Наградиха победителите в конкурса "Лъчезар Станчев за поезия в сонет”

3
Снимка: Любо Андреев


Поетесата Виктория Маринова от Плевен е победител в литературния конкурс „Лъчезар Станчев за поезия в сонет 2019”. Проявата е част от програмата за "Празника на курорта, минералната вода и Балкана" във Вършец.

147 автори изпратиха свои творби във второто издание на конкурса организира от община Вършец на името на родения в града творец Лъчезар Станчев. Журито в състав писателят Мартен Калеев, професор Румяна Станчева, литератор и дъщеря на Лъчезар Станчев, и председател Бойко Ламбовски, трябваше да оценяват произведенията без да знаят авторите.

Задачата бе изключително трудна”, призна Бойко Ламбовски.

Кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров връчи наградите на победителите.Първа награда, грамота, парична награда и комплект книги получи победителката в конкурса Виктория Маринова от Плевен за стихотворението „Колекция за любов”.


Журито присъди и две поощрителни награди на Нели Пигулева от Русе и Мариана Добрева – Дафчева от Асеновград. 20 от произведенията ще бъдат включени в малък сборник „Лъчезарни сонети 2019”, издаден от фондация „Лъчезар Станчев за поезия”.Гостите на награждаването в галерията във Вършец видяха и видео филм с архивни кадри, посветени на Лъчезар Станчев, подбрани от неговия син – Владимир.

Официалното откриване на "Празника на курорта, минералната вода и Балкана" във Вършец е тази вечер, от 20.30 часа, в центъра на града. 

Чуйте повече в звуковия файл.

Галерия

Вижте още

Коледари гостуваха в Радио ВИДИН

Коледари от Основно училище "Иван Вазов" град Видин гостуваха в Радио ВИДИН.  Децата от 2 б клас, подготвени и придружавани от преподавателите Вили Миладинова и Елена Ницова,  пяха коледарски песни и наричаха за здраве, берекет и късмет през следващата година.  "За вас служители, сурва весела година, сурва, сурва до амина, Новата да ви дари..

публикувано на 16.12.19 в 11:23

Награждават най-успешните спортисти на Враца

Тази вечер награждават най-успешните спортисти на Враца за отиващата си година. За първи път от много време насам церемонията няма да е хотелски комплекс в центъра на града, а в концертната зала. Тържеството е от 18 часа, а негов организатор е общинската управа.  Комисия от спортни експерти, деятели и журналисти вече е определила кой ще вземе..

публикувано на 16.12.19 в 08:46
коледно парти за децата на БНР

Коледно парти организират доброволци в Соколаре

Коледно парти, организирано от доброволци ще радва малки и големи, днес в село Соколаре, Община Бяла Слатина. Целта на събитието е да съберем, колкото се може повече деца и да се забавляваме във връзка с предстоящите празници, каза за Радио ВИДИН Наталия Костадинова , координатор на Фондация "Първи юни": "Потърсиха ни доброволци от София, които..

публикувано на 15.12.19 в 14:11

Видински деца ще покажат умения по спортни танци

Заключителен концерт на Клуб по спортни танци "Елит-Тим"- Видин ще се проведе през следващата седмица . Входът свободен, каза Атанас Балъкчиев , треньор и председател на клуба: "Правим традиционен Коледен концерт всяка година. По този начин изпращаме миналата година, посрещаме новата. Концертът ще бъде на 20-ти декември от 18.00 часа в Спортна..

публикувано на 15.12.19 в 12:28

1 000 цветни лампички грейнаха на елхата в Зверино

Коледна приказка сътвориха снощи в най – голямото мездренско село Зверино. Приказката започна с Коледен благотворителен базар в Зверино и Оселна. Събрана е сумата 2 448 лева и 4 стотинки. Днес в благотворителния Коледен базар се включва и село Игнатица.  Кметът на Зверино Стоян Петров поздрави присъстващите за настъпващите Коледни и Новогодишни..

публикувано на 15.12.19 в 11:57

С коледен базар и концерт помагат на Моника от Видин

Благотворителен коледен базар ще бъде открит във Видин утре сутрин. Инициирахме поредица от събития, с които да подпомогнем една от нашите майки, майки на деца от моя клас, Моника Димитрова, която се нуждае от трансплантация на бъбрек, каза за Радио ВИДИН Колетка Павлова - учител и организатор на инициативите: "Тя пътува три пъти в седмицата за..

публикувано на 15.12.19 в 08:10

Над 8 хиляди лева са събрани на благотворителните концерти за Лъчко във Видин

Над 8 хиляди лева са събрани на двата благотворителни концерта на Основно училище "Иван Вазов" в петък в залата на Симфониетата във Видин . В програмата участваха второкласници от училището, вокална група "Звънче", преподавателят Красимир Михайлов и ученици от 1-ви и 5-ти клас. Средствата ще са за лечението на Лъчезар Гилов , ученик във..

публикувано на 14.12.19 в 16:55