Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронзов медал за лекар от Монтана на Световно по спортно ориентиране

Снимка: Цветан Тодоров, личен архив

Рентгенологът от Монтана д-р Цветан Тодоров спечели бронзов медал от Световното първенство за ветерани в Рига /Латвия/. Над 4000 бяха участниците. При 50-годишните д-р Тодоров се пребори с конкуренцията от 199 състезатели. Бившият управител на МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" остана на само една секунда след втория Алексей Морозов от Русия. Победата грабна Сважунас Амбразас от домакините.

Финалната част се проведе в стария град на Рига. "Организаторите предложиха изключително интересен маршрут-плетеница от малки калдъръмени улици, съчетан с проходи, които затрудняваха ориентирането. Дължината на маршрута беше 3900 метра. Грешка от около 10 сек. при избор на вариант ме раздели от златото. И това е голямо постижение при тази конкуренция", сподели д-р Тодоров. Контузия попречи на лекаря от Монтана да участва в неговата дисциплина на средната и дълга дистанция.

 Класиране:
  1. Svajunas Ambrazas  LTU 00:11.57  
  2. Aleksei Morozov  RUS 00:12.02  
  3. Tsvetan Todorov  BUL 00:12.03 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

15-годишен вратар от школата на "Ботев" Враца ще играе за "Созопол"

Врачанинът Кирил Даскалов стана част от третодивизионния "Созопол".  Футболният клуб от морския град обяви привличането на 15-годишния талант преди старта на Югозападната трета лига в събота. Роденият през 2009 г. във Враца вратар е юноша на ФК "Созопол". Той е син на бившия тартор на агитката във Враца Георги Даскалов. Колоритният запалянко..

публикувано на 31.07.24 в 15:48

"Монтана" вкара 3 гола в Горна Оряховица

Класическа победа с 3:0 записаха футболистите на "Монтана" при гостуването си на "Локомотив" /Горна Оряховица/.  Срещата бе от 2-ия кръг на Втора лига. Добрев, Ежике и Цеков бяха точни за успеха на момчетата на треньора Танчо Калпаков. В 13-та минута Филип Ежике центрира от дясно, вратарят на домакините Генадий Ганев не изби по най-точния начин..

публикувано на 31.07.24 в 11:00

Сребърен и златен медал по шах спечелиха деца от Мездра

Сребърен и златен медал по шах спечелиха деца от Шахматен клуб "Локомотив" Мездра от двудневен Международен детски турнир "Купа Марина" Габрово.  В турнира участваха 75 състезатели от България, САЩ, Русия, Швеция и Испания. Децата бяха разделени в два турнира: до 10 и до 16 години. Те играха класически шах при контрола 30 минути +30 секунди на ход...

публикувано на 30.07.24 в 17:25

Видински атлети с успешно представяне на Националния шампионат в Стара Загора

Състезателите на видинския клуб "Радуканови" завоюваха два медала на Националния шампионат под 20 години в Стара Загора. Васил Антонов, Георги Петков, Божидар Димитров и Цветомир Цеков заслужиха сребро на щафетата 4х100 с резултат 43.35 секунди, Георги Петков спечели бронз на 100 метра с резултат 10.61 секунди. Треньорът на младите атлети Мирослав..

публикувано на 30.07.24 в 15:03

"Монтана" гостува днес на "Локомотив" Горна Оряховица

Футболистите на Монтана имат първо гостуване за новия сезон на Втора лига. Тази вечер момчетата Танчо Калпаков излизат срещу новакът "Локомотив" Горна Оряховица. Предстои ни много тежък двубой, каза  треньорът на  : "Надяваме се да сме готови. Домакините се завръщат в професионалния футбол след известно прекъсване. Предполагам, че заради това ще..

публикувано на 30.07.24 в 14:45

"Локо" Мездра ще играе контрола с израелци

В четвъртата си контрола отборът на "Локомотив" Мездра се изправя срещу израелския "Апоел Кфар Саба", като проверката е насрочена за тази сряда от 18:30 в Правец.  В предходните си контроли "Локомотив" Мездра записа равенство с отбора на ЦСКА III София - 1:1 в Мездра, загуби на "Герена" от Левски II София с 2:0 и в третата си проверка, играна в..

публикувано на 29.07.24 в 15:15

Габи Николова ще играе отново за "Монтана"

Габриела Николова отново ще бъде част от женския баскетболен тим на "Монтана". 27-годишната състезателка за трети път в кариерата си ще облече екипа на "монтанчанки". В последната година Николова игра в португалския "Депортиво Ешкола" Франсиско Франко, където записа средно по 8.8 точки, 6 борби и 1.6 асистенции за 22 мача. Преди да напусне..

публикувано на 29.07.24 в 13:24