Спад на престъпността във Видин, отчете полицията

Снимка: Радио ВИДИН

Спад с повече от 3% бележи криминалната престъпност във Видин от началото на годината в сравнение със същия период на 2018-а.

"През първите шест месеца на годината са регистрани общо 600 криминални престъпления. Разкрити от тях са 311. Разкриваемостта е в размер  51,83 %. Намаление с 6,44 % бележат престъпленията против собствеността. През периода  се наблюдава спад на регистрираните кражби от магазини с 22,92%  и на кражбите на селскостопанска продукция, домашни животни и птици с 56,82 %. Ръст бележат домовите кражби с 13,43 % и взломните кражби с 10,10 %", отчете директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Петър Коцин.

Регистрираните икономически престъпление през първото полугодие на тази година са 62- с близо 50% по-малко от същия период на 2018 година. Трайно намаляват и иманярските набези в област Видин, отбеляза още директорът на полицията.

Вижте още

Над 600 студенти се обучават във филиала на Русенския университет във Видин

На 8 декември отбелязваме празника на българските студенти . Той води началото си от 1903 година, когато започва да се чества като патронен празник на Софийския университет. Днес празнуват 631 студенти от филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев" във Видин. Всяка година броят им се увеличава, каза административният директор на филиала Момчил..

публикувано на 08.12.19 в 08:05

Петър Танаицов оглави Адвокатската колегия във Враца

Петър Танаицов спечели с минимална разлика от 7 гласа извънредните избори за председател на Адвокатската колегия във Враца. Повторният вот на юристите се проведе тази събота, след като резултатите от проведения в началото на февруари т.г. резултат беше оспорен пред съда. За гласовете на своите колеги се бориха двама кандидати - Петър..

публикувано на 07.12.19 в 18:00

Библиотеката в Мездра обогатява фонда си

Читалищната библиотека в Мездра спечели проект за книги във Втората сесия на Министерството на културата  "Библиотеките - съвременни центрове за четене и информираност". Той включва заглавия от съвременната българска художествена литература, учебно-помощна и детска литература, справочна и отраслова литература.  Сумата, която се отпуска е 1141,08..

публикувано на 07.12.19 в 12:30

От врачанската полиция отчетоха сериозен спад на престъпленията

Директорът на ОД на МВР Враца старши комисар Янко Янколов представи цифри и факти за ноември, които са с между 15 и 20% намаление в сравнение с октомври. 231 заявителски материала през 11-ия месец на годината срещу 272 за предходния месец показва спад от 15%. Престъпленията са  намалели с 1/5 за месец и от 181 през октомври са констатирани..

публикувано на 07.12.19 в 10:23

Коледна работилница отваря врати във Враца

"Коледна работилница" ще се проведе за 4-ти път подред в детския отдел на Регионална библиотека "Христо Ботев" Враца днес от 10 часа . Тя е насочена към всички деца, техните родители и близки. Идеята е да направят украшения за дома си и да усетят коледния дух, обясни за Радио Видин Милена Николова от библиотеката. "Да могат да направят..

публикувано на 07.12.19 в 09:30

Дядо Коледа пристигна във Враца с файтон на Мито Орозов

С реставриран файтон, направен по чертежи на видния врачански индустриалец и фабрикант - Мито Орозов, във Враца пристигна Дядо Коледа. На площад "Христо Ботев" пред 8-метровата коледна елха беше подготвена празнична програма, в която взеха участие приказните герои -Мечо Пух и Тигър. Кметът на Община Враца - Калин Каменов поздрави присъстващите и..

публикувано на 07.12.19 в 08:31

Снимката на 6 декември 2019 година

Големият християнски празник – Никулден бе отбелязан с литургии, курбани и литийни шествия в Северозападна България. Студеното време не попречи на  хората да се включат в тържествените събития за празника. Никулденската традиция да се празнува с обща трапеза и рибен курбан в Клуба на пенсионера и хората с увреждания "Просънъц" бе въведена от..

публикувано на 06.12.19 в 17:55