Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на отворени врати и конкурси за рисунка за Седмицата на пожарната безопасност във Видин

5
Снимка: Радио Видин

С поднасяне на цветя пред паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг младши лейтенант Огнян Борисов започна Седмицата на пожарната безопасност във Видин. По повод професионалния празник на огнеборците, 14 септември, се организират приемни за граждани и срещи с ветерани, каза главен инспектор Стилиян Пешев. Предвидени са Дни на отворени врати в Районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението" в Белоградчик, Видин и Кула:

"За времето от днес до 13 септември между 10 и 15 часа ще може всеки един гражданин, служител, всеки който желае, може да посети службата. Това може да стане и организирано. Такива посещения има от детски градини и училища, които желаят в Дните на отворените врати да посетят пожарната и съответно да бъдат запознати с дейността на пожарникарите и възможностите на техниката."

За седмицата на пожарната безопасност в три детски градини ще има конкурси за детска рисунка:

"Това става, като в самата детска градина отива пожарна кола и екип колеги от "Превантивна дейност". Темата, която са определили колегите е "Да опазим гората от пожари".

За празника на пожарникарите със заповед на директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов с "Писмена похвала", за конкретен личен принос при изпълнение на служебните задължения и по повод професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР - 14-ти септември, са наградени:

главен инспектор Лъчезар Цеков – началник на РСПБЗН-Кула;    

младши инспектор Николай Герасимов – водач на специален автомобил I степен в група "Пожарогасителна и спасителна дейност" на РСПБЗН – Видин;

младши инспектор Лъчезар Ангелов – водач на специален автомобил I степен в група "Пожарогасителна и спасителна дейност" на РСПБЗН –Видин;

младши инспектор Милен Спасов – водач на специален автомобил I степен в група "Пожарогасителна и спасителна дейност" на РСПБЗН – Видин;   

младши инспектор Милотин Димитров - водач на специален автомобил I степен, той и пожарникар (водач на подемно-транспортни машини) в група "Пожарогасителна и спасителна дейност" на РСПБЗН – Видин;

младши експерт Анатоли Кръстев – командир на екип в РСПБЗН -  Белоградчик;

младши инспектор Любомир Маринов – водач на специален автомобил I степен, той и пожарникар в РСПБЗН -  Белоградчик; 

младши инспектор Кристиян Данчев – старши пожарникар в РСПБЗН -  Белоградчик. 

Със заповед на директора на Дирекция "Оперативни дейности" – ГДПБЗН – МВР с "Писмена похвала", за конкретен личен принос при изпълнение на служебните задължения и по повод професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР - 14-ти септември, са наградени:

младши инспектор Александър Борисов – водач на специален автомобил II степен в група "Пожарогасителна и спасителна дейност" на РСПБЗН – Видин;

младши инспектор Пенко Петров – водач на специален автомобил I степен в група "Пожарогасителна и спасителна дейност" на РСПБЗН – Видин;

младши експерт Петър Цолово – командир на екип в РСПБЗН -  Белоградчик;

младши инспектор Румен Виденов – водач на специален автомобил I степен в РСПБЗН-  Белоградчик;

младши инспектор Калин Василев – старши пожарникар в Участък "ПБЗН" – Орешец на РСПБЗН – Белоградчик. 

 
Със заповед на директора на Дирекция „ДК и ПД” към ГДПБЗН – МВР с „Писмена похвала”
,  за конкретен личен принос при изпълнение на служебните задължения и по повод професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР - 14-ти септември, са наградени: 

старши инспектор Филип Филипов – началник на група "Превантивен и контрол и превантивна дейност" в сектор "Превантивна и контролна дейност" към РДПБЗН – Видин; 

инспектор Велин Цветков – инспектор V степен в сектор "Превантивна и контролна дейност" към РДПБЗН – Видин. 
                                                                           

За професионалния си празник седем служители на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Видин са отличени за проявена инициативност и личен принос при изпълнение на служебните си задължения със заповед на директора на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Наградени са младши инспектор Валери Йорданов, младши инспектор Марин Цеков, младши инспектор Милен Кръстев и младши инспектор Радослав Стоянов от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин, както и младши експерт Бисер Найденов и младши инспектор Станислав Илиев от районната служба в Белоградчик и младши инспектор Милчо Нинов от районната служба в Кула.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Работилница по творческо рисуване се проведе в Ослен Криводол

Моника Игаренска – популярен скулптор, художник и  приятел беше гост-учител по творческо рисуване и колаж на децата от Ослен Криводол. Първата задача пред малките художници беше да направят кръгово рисуване - на бял лист всеки да нарисува определен детайл и след това да предаде рисунката на следващия, докато тя отново се върне при първият си..

публикувано на 20.07.24 в 15:57

Официално бе открит съборът на прохода "Кадъ боаз"

Започна ежегодният  международен събор в местността Коритото , край прохода " Кадъ боаз" до белоградчишкото село Салаш.   За Радио ВИДИН някои от търговците и организаторите на събитието от българска страна коментираха: "Очаквам да видя нещо по - различно, нещо ново. Интересно е да видя хора от едната страна, от другата страна, да видя как..

публикувано на 20.07.24 в 14:48

Община Лом осигури повече средства за читалищата

Кметът Цветан Петров и ръководствата на читалищата от община Лом подписаха договори за допълнителна субсидия. С 5400 лв. е увеличена субсидията на Народно читалище „Постоянство 1856”, което досега беше подпомагано със 7500 лв. от общинския бюджет. В момента годишната субсидия на една от най-старите културни институции в България възлиза на 13 200..

публикувано на 20.07.24 в 13:45

Поскъпва платеното паркиране във Враца

Цената на платения престой и паркиране във Враца ще бъде повишена – това стана ясно от обществено обсъждане на тарифите на синята зона в града. Увеличението беше обяснено с динамичната икономическа обстановка и актуализация на услугите, каквато не е правена от 2022 г. По време на обсъждането стана ясно, че годишния приход на общинското предприятие..

публикувано на 20.07.24 в 10:10

Недоволство в Искърското дефиле заради планирани сондажи за злато

Зрее недоволство за планирано сондиране за злато и цветни метали в Искърското дефиле. Информацията за това дойде от социалните мрежи, където недоволните вече са стотици. Досега властите не са потвърдили планираните сондажи за добив на злато в землището на селата Бов и гара и село Лакатник. Предвижда се проучването да е на дълбочина 1 900 метра и да..

публикувано на 20.07.24 в 09:00

Храмов празник отбелязват в село Старопатица

Xpaмoв пpaзниĸ ще oтбeлежат житeлитe и гocтитe нa Старопатица  днес, 20 юли, от 8.30 часа. B храм „Св. пророк Илия“ в кулското село щe бъде oтcлyжeнa пpaзничнa cвeтa литypгия oт архиерейския наместник на кулска духовна околия отец Илия. Ocвeтeн щe бъде и пpaзничeн ĸypбaн. Храмът е осветен на големия християнски празник Илинден, на 20 юли..

публикувано на 20.07.24 в 08:00

Илинден е!

Днес е Илинден - един от големите летни празници в православния календар. Денят е в прослава на свети пророк Илия . Той има значимо място сред библейските пророци заради непоколебимата му вяра, извършените от него чудеса и особената му мисия в Божиите дела. Името Илия означава "крепост на Господ". На Илинден имен ден имат над 57 хиляди души...

публикувано на 20.07.24 в 07:30