Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Богата програма на панаира в Оряхово

| обновено на 16.08.19 в 15:01
Снимка: Жоро Александров


Общинската управа на Оряхово подготвя пъстра палитра от прояви за традиционните си панаирни дни. Тази година събитията са 4 дни и започват още от четвъртък, на Голяма Богородица, и продължават до неделя. 

Началото на „Панаирни дни Оряхово 2019“ е в петък, макар че прояви са заложени в богатата програма още за предния ден. От 19 часа на 16 август по улица "Васил Левски" ще дефилират духовите оркестри, които ще вземат участие в 23-ите празници, посветени на Дико Илиев. Официалното откриване на панаирните дни ще започне в 19.15 ч. със слово на кмета Росен Добрев. Вечерта ще завърши с грандиозен концерт на Васил Найденов и пищна заря. В петък през деня на площад „1300 години България“ ще бъде открита V Спартакиада, а веднага след това в зала „Арена Оряхово“ започват схватките по борба. Паралелно ще има и футлболен турнир в парк „Щурците“. В 17 ч. ще бъде открита изложбата "Аз обичам Оряхово". Тя ще събере най-добрите любителски семейни фотоси, направени на фона на местни природни и исторически забележителности. В събота и неделя програмата е ориентирана към младите, спортистите и любителите на фолклора.


Вижте още

Снимката на 24 февруари 2020 година

Има редица запитвания- и от чужденци, за училища във Видин и в селата, които са в окаяно състояние. Засилен интерес има и за закупуване на общински земи, които в момента не се обработват и не носят приходи на община Видин.  Има запитвания и за други терени, каза кметът Цветан Ценков при представянето на отчета за първите 100 дни от своето управление..

публикувано на 24.02.20 в 18:00

Шест акта за незаконен риболов край Монтана

Шест акта за адмистративни нарушения са съставили служители на ИАРА при проверки в Монтана. През почивните дни са проверени водни обекти за спазване разпоредбите на Закона за рибарството и аквакултурите за извършване на любителски риболов и са констатирани р едица нарушения. К онфискувани са въдици и други риболовни уреди. На река Огоста, при село..

публикувано на 24.02.20 в 17:30

"Отбор на надеждата" вече и в Лесото в Берковица

"Отбор на надеждата" сформират и в Лесо техническата гимназия в Берковица.  Днес със съдействието на Центъра за обществена подкрупа /ЦОП/ Берковица, кв. Раковица, на гости на гимназистите бе  един от треньорите на Националния отбор по футбол за младежи в риск.  Младен Христов обсъди с директора на училището Христина Христова възможността да..

публикувано на 24.02.20 в 17:13

Мартеници украсиха централната пешеходна зона във Враца

С над 200 мартеници е украсена централната пешеходна зона във Враца. Инициативата е на Общината и се провежда за пета поредна година в  навечерието на предстоящия празник  - 1-ви март. С българския символ на пролетта ще бъдат закичени 9 дървета на бул. "Никола Войводов", а стволовете им ще са увити в бял и червен плат. И тази година в двора на..

публикувано на 24.02.20 в 17:00

Кристина Котларска подреди самостоятелна изложба в Мездра

Дългогодишният член на Групата на мездренските художници Кристина Котларска подреди петата си самостоятелна изложба. Експозицията е озаглавена "Графични етюди" и включва 13 творби на авторката, изпълнени с класическа графична техника - рисунки с молив върху картон и комбинация между молив и черен туш. Вернисажът събра ценители на изобразителното..

публикувано на 24.02.20 в 16:00

Свършиха предпазните маски във Видин

Видинчани са изкупили хирургическите маски, които се продават в аптечната мрежа. В момента няма наличности и в складовете. "В момента няма наличности. Хората доста са се панирали и си търсят с кутии. Ние продадохме в събота последната кутия и половина. В момента няма наличности, търсим, постоянно следим, защото е актуална темата, но за..

публикувано на 24.02.20 в 15:43

Община Монтана иска премахването на винетка за две пътни отсечки

Община Монтана ще внесе искане до Агенция пътна инфраструктура да бъде премахната винетната такса за две пътни отсечки.  "Едната касае околовръстния път, успоредно на улица "Диана", а другата от кръговото към село Николово" , поясни кметът Златко Живков. "Улица "Диана" и околовръстния път "Диана" засега е част от републиканската мрежа II 81...

публикувано на 24.02.20 в 15:00