Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фолклорен фестивал събра във Враца любители на песента

4
Снимка: Община Враца

Над 200 участници се включиха в деветото издание на фолклорния фестивал във Враца, организиран от „Общински съвет на пенсионерите -2004“. 27 певчески групи и индивидуални изпълнители от община Враца, гр. Нови Искър, село Реселец, и творчески формации от страната се изявиха на сцената на фолклорния празник. Фестивалът се проведе в залата на Младежкия дом в града и бе открит от детски танцов състав „Пламъче“ към Народно читалище „Огнище“ - село Челопек, с чието изпълнение бяха поздравени всички участници в музикалната проява.

Официален гост на празника беше заместник-кметът Петя Долапчиева, която връчи на председателя на организацията Марияна Каменова, поздравителен адрес от името на кмета - Калин Каменов. "Продължавайте с нестихваща енергия и ентусиазъм да съхранявате и предавате на идните поколения българските нрави, обичаи и традиции", се казва в поздравителния адрес.Галерия

Вижте още

Снимката на 22 януари 2020

51 милиона 320 хиляди лева е рамката на бюджета на община Монтана за 2020 година. Кметът Златко Живков внесе яснота по време на общественото обсъждане. Публично обсъждане на Проектобюджета за 2020 година на община Мездра   се проведе днес. По време на обсъждането  бе представена и Годишната програма за управление и разпореждане с общинска..

публикувано на 22.01.20 в 18:05

Определиха основните приоритети в проектобюджета на Мездра за 2020 година

Кметът на община Мездра представи на обществено обсъждане проектобюджета на общината за 2020 година. В него са заложени 19 977 995 лева, което го прави най-големия, залаган досега.  Аспарухов обясни, че голяма част от средствата са за подобряване на инфраструктурата, жилищно строителство, благоустройство и регионално развитие, култура, екология..

публикувано на 22.01.20 в 17:00
Комисар Стилиян Пешев връчи на Станислав Георгиев от Видин националната наградата от конкурса

1000 излизания отчита видинската пожарна за миналата година

На 956 произшествия са реагирали екипите на видинската Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" през миналата година. "Средната интензивност на повикванията е 2,6 на денонощие. 87 са пожарите със загуби в обекти и МПС. 570 са пожарите без материални загуби. Техническа помощ е оказана в 227 случая. Извършени са 8 аварийно-спасителни..

публикувано на 22.01.20 в 16:49

Видинчани откриха плувния сезон

Нетипично високите за януари 13 градуса отчетоха синоптиците този следобед във Видин. Двама 73-годишни видинчани се възползваха от слънчевото време, за да поплуват в река Дунав. Гергана Панова разговаря със Стефчо Орбов- единият от видинските моржове. "И на 10 януари бяхме тук, но влязохме само до колене. Температурата е 11 градуса, а на водата - 3...

публикувано на 22.01.20 в 16:21

Нерегламентирано транспортиране на отпадъци установи полицията в Монтана

След сигнал за  нерегламентирано транспортиране на отпадъци с произход Италия  е извършена проверка на тежкотоварен камион с румънска регистрация, който преминал границите на страната и предприел действия за разтоварварване на отпадъци на територията на гр. Монтана, съобщава ОДМВР-Монтана.  При извършената незабавна проверка е установено, че..

обновено на 22.01.20 в 15:31

51 милиона лева е бюджетът на Община Монтана за 2020 година

51 милиона 320 хиляди лева е рамката на бюджета на община Монтана за 2020 година. Кметът Златко Живков внесе яснота по време на общественото обсъждане. "Най-сериозната капиталова програма, която съм предлагал в рамките на бюджета. Длъжи сме да се справим още по-добре с предизвикателствата на 21 век, да се грижим за централните зони на..

публикувано на 22.01.20 в 15:12

Откриха живак и опасни химикали във Враца

90 сандъци с живак и други опасни за живота и здравето химикали са били открити в подземния етаж на бившия военен завод във Враца “Гаврил Генов”. Предприятието, което се намира срещу старите гробища, не работи от години. Химикалите се намират в подземия, които не са охранявани. От времето и безхаберието помещенията са се превърнали в руини...

публикувано на 22.01.20 в 14:14