Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ГЕРБ номинира кандидатите за местни избори във Видин

Настоящият кмет на Видин Огнян Ценков  и общинските съветници Валери Василев и Емилиян Енчев са номинациите на ГЕРБ за кмет на общината за предстоящите местни избори. Решението на Изпълнителната комисия е да има по три номинации за кмет, уточниха от офиса на ГЕРБ във Видин. Валери Василев е председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет, а Емилиян Енчев е директор на Областна дирекция "Земеделие".


Предложени са 41 имена за общински съветници, както и кандидати на ГЕРБ за кметове на 12 населени места в общината, в които ще има избори за кметове. Подредбата на листата за Общински съвет, както и утвърждаването на кандидатите за кметове ще бъде извършена от Изпълнителната комисия. 

Събранието за номинациите на ГЕРБ за местните избори във Видин е проведено в събота. До края на тази седмица ще са ясни номинациите във всички общини от областта, с изключение на Кула, където събранието ще е на 7 август.


Вижте още
градски плаж Баба Вида

Снимката на 10 юли 2020 година

Започна почистване на градския плаж във Видин "Баба Вида". Монтирани са душове, сложени са кофи за отпадъци, работи и чешмата.  Приключи връчването на уведомителни писма за отчуждаването на имоти, заради модернизацията на пътя Видин - Ботевград, съобщават от община Видин. Лично са уведомени 90% от собствениците на земи, попадащи..

публикувано на 10.07.20 в 17:52

Трио "Елеганс" гостуват във Видин

Дамското трио "Елеганс" ще изнесе концерт тази вечер в Крайдунавския парк на Видин. Събитието е част от програмата на "Музикални вечери 2020", организирани от Васко Громков. Много се вълнуваме, за пръв път ще пеем във Видин, каза за радио Видин вокалистката на триото Венелина Миланова : "Имали сме участия покрай Дунава, но не сме гостували във..

публикувано на 10.07.20 в 17:00

Мини бал в село Неговановци

Деца от видинското село Неговановци ще отбележат края на учебната година и официално ще дадат начало на лятната ваканция с "Мини бал" .   Проявата се организира за трета поредна година от местното читалище "Светлина - 1928"  и е продиктувана от желанието на самите ученици , обясни секретарят на културната институция  Мариана Димитрова :..

публикувано на 10.07.20 в 16:52

Тримата новозаразени от Враца живеят и работят в София

Момиче на 19 години от село Хърлец и мъже на 29 и 28 години от Мездра и Козлодуй са т рите нови случаи на заразени с коронавирус жители на област Враца , съобщиха от Регионалната здравна инспекция.  Здравните власти уточняват, че инфектираните са с постоянен адрес на личната си карта живеят в област Враца, но към момента и тримата са с адрес по..

публикувано на 10.07.20 в 16:07
градски плаж Баба Вида

Почистиха градския плаж във Видин

  Започна почистване на градския плаж във Видин "Баба Вида", монтирани са душове, сложени са големи кофи за отпадъци, чешмичката работи, констатират плажуващи.   Хигиенизирането на плажа започна след излъчен репортаж на радио Видин и апел на гражданите за подобряване условията за отдих край река Дунав.Слушатели сигнализираха, че вчера плажът е..

публикувано на 10.07.20 в 16:05

Започна Държавният шампионат по колоездене за юноши и девойки във Враца

Започна Държавния личен и отборен шампионат по шосейно колоездене за юноши и девойки , чийто домакин е Област Враца, съобщиха от Областна администрация.   В пъ рвенството участват 44 деца на възраст от 15 до 17 години от клубовете по шосейно колоездене в страната . За двата дни на събитието, колоездачите ще изминат 62- километрово трасе в общините..

публикувано на 10.07.20 в 15:38

Уведомени са 90% от собствениците на имоти, подлежащи на отчуждаване заради Е-79

Приключи връчването на уведомителни писма за отчуждаването на имоти, заради модернизацията на пътя Видин - Ботевград , съобщават от община Видин.  Лично  са у ведомени  90% от собствениците  на земи, попадащи в обхвата на строително-ремонтните дейности по главен път Е-79 , като останалите 10 % не са открити на посочените адреси и се намират..

публикувано на 10.07.20 в 15:20