Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Видин посреща Национален мотосъбор 2019

4
Снимка: Радио Видин

Тaзи година Националният мотосъбор Видин 2019 ще се проведе на 16 и 17 август. Организатори отново са членовете на мотоклуб "Нордуестмоторс", а събитието се реализира и с подкрепата на Община Видин. Съборът се превърна в традиция, и през годините, сякаш неусетно, всяко лято, той се вписва в културния календар на Крайдунавския град. Гостите от другите региони на страната и от чужбина отново ще лагеруват в бившата наборна школа до замъка "Баба Вида". Тази година част от програмата са рок концертите на сръбската група "NEW DEAL" и легендите на българския пънк "КОНТРОЛ", стънт шоу, състезания по драг на летището в с. Иново, томбола и много други изненади. Видинският мотоклуб "Нордуестмоторс" отбелязва 12 години от своето създаване, а в студиото на радио Видин гостуваха Младен Младенов, президент и Владимир Цветанов, сержант към клуба:

"Национален мотосъбор във Видин вече се провежда почти 12 години. Той е обявен и в календара на събитията в България. Може да се каже, че вече сме във висшата лига. Всеки може да опита да направи нещо, но важното е да се получи. Да чукна на дърво, но при нас с всяка изминала година нещата се получават все по- добре и по- добре. Това е нашият начин на живот и трябва непрекъснато да се създават контакти, за да се печели и уважението на останалите мотоклубове."- коментира Младен Младенов.

"Да си сержант в един мотоклуб е голяма отговорност, която човек трябва да поеме първо със сърцето си. Това е постът, на който си поставен, за да отговаряш за сигурността на целия клуб, без значение дали сте на мероприятие, частно парти или на пътя." - сподели Владимир Цветанов.

В анкета по темата събрахме мнения на видинчани одобряват ли провеждането на мотосъбора:

"Видин винаги е имал нужда точно от такава музика. Видин е най- рокерският град в страната ... Приятно изненадан съм и нека се направи дори и по- мащабно събитие от този род, с повечко групи. Винаги се намират и хора, които да мрънкат... Хубава е инициативата и нека тя да бъде всяка година."- коментираха видинчани.

Видинският мотоклуб "Нордуестмоторс" продължава и кампанията за набирането на средства за закупуване на специализиран превоз за децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Зора" във Видин. На мотосъбора дори ще има специална кутия за набиране на още средства и видинските рокери се надяват необходимата сума да бъде събрана. Община Видин подкрепя мотоклуб "Нордуестмоторс" отново. Разговаряхме с Емилия Николова, директор на Дирекция "Хуманитарни дейности" към Община Видин:

"Националният мотосъбор се превърна вече наистина в традиция за нашия град. Община Видин отново дава своята подкрепа за реализирането на това популярно събитие, което събира хора от цялата страна, а доколкото знам имаме гости и от чужбина. Това е събитие от национален мащаб и по този начин се популяризира и нашият старопрестолен град."- подчерта Емилия Николова.

Официалното откриване на Национален мотосъбор Видин 2019 ще е в петък, 16-и август, от 18.00 часа в бившето поделение до замъка "Баба Вида", а за всички посетители ще има символичен вход, обявиха организаторите на събитието.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.

Галерия

Вижте още

АБЗ: Застрахователната култура на българина остава ниска

Застрахователната грамотност в страната e на ниско ниво, сочи проучване на Асоциацията на българските застрахователи . Налице е значителна степен на неразбиране и слаба информираност за застраховането и застрахователните продукти, се казва в анализа и се посочва, че това е и бариера пред по-високото ниво на ползване на застрахователните..

публикувано на 24.09.20 в 11:00

Занаятчийски базар във Видин- на почит ли са занаятите

Видин ще бъде домакин на Първи занаятчийски базар, който ще се проведе на 26 септември 2020 година от 9.00 до 19.00 часа пред историческия музей "Конака". Организатор на проявата е Община Видин, съвместно с Регионалната занаятчийска камара. В първото издание ще участват местни производители и занаятчии, а идеята е базарът да се  провежда всяка..

публикувано на 23.09.20 в 13:06

"22 септември е връх в българската държавност, който трябва да следваме и днес"

Днес се навършват 112 години от обявяването на българската независимост . Гост в студиото на Радио Видин бе историкът Захари Захариев: "22 септември е своеобразен връх в българската държавност. За да може една държава наистина да заеме своето място на картата на Европа, тя трябва да получи съответните символи и да бъде призната от всички останали..

публикувано на 22.09.20 в 11:45

Кампания набира средства за телефонна линия за мъже, упражняващи домашно насилие

Национална телефонна линия за подкрепа и насочване на хора, пострадали от насилие, осъществява екип на Фондация "Асоциация Анимус". Организацията работи от 25 години в областта на подкрепата на хора, които са станали жертва на насилие. "Ние оперираме дълги години един горещ телефон за пострадали от насилие и той е безплатен за хората- 0800 186..

публикувано на 21.09.20 в 13:56
Мали Дреновец

Мали Дреновец- спокойното село без магазин, но с гостоприемни и мили хора

Тази сутрин "Посоките на делника" ни отвеждат в гостоприемното село Мали Дреновец, за да покажем поредното малко село в Северозапада.  Мали Дреновец се намира в пределите на община Димово. Съседни на Мали Дреновец са селата Владиченци, Държаница и Арчар.  На 6 км е от село Арчар, но е доста по-високо и пътувайки нагоре по завоите, усещаме как..

публикувано на 18.09.20 в 12:00

Автоинструктори подготвят протест заради промени в обучението на шофьорите

Заради " липса на компетентност и затрудняване работата на учебните центрове " автоинструктори  планират общонационален протест в цялата страна. Публикуваният за обществено обсъждане проект, с който се променя Наредбата за условията и реда за обучение на бъдещи шофьори , предизвика недоволство сред някои от автошколите. От Съюза на..

публикувано на 17.09.20 в 10:15

Линия на бедност и минимална работна заплата- какво реши Тристранката

Националният съвет за тристранно сътрудничество заседава в понеделник и обсъди промяна в начина за определяне линията на бедност и размера ѝ за следващата година. Социалният министър ще предлага еднолично размер на линията на бедност само при спад на брутния вътрешен продукт и само при особени обстоятелства, в каквито е страната ни в..

публикувано на 16.09.20 в 12:25