Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът "Квартална сцена" започва във Видин

Автор:
Снимка: Община Видин

Много вълнуващи и забавни събития ще бъдат отбелязани на фестивала "Квартална сцена". Шестото издание ще се случи от 8-ми август четвъртък и ще продължи до 11-ти, в неделя, в парка на град Видин пред Библиопощата. За пореден път това лято ще има интересни събития за малки и големи.

Фестивалът се организира от Фондация "Арт Офис", Фондация "Асоциация Информбюро", Сдружение "7 Акт", в партньорство с Община Видин и Куклен театър Видин. Събитията ще се проведат в специално Мобилно студио - сцена, която ще се превърне в пространство за общуване между малки и големи. Програмата включва ателиета и представления за деца, литературни четения, интерактивни представления, огнено шоу и музика на открито. Подробности по програмата ни разказва Албена Тагарева, представител на фондация "Арт Офис":


"Идеята на фестивала е да обикаля различни населени места в страната и да дава достъп до изкуства. Програмата е насочена предимно към деца..."  

Ето и събитията, включени в програмата: 

  • Четвъртък 8.08.

- 17:00 ч. Кукли от прежда - ателие за деца с Art Land, пред Библиопощата
- 19:00 ч. Приказна мисия с Чародея - авторски спектакъл за деца на Мануела Саркисян, пред Библиопощата

  • Петък 9.08.

- 11:00 ч. Молив зад ухото- литературно четене на детски приказки с Илия Виделинов, пред Библиопощата
- 17:00 ч. Ателие за изработка на мандали - Мила Иванова и Симона Димитрова, пред Библиопощата
- 19:00 ч. "Галената дъщеря" - спектакъл за деца, реж. Михаела Тюлева, с Мила Иванова и Симона Димитрова, пред Библиопощата
- 21:00 ч. Bright Eye - Огнено шоу с Петя Божинова, Даниел Нуген и Коле Китанов, пред Галерията във Видин

  • Събота 10.08.

- 10:30 ч. Анимация
- 11:30 ч. "Шарено човече" - спектакъл за деца с Добрин Мирчев от Общински драматичен театър - Видин, пред Библиопощата
- 17:00 ч. Детско ателие, пред Библиопощата
- 19:00 ч. "Балон, като слон" - детски интерактивен спектакъл със сапунени мехури на Коле Китанов, пред Библиопощата

  • Неделя 11.08.

- 11:00 ч. Работилница за сапунени мехури - детско ателие с Коле Китанов, пред Библиопощата
- 17:00  ч. "Принцесата и драконът” - спектакъл за деца на Уличен куклен театър "Мале Мале", пред Библиопощата
- 19:00 ч. Събитие на Община Видин,  пред Библиопощата

Очакванията на организаторите са детски смях, песни и танци за пореден път да огласят Крайдунавския парк на Видин.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Стари народни песни изучават децата в Ослен Криводол

Занимания по пеене с децата на село Ослен Криводол започна Невена Йовчева. Тя е млад човек, не е местна, но живее в селото втора година. Има педагогическо образование, свири на няколко музикални инструмента и обича народните песни. С децата разучават песни от северняшкия край, сред тях има и автентични песни от селото: "Поканиха ме да..

публикувано на 24.07.24 в 15:00

Във видинския участък на Дунав няма регламентирани плажове

Плажовете по Дунав- в разгара на лятото тази тема вълнува хората, които обичат реката и с разрешение или без, в горещите дни търсят прохлада на брега на Дунав.  Едно от тези места е плажът в Ново село , който привлича хора от различни населени места със своите дадености - широка и удобна пажна ивица, чиста вода. Хората обаче изтъкват и..

публикувано на 24.07.24 в 14:28

Дизайнерка представя уникална колекция във Видин

Уникални рокли с приказна визия ще представи на първото си самостоятелно ревю модният дизайнер Иванка Найденова . Под мотото "Еклектика" авторката е събрала изцяло нови модели, ръчно рисувани, чрез прилагане на няколко японски текстилни техники.  "В последните четири месеца подготвям ревю на тема "Еклектика" - това е съчетание на различни..

обновено на 24.07.24 в 13:58

Опасностите на планината през лятото

Всеки сезон в планината има своите особености и те трябва да се имат предвид. Подценим ли обстановката, можем да пострадаме. Това каза ръководителят на Планинската спасителна служба в Берковица Сергей Рангелов и припомни, че времето в планина се променя много бързо. Затова туристите трябва да са подготвени с необходимата екипировка и да знаят как..

публикувано на 24.07.24 в 13:02

Четвъртокласник от Видин е приет в Софийската математическа гимназия

Четвъртокласникът Иван Пенчов Стоянов от видинското училище "Иван Вазов" е приет в Софийската математическа гимназия. Това е видинското дете, което постигна 99% на IQ тест, проведен в края на април 2023 г. във филиал на международната организация Mensa в Пловдив. Резултатът в „Менса България“ поставя Иван сред елитните 2% от населението на..

публикувано на 23.07.24 в 16:00

Фестивалът "Дунавски вълни"- забавления за малки и големи

За 13-та поредна година в град Видин се провежда фестивалът "Дунавски вълни" . Различното тази година е, че за пръв път работилниците и заниманията се провеждат в парк "Владикина бахча" .  Програмата на фестивала е много разнообразна -  има за всекиго по нещо, за малки и големи. Работилничките по дърворезба, рисуване и..

публикувано на 23.07.24 в 15:44

Над 600 килограма от декар е средният добив на пшеница във Видинско

Приключва жътвата на есенници в област Видин. Добивите са прилични, качеството на зърното е добро. Това каза в "Земята, която ни храни" Жечко Андрейнски, председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите:  "От 650 до 670 кг. от декар са добивите от пшеница в региона, качеството на зърното е много добро. При ечемика добивите са също между 550 и..

публикувано на 23.07.24 в 15:16