Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Джон Лоутън и Б.Т.Р. с концерт във Враца

Снимка: Румен Илиев

Легендарният вокалист на група "Юрая Хийп"- Джон Лоутън ще изнесе концерт, съвместно с "Б.Т.Р." на стадион "Христо Ботев" във Враца на 13 септември. Идеята е, ден преди откриването на традиционния панаир в града под Околчица, да се съберат почитателите на хард рока от Северозападна България, каза за радио Видин кметът на Община Враца Калин Каменов.

"Идеята е постепенно това да се превърне в традиция и всяка година във Враца да идват големи рок имена, така че постепенно да изместим акцента към рока. Това до голяма степен ще промени манталитета, мисленето, подхода към музиката и интересите на хората, което смятам, че важно за развитието на един град. Не само инфраструктурата, не само работните места, но и културното разбиране, усещане и нагласи, които съм сигурен, че ще направят интереса към качествената музика още по- голям."- каза кметът на Община Враца Калин Каменов.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

Вижте още

15 години от откриването на паметника "Дядо Йоцо гледа" до Очин дол

Паметникът на дядо Йоцо до мездренското село Очин дол навърши 15 години. Той е изграден и открит с внушителен спектакъл с участието на танцьорите от ФА „Мездра” и осветен от покойния вече Врачански митрополит Калиник през 2005 година. Проектът за него и изпълнението му са дело на скулпторите Моника Игаренска от Мездра и Георги Тишков от Враца, а идеята е..

публикувано на 29.09.20 в 08:37

Общинските съветници във Враца заседават

22 точки са включени в дневния ред на редовното заседание на общинския съвет във Враца днес. Акцент в докладните е предложението на кмета Калин Каменов за промяна на устройствения план и допускане за превръщането на голям търговски комплекс в центъра на града в хотел. Предвижда се да бъде разгледан отчета за изпълнението на бюджета през 2019..

публикувано на 29.09.20 в 08:00

Снимката на 28 септември 2020 година

"Ела при нас, открий таланта си" - с тази покана видинското читалище "Цвят" се обръща към всички, които обичат изкуствата и желаят да се включат в школите на културната институция. Целта е да се популяризират клубовете към читалището и се представят новите школи. Тази година се разкриват две нови - по приложни изкуства и аеробика за деца...

публикувано на 28.09.20 в 18:00

Център за обществена подкрепа в Берковица търси деца с умения

"Нека те открием"- това е новата кампания на Центъра за обществена подкрепа в кв. "Раковица" - Берковица. Идеята всяко дете да има шанс да даде най-доброто от себе си се ражда  от постоянните срещи на директора Теодора Генова и на социалните работници с много деца и младежи от семейства в риск или със здравословни проблеми.  Екипът вижда много..

публикувано на 28.09.20 в 16:39

Има търсене, но няма предлагане на пазара на имоти във Видин

Има търсене на пазара на имоти във Видинско, но няма предлагане, п о данни брокери от Видин.  Няма промяна в цените от началото на годината, и при наемите, и при покупко-продажбата на имоти. Новите оферти идват с по-висока цена, но тя се определя от състоянието, каза за Радио ВИДИН брокерът Катя Цветкова. Според Мария Иванова, която предлага за..

публикувано на 28.09.20 в 16:30

Третокласници от ломско училище учат онлайн заради карантина

Дни след началото на учебната година третокласници от  ломското начално училище "Никола Първанов" преминаха на онлайн обучение. Заради положителна проба на коронавирус, н ачална учителка и  класа й от 23 -ма ученици са поставени под домашна карантина, съобщиха от РЗИ Монтана.  В училището са извършени всички необходими действия от Плана..

публикувано на 28.09.20 в 16:04

Предлагат митрополит Кирил за почетен гражданин на Видин

Четири предложения за удостояване със званието "Почетен гражданин на Видин" са внесени в Общинския съвет. Предложенията ще се обсъждат на предстоящото в петък заседание. По традиция почетните звания се връчват на празника на града- Димитровден.  Предложенията са от председателя на временната комисия по символика към Общинския съвет Веселка..

публикувано на 28.09.20 в 15:56