болница "Св. Николай Чудотворец". Той призова всички, които имат възможност, да подкрепят с парично дарение лекарите, медицинските сестри, санитарите, които денонощно са на първа линия в битката с коронавируса. Събраните средства ще бъдат изразходвани за закупуването на..

публикувано на 30.03.20 в 15:13