Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

И през есента ремонтите в община Чипровци продължават

В Горна Ковачица изграждат отводнителни канали
Снимка: Радио ВИДИН

 Изцяло обновена и с ново оборудване е детската градина в Чипровци. Детското заведение вече посреща своите 45 деца. , каза кметът на общината Пламен Петков: 

"На 1 млн. лева възлиза ремонтът на детската градина, направено е цялостно обновяване, цялостно оборудване... При нас около 45 деца посещават детската градина, извозваме деца от цялата община. Продължаваме да работим- приключва и обновяването на парка на историческия хълм, ремонтите са към своя край, предсрочно завършваме и параклиса - костница, в който ще погребем костите на Петър Богдан."

Предстои асфалтирането на улици в селата. Приключват и ремонтите в село Горна Ковачица, където се изграждат отводнителни канали, тоалетни и складове. 

"Има още много работа- в момента вървят процедурите за завода за компостиране, който ще е в село Бели Мел, чакаме приемателната комисия за пътя до Гушовския манастир, който е цялостно ремонтиран и асфалтиран, с два пласта асфалт, поставени са пътни знаци, мантинели"- каза още Пламен Петков и уточни, че пътят не е ремонтиран от години, но след ремонта до манастира се стига за 5-6 минути, което е голямо облекчение за жителите и гостите на града. 

Вижте още

Петима са задържани при спецоперация в Арчар (СНИМКИ)

Служителите на реда проведоха специализирана операция за противодействие на битовата престъпност на територията на видинското село Арчар през вчерашния ден, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Действията са осъществени от служители на РУ-Видин, участък "Арчар”, Пътна полиция–Видин и Зонално жандармерийско управление-Монтана. Полицейските..

публикувано на 20.02.20 в 11:56

Момиче от Видин стана "Посланик за един ден"

Елена Радулова от Природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" Видин стана “Посланик за един ден”. Конкурсът, чрез който деветокласничката получи тази възможност, се провежда за трета поредна година по инициатива на британското посолство и  Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в България.  Инициативата има..

публикувано на 20.02.20 в 11:32

Деца се учиха на здравословен начин на живот в Белоградчик

"Здравословен начин на живот” бе темата, по която обществените възпитатели от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Белоградчик беседваха с децата от подготвителната група на детска градина "Иглика”. "Чували ли сте за въглехидрати, мазнини, витамини? Сега да ви кажа въглехидрати..

публикувано на 20.02.20 в 10:53

Враца иска Етикет за иновации и добро управление

Община Враца ще кандидатства за присъждане на Етикет за иновации и добро управление на местно ниво. Решението ще бъде взето в понеделник, 27 февруари, на предстоящата сесия на местния парламент. Докладната е внесена за обсъждане от зам.-кмета Петя Долапчиева. В митивировката си Долапчиева твърди, че България е една от първите страни в..

публикувано на 20.02.20 в 09:24

Над 1000 стопани от Видинско са обезщетени заради Африканската чума по свинете

Над 1000 стопани от област Видин са получили парично обезщетение, защото са ликвидирали домашните си прасета заради опасността от разпространение на Африканска чума по свинете. "За миналата година при домашни прасета имаме два случая- в квартал "Нов път" и в село Новоселци. След това започна принудително клане в 20-километровата зона. Тези, които..

публикувано на 20.02.20 в 07:53

Международна конференция започва в Мездра

Община Мездра организира Международна конференция "Мездра 2020". Форумът е посветен на приемане на Съвместна стратегия за популяризиране на античните и средновековни традиции на територията на община Мездра и традиционното провеждане на Фестивал на средновековната култура и традиции, през месец май в Археологически комплекс "Калето".   За..

публикувано на 20.02.20 в 07:41

Снимката на 19 февруари 2020 година

Северозападна България се поклони пред паметта на Васил Левски. Жители на  Видин  и ученици почетоха делото на идеолога на българската национална революция.  147-та годишнина от обесването на Апостола на свободата беше отбелязана в  Лом ,   Ново село ,  Враца ,  Мездра ,   Монтана .  Министерският съвет прие решение за освобождаване на..

публикувано на 19.02.20 в 17:50