Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В нито едно кулско село няма да си избират кмет

Снимка: Радио ВИДИН

Община Кула се готви за местните избори на 27 октомври. Назначена е и вече работи Общинската избирателна комисия, която се състои от 13 члена и се помещава в сградата на Община Кула. Очаква се от днес да започне регистрацията на партиите и коалициите В Общинската избирателна комисия, като регистрацията ще продължи до 16 септември, крайният час е 17.00 часа. 

На територията на община Кула няма населени места, в които ще се произвежда избор за кметове на кметства, тъй като населението на селата е под 350 души. Мандатите за общински съветници в община Кула са 11. Партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети трябва да регистрират в Общинска избирателна комисия кандидатските си листи до 24 септември. 

Консултациите за сформиране на секционни избирателни комисии трябва да се проведат до 20 септември. В община Кула има 13 секции, от които 5 в град Кула, а останалите в селата. Вероятно ще бъде сформирана и подвижна секционна избирателна комисия, с оглед на това, че има много хора с увреждания, които нямат физическа възможност да упражнят избирателното си право. Те трябва да подадат заявления в Общинската администрация до 12 октомври, а Общинската избирателна комисия следва да назначи подвижната секционна избирателна комисия до 16 октомври, след представено й предложение за състав от кмета на Община Кула. 

Предизборната кампания започва на 27 септември и завършва в 24.00 часа на 25 октомври. 


Вижте още

Снимката на 17 февруари 2020 година

Задържаха 15 мъже, укрити в тайник в хладилен камион, на ГКПП Дунав мост - Видин.  Камионът пристигнал за излизане от България с шофьори двама гръцки гражданин. Автомобилът пътувал празен от Гърция за Унгария.  По първоначална информация задържаните мъже са от Сирия - 6-има, от Ирак - 5-има и 4-ма от Афганистан. В багажа им са открити национални..

публикувано на 17.02.20 в 18:10

Превантивни мерки за сигурност във финансови институции обсъдиха във Враца

Превантивни мерки за сигурност обсъдиха представители на МВР и банкови институции във Враца. Срещата бе проведена по  идея на старши комисар Янко Янколов- директор на ОД МВР Враца. Присъстваха представители на банкови институции, офиси за плащане на битови сметки, охранителни фирми работещи  в този сектор.  Поводът за срещата  е повишаване..

публикувано на 17.02.20 в 17:40

Над 30 души се включиха в пролетното почистване на Моравица

Повече от 30 души се отзоваха на поканата на кмета и се включиха в пролетното почистване на мездренското село Моравица. Призивът бе отправен чрез социалните мрежи. Хората използваха собствени инструменти, а гориво за машините, торби за смет и ръкавици, бяха подсигурени от кметството, каза кметът Росен Ценов: "Отдавна искаме да го направим,..

публикувано на 17.02.20 в 16:50

Съдът във Враца отхвърли искове за предсрочно освобождаване на затворници

Врачанският окръжен съд остави без уважение молбите за условно предсрочно освобождаване на двама души, осъдени за тежки умишлени престъпления. И по двата казуса от прокуратурата са изразили отрицателно становище, което е било уважено от магистратите.  Единият затворник изтърпява наказание, наложено за 3 престъпления – влизане през нощта в чуждо..

публикувано на 17.02.20 в 16:34

Задържаха 15 незаконни мигранти на Дунав мост 2

Задържаха 15 мъже, укрити в тайник в хладилен камион, на ГКПП Дунав мост - Видин, съобщават от Главна дирекция "Гранична полиция". Камионът  пристигнал за излизане от България с шофьори двама гръцки гражданин. Автомобилът пътувал празен от Гърция за Унгария. При извършената физическа проверка граничният полицай установил, че  предната стена на..

публикувано на 17.02.20 в 16:15

Възстановяват Дружеството на архитектите във Видин

Лекция, посветена на испанския архитект Антони Гауди ще представи във Видин архитект доцент Станчо Веков. "Архитектура без граници - Гауди в Матаро" е заглавието на лекцията, а поводът е възстановяването на Дружеството  на архитектите в област Видин, обясни за Радио Видин доц Веков:  "Моята идея беше да изнеса тази лекция пред колегите и всички,..

публикувано на 17.02.20 в 15:59

Монтана помага на побратимен китайски град

Монтана изпраща санитарни принадлежности за Китай. Пратката е предвидена за побратимения на общината град Ин Чуан , съобщи кметът Златко Живков: "Получихме писмо от Ин Чуан ако имаме възможност да подкрепим с каквото можем тежката ситуация, в която се намират китайците в момента, в това число и нашите партньори в Ин Чуан и ние сме предприели..

публикувано на 17.02.20 в 15:20