Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

8 километра опашка на Дунав мост 2 тази сутрин

Снимка: Радио Видин, архив

8 километра е опашката на Дунав мост при Видин, където вчера колоната от товарни автомобили, чакащи да излязат от страна, достигна 12 километра. 8 часа е средното време за изчакване на товарните автомобили по информация от мобилното приложение за трафика на граничното съоръжение. С предимство на граничния пункт с Румъния се пропускат леките автомобили и автобусите. Километър и половина е опашката от румънска страна. Около час е времето за преминаване на влизане в страната.


Вижте още

Общинските съветници в Ружинци вече са с таблети

Спира използването на хартия в Общинския съвет в Ружинци. За съветниците са осигурени таблети и безплатен интернет.  Още за следващото заседание общинските съветници ще получат материалите си по електронен път. Устройствата са на купени на лизинг, а срокът на изплащане е две години. 360 лева е месечната вноска за тях, както и за..

публикувано на 27.01.20 в 17:55
Монтана саниран блок.

Снимката на 27 януари 2020 година

20 000 лева допълнително са включени в бюджета на община  Монтана  за настоящата година за подпомагане закупуването на жилища от млади семейства.  Това съобщи кметът Златко Живков, който с общинските съветници разглеждаха детайлно проекто- бюджета за 2020 година. В Ново село приеха  нова структура  на Общинската администрация.  След като бе..

публикувано на 27.01.20 в 17:50

Галерията в Берковица с ретроспективна изложба

В Градската художествена галерия "Отец Паисий" бе открита изложба, събрала най-добрите живописни произведения на художници, творили през последните пет години на пленера "Берковска пролет".  В изложбата са представени 26 платна от 13 автори, както от Берковица, така и гости от региона и от Република Сърбия. Творбите са предимно пейзажи от нашия..

публикувано на 27.01.20 в 16:31

Обявиха дарителска кампания за изгорялата конна база в Сираково

Община Борован стартира дарителска кампания за изгорялата конна база в Сираково. Чрез нея трябва да бъдат събрани средства за извозването на изгорелите 11 коня до екарисажа в Шумен, защото не могат да бъдат загробени в селото. Това каза за Радио Видин зам.кметът на общината, Десислава Марковска: "Отворили сме набирателна сметка, за да съберем пари и..

публикувано на 27.01.20 в 16:10

С общински средства ще подпомагат млади семейства в Монтана

20 000 лева допълнително са включени в бюджета на община Монтана за настоящата година за подпомагане закупуването на жилища от млади семейства. Това съобщи кметът Златко Живков , който с общинските съветници разглеждаха детайлно проекто- бюджета за 2020 година: "Това е нов момент, за да стимулираме младите семейства, при които единия е на..

публикувано на 27.01.20 в 16:10

Жители на видинското село Гомотарци набират средства за нов параклис

Група жители от видинското село село Гомотарци са подели инициатива, да изградят параклис до Светия кръст, между селата Гомотарци и Покрайна, който ще се казва "Свето Възнесение Господне". Представители на Инициативния комитет посетиха Василовци и харесаха параклиса, направен там. За построяването на новия параклис е открита банкова сметка и се набират..

публикувано на 27.01.20 в 14:48

В Ново село приеха нова структура на Общинската администрация

След като бе отхвърлена на три поредни заседания, поради отказ на кмета Георги Стоенелов да отговори на питания на общинските съветници по структурата, днес Общинският съвет, под натиска на жителите на двете села, останали без кметски наместници- Флорентин и Ясен, прие новата линейна структура на Общинска администрация. 108 жители на село Ясен..

публикувано на 27.01.20 в 14:18