Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

12 километра опашка блокира движението в едната лента към Дунав мост 2

Снимка: Анжела Каменова

12 километра достигна колоната от товарни автомобили, чакащи да излязат от страната по Дунав мост при Видин. Опашката блокира движението в едната лента по международния път към границата с Румъния. Причината е монтиране на датчици за радиоактивност на румънска територия, което започна преди дни и поетапно се затваря се затваря по едно от трасетата по граничното съоръжение. Повече от десет чакат на границата у нас товарните автомобили:

"От сутринта съм, от десет часа съм тук, минал съм  два километра и половина. Бях на 12-тия километър."

"От 6 часа сутринта сме тръгнали,  нито вода, нито храна, нищо. Нито можем да мръднем. Ето това е положението и то при 40 градуса. Два пъти звънях на 112."

"Няма тоалетни. Няма кой да ти донесе една минерална вода студена.  Натам, нататък в онези държави в екстрени ситуации минават хората да видят как е. Дават или топъл чай или студена вода. Това тук е безобразие."

Заради летните отпуски е увеличен и потокът от леки автомобили на граничния пункт. 


Вижте още

Пожар унищожи покрив на търговски обект във Видин тази сутрин

Сигналът е подаден около 7 часа сутринта от персонала на обекта. В потушаването на огъня са участвали 2 коли на РД ПБЗН във Видин. Според очевидци пожарът е загасен бързо, но щетите не са малко. При гасенето му са наводнени и някои от складовите помещения на търговския обект. На този етап от разследването се предполага, че причина за пожара е..

публикувано на 24.01.20 в 09:48

Снимката на 23 януари 2020 година

Второкласници от мездренското училище "Св.Св.Кирил и Методий" поставиха 14  къщички  за птици . Новите домове са предназначени за синигери, зидарски дърволазки, полско врабче и други дребни птици. Два случая на грип са регистрирани в област Враца. Това стана ясно от първото заседание на Областния оперативен щаб за борба с грип и остри..

публикувано на 23.01.20 в 17:55

Видинският окръжен съд остави за постоянно в ареста обвинения за смъртта на Теодор

Състав на Видинския окръжен остави за постоянно в ареста обвинения за убийството в центъра на Видин на 19 януари. Съдия Светла Стоянова определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за 48-годишния Александър Стоянов. Той е обвинен, че на 19 януари е причинил смъртта на 31-годишния Теодор след скандал в заведение в центъра на града...

публикувано на 23.01.20 в 17:30

Младежи ще помагат на свои връстници във Видин по пилотна програма срещу дрогата

Национална програма за ограничаване употребата на психо-активни вещества в горен курс на образование ще стартира пилотно в две училища във Видин . Тя е под наслов "От връстници за връстници" и се изпълнява в 12 града в страната. От Общинският съвет по наркотични вещества в продължение на два дни обучаваха доброволци от П рофилираната..

публикувано на 23.01.20 в 17:07

Второкласници поставиха къщички за птици в Мездра

Второкласници от мездренското училище "Св.Св.Кирил и Методий" поставиха 14 къщички за птици. Класен ръководител на учуниците е  Мирослава Медньова, децата  участват  в клуб "Приятели на природата" към група "Занимания по интереси".  Новите домове са предназначени за синигери, зидарски дърволазки, полско врабче и други дребни птици. Децата с..

публикувано на 23.01.20 в 16:10

Хидролози търсят вода в община Георги Дамяново

Подаваната вода за питейни нужди в община Георги Дамяново е с повишено съдържание на арсен. Проблемът с водоснабдяването е от години, призна кметът Нина Петкова, затова има идея за изграждането на нов довеждащ водопровод от Дълги Дел до Монтана.   Петкова е провела среща с управителя на ВиК Монтана, ангажирала е хидролози да търсят подземни..

публикувано на 23.01.20 в 15:58

Два случая на грип във Враца, няма данни за грипна епидемия

Два случая на грип са регистрирани в област Враца. Това стана ясно от  първото заседание на Областния оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания, председателствано от о бластния управител Малина Николова. На заседанието бе представена  събраната, анализирана и актуална епидемиологична информация, бяха планирани профилактични и..

публикувано на 23.01.20 в 15:32