Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортна площадка оживи видински квартал

4
Снимка: Радио Видин

Спомняте ли си историята на откритата преди година спортна площадка във видинския квартал "Строител"? Площадката е предназначена за футбол, а инвестицията- частна. Днес съоръжението се ползва от много млади хора от целия град, които желаят да спортуват. Няма входни такси или месечни вноски за ползването на мястото. Този малък подарък за видинските деца направи истинско чудо за видинския квартал, защото във вечерните часове около площадката се събират десетки млади хора от целия град. Провеждат се импровизирани турнири по футбол, създават се неформални отбори от приятели. Инициатор за строителството на съоръжението е Генади Велков, бизнесмен от Видин и председател на Общинския съвет в Крайдунавския град.

"Най- много съм доволен от това, че тази площадка е най- използвана в града. Когато гледам, че децата се делят на групи, за да играят ми доставя истинско удоволствие. Понякога се налага да чистя и всяка сутрин изхвърлям кошовете. Поддържаме площадката добре и есента мисля да сменим мрежата зад вратите и да подменим изкуственото тревно покритие, като ще сложим по- здраво такова."- обясни Генади Велков.

Най- щастливи от всички са младите хора. Те всеки ден са на площадката и разделяйки се на отбори, предлагат качествен футбол на жителите на квартала:

"Тук няколко човека сме от к- с "Химик". Наскоро, след като се откри тая клетка ни хареса пространството, в сравнение с другите клетки в града. Правим си обща група в месинджър и се разбираме ... Има къде да се играе и идват много деца. Те играят по принцип всеки ден и на нас, по- малките не ни остава време."- коментираха младите хора.

Община Видин помисли и за най- малките. В непосредствена близост до спортното съоръжение преди година бе изградена и детска площадка, оборудвана с пързалка и катерушки. Така палитрата стана пълна- малки и големи, заедно със своите родители намират развлечение през летните вечери във видинския квартал. Година по- късно тази придобивка ни показва, че когато има добра воля нещата се случват и наистина има смисъл от това. Ако добрият пример бъде повторен и в други комплекси със сигурност по- често ще говорим с добри чувства за междублоковите пространства и местата, където играят децата на Видин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Църквата в Градец ще отбележи храмов празник

На 20 юли във видинското село Градец ще отбележат храмовия празник на църквата "Свети пророк Илия" и Илинден. Това е една от малкото черкви в епархията, която носи името на свети пророк Илия. Тази година в Градец отбелязват и 170 години от построяването на първия християнски храм в селото. Повече за църквата и празника разказва Пролет Цолова,..

публикувано на 17.07.24 в 17:10

Археолог: Нужни са проучвания на крепостта край село Чичил

Необходима е поне 5-годишна програма за проучване на крепостта край село Чичил , която е късноантичната Кастра Мартис, за да бъдат разкрити останките от нейното минало величие и те да могат да се превърнат в център за посещения. Това каза проф. Сергей Торбатов от Националния археологически институт с музей при БАН, който преди няколко години прави..

публикувано на 17.07.24 в 16:35

Да отдадеш апартамента си под наем на туристи

В разгара на туристическия сезон , когато все повече хора пътуват, а хотелите са претъпкани, популярност набира краткосрочното отдаване и съответно наемане на имоти . Услугата, алтернативна на тази, предлагана от традиционните места за настаняване, е позната отдавна по света, а у нас става все по-популярна през последните години. Туристите, които..

публикувано на 17.07.24 в 15:35

Плажът при Ново село дава прохлада в горещините 

Полегат бряг, широка плажна ивица, чиста вода. Това са част от предимствата на плажа край Ново село , където през почивните дни търсят прохлада хора от различни населени места на Видинския край. Плажът е гордост за местните , които са убедени, че по-хубав по дунавското крайбрежие няма. Отчитат обаче и недостатъците му и търсят подкрепата на..

публикувано на 17.07.24 в 14:52

Мартин Методиев - един нетипичен учител

Мартин Методиев е млад човек от Видин , който избира да остане и да се се развива в родния си град. Може да се каже, че спортът, в частност футболът , го съпровожда през целия му живот. Той започва да тренира футбол още в четвърти клас в училищния отбор на СУ "Любен Каравелов" във Видин и продължава в детските и юношеските формации на "Бдин"..

публикувано на 16.07.24 в 15:04

"Лято в библиотеката" радва децата в село Кунино

Народно читалище "Цветан Гановски -1891" във врачанското село Кунино организира "Лято в библиотеката" за децата, които са от селото или идват на гости при баба и дядо. Читалищните работници посрещат малките си приятели всеки ден, като им осигуряват различни забавления и дейности, образователни и интерактивни игри, насърчават интереса им към..

публикувано на 16.07.24 в 15:00
Елена-Стефани Асенова

Видинско момиче завоюва златен медал от международен музикален конкурс

Златен медал и грамота получи  Елена-Стефани Асенова за участието си в Международния онлайн музикален конкурс „Wings for Stars“ , раздел А - професионалисти, категория "Вокал“, специалност "Поп и джаз". Тя е 11-и клас и учи в училищата по изкуства във Видин "Свети свети Кирил и Методий": "В този конкурс, в който аз участвах, се..

публикувано на 16.07.24 в 14:00