Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомир Симов ще помага на Мартин Методиев

"Бдин" победи драматично "Локомотив" /Мездра/ с 2:1

4
Снимка: Красимир Каменов

"Бдин" победи в драматичен мач "Локомотив"/Мездра/ с 2:1 с гол последните минути, когато те останаха 10 играчи. Гостите обаче трябва да съжаляват за изпуснатите точки, защото изтърваха куп положения. За видинчани точни бяха новите играчи Анатоли Тодоров в 44 и Петър Димитров в 88- та минути. За гостите гола отбеляза Светослав Ангелов в 77 минута. Мача започна с новината, че опитният специалист Любомир Симов ще помага на треньора на видинчани Мартин Методиев. Специалиста е за  втори път при видинчани след периода 2015/2016 година. Шестима нови играчи дебютираха на стадион "Бенковски" за Бдинци. На вратата бе Красимир Иванов, а пред него Планимир Александров, Атанас Кръстев, Петър Димитров, Стоян Георгиев и Анатоли Тодоров. Състава на "Бдин" бе допълнен от капитана Денис Николов, Стойчо Стойков, Ангел Петров, Милчо Милчев и Петьо Кръстев. През първата част по- опитния тим на гостите владееше играта, но видинчани се справиха със заплахите. На два пъти и вратарят Красимир Иванов се намеси решително. Последваха няколко добри положения за гостите, но те не успяха да вкарат. Пропуски направиха Валдемар Стоянов, Красимир Георгиев и Антонио Йорданов. Виднчани атакуваха чрез Анатоли Тодоров, Петьо Кръстев и Петър Димитров, но не стигаха до чисти ситуации. Така се стигна до 44 минута, когато при една контра Петьо Кръстев намери не покритият Анатоли Тодоров, който от ъгъла на малкият пеналт с прецизен удар вкара за 1:0. Втората част започна с натиск на гостите, които удариха и геда. Вратарят на Бдинци Иванов отново се намеси решително при един пряк свободен удар, като изби в ъглов удар. В 77 минута обаче след ъглов удар Светослав Ангелов отбеляза с глава за 1:1. "Локомотив" усети, че домакините са разколебани и продължи да атакува, но защитата на видинчани се справяше. В 85 минута мача придоби друга насока, след като вратаря на гостите Георги Ненков фаулира извън наказателното поле откъсващият се Анатоли Тодоров и главният съдия Петър Иванов му показа директен червен картон. Останали с 10 футболисти мездренчани продължаваха да атакуват, но капитулираха в 88 минута, когато Петър Димитров бе изведен с прецизен пас от Стоян Георгиев зад защитата, финтира резервния вратар Петър Ценов и на празна врата вкара за крайното 2:1.

"Момчетата се справиха добре. От скоро тренират заедно...Преломен момент бе първият гол, който падна в края на първото полувреме...От Любомир Симов мога да науча много..."- коментира след мача треньора на видинчани Мартин Методиев.

Двама нови играчи ще има в редиците на Бдинци в следващият мач. Това са защитника Теодор Тошев и халфа от Португалия Адерито Семедо Да Вейга- Аполо . В следващият кръг на 25 август "Бдин" гостува на "Локомотив"/Дряново/, а "Локомотив" приема "Трявна".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Ботев" ще бъде домакин на "Септември"

"Ботев" (Враца) приема "Септември" днес в мач от 5-ия кръг на Първа футболна лига.   Двата тима още не са записали точки в новата кампания. Гостите не са и вкарвали гол, а са получили 4 попадения в първите си 3 срещи от началото на първенството. Домакините са още по-зле в представянето си – в 4 мача те са реализирали 3 попадения, но са инкасирали цели..

публикувано на 19.08.24 в 13:52

Престижни резултати за отбори от школата на "Локомотив" Мездра

В Детско-юношеската школа на ОФК "Локомотив" /Мездра/ вече се работи на пълни обороти. През седмицата две от формациите, водени от Стоян Стоянов, играха престижни контроли с връстниците си от школата на ПФК "Монтана" и постигнаха престижна победа и равенство. Децата, родени през 2010 година, спечелиха в интересен мач след обрат и победа с 4:2...

публикувано на 18.08.24 в 16:35

Борец от Враца ще участва в Световното в Йордания

България ще бъде с шестима състезатели на световното за кадети в йорданската столица Аман. Един от българите е врачанин, има и представители от Плевен и Ботевград. Шампионатът на планетата започва в понеделник, 19 август.  Националите ще стартират само в класическия стил, водени от треньорите Мариян Бяндов, Димитър Иванов и Светлин Шиндов.  В състава..

публикувано на 18.08.24 в 16:30

"Локо" Мездра отново бие в контрола

Водени от своя старши треньор Николай Христозов футболистите на Локомотив /Мездра/ постигнаха пореден успех в контрола, като победиха у дома Вихър 23 (Николово) с 2:0, а головете  паднаха през второто полувреме. Ветеранът Николай Ганчев е с основна заслуга за постигнатия успех. Той откри резултата в 65-ата минута след центриране отляво на..

публикувано на 18.08.24 в 16:26

Талант от Враца крачи уверено към Формула 1

15-годишният Мартин Стоянов от Враца е сред българските надежди в автомобилния спорт на световно ниво. Въпреки че още не е пълнолетен, той вече е професионален състезател. Започнал е с картинг на професионално ниво, а сега вече се състезава с автомобили и болиди. От 8 години родният Шумахер живее със семейството си в Швейцария. Признава, че по..

публикувано на 18.08.24 в 16:19

Никол от Видин заслужи два медала в две възрастови групи от силен турнир в Босна и Херцеговина

Състезателката на видинския спортен клуб "Борба, самбо, джудо" Никол Николова заслужи два медала от силен международен турнир по джудо. Талантливата видинчанка защити титлата си от миналата година в 13-ото издание на турнира "Mala Evropa" в град Пърнявор, Босна и Херцеговина. Никол грабна златото в своята възрастова група U13 в категория до 32..

публикувано на 18.08.24 в 15:51

Лекоатлетка от Мизия с второ място на световно първенство

Лекоатлетка от спортен клуб "Мизия" завърши втора на световното първенство по лека атлетика за ветерани. 25-ото издание на шампионата на планетата се провежда в момента в шведския град Гьотеборг.  Мария Ангелова стана вицешампион на 10 км спортно ходене. Това е пореден успех за леката атлетика в Мизия, която дължи постиженията си на Красимир Маринов и..

публикувано на 18.08.24 в 08:42