Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Анастас Попдимитров положи клетва като депутат от Враца

Снимка: БСП

Враца има нов депутат в 44-о Народно събрание, след като днес преди обяд клетва положи Анастас Попдимитров. Дългогодишният директор на Драматично-куклен театър – Враца заема мястото на подалия оставка Иван Генов. Бившият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" напусна парламента в началото на есента, като в заявлението си посочи като мотив "лични причини".

Попдимитров беше трети в листата на БСП на парламентарните избори през март 2017 г. Докато се завърне в кабинета си, от който управлява местната трупа от 1995 г. без прекъсване, в храма на Мелпомена ще има временен директор. 


Вижте още

Младежи разбиха врати и заплашиха домуващи в пансион във Владимирово

Трима младежи на 17, 19 и 21 години влезли вчера следобед в сградата на пансиона в село Владимирово и започнали да блъскат вратите на стаите на домуващите, като разбили три от тях. 17-годишният удрял и заплашвал със саморазправа 16-годишен от домуващите, заплашил с нож и саморазправа още един 16-годишен младеж и обиждал и заплашвал 60-годишната..

публикувано на 20.02.20 в 12:45

Неправителствени организации ще избират Съвет за развитие на гражданското общество

Започна регистрацията на неправителствените организации, които желаят да участват в избора на първия у нас Съвет за развитие на гражданското общество, съобщават от пресслужбата на министерски съвет.  Електронната платформа за регистрация, относно участието в изборите за членове на Съвета за развитие на гражданското общество 2020 бе..

публикувано на 20.02.20 в 12:39

Петима са задържани при спецоперация в Арчар (СНИМКИ)

Служителите на реда проведоха специализирана операция за противодействие на битовата престъпност на територията на видинското село Арчар през вчерашния ден, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Действията са осъществени от служители на РУ-Видин, участък "Арчар”, Пътна полиция–Видин и Зонално жандармерийско управление-Монтана. Полицейските..

публикувано на 20.02.20 в 11:56

Момиче от Видин стана "Посланик за един ден"

Елена Радулова от Природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" Видин стана “Посланик за един ден”. Конкурсът, чрез който деветокласничката получи тази възможност, се провежда за трета поредна година по инициатива на британското посолство и  Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в България.  Инициативата има..

публикувано на 20.02.20 в 11:32

Деца се учиха на здравословен начин на живот в Белоградчик

"Здравословен начин на живот” бе темата, по която обществените възпитатели от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Белоградчик беседваха с децата от подготвителната група на детска градина "Иглика”. "Чували ли сте за въглехидрати, мазнини, витамини? Сега да ви кажа въглехидрати..

публикувано на 20.02.20 в 10:53

Враца иска Етикет за иновации и добро управление

Община Враца ще кандидатства за присъждане на Етикет за иновации и добро управление на местно ниво. Решението ще бъде взето в понеделник, 27 февруари, на предстоящата сесия на местния парламент. Докладната е внесена за обсъждане от зам.-кмета Петя Долапчиева. В митивировката си Долапчиева твърди, че България е една от първите страни в..

публикувано на 20.02.20 в 09:24

Над 1000 стопани от Видинско са обезщетени заради Африканската чума по свинете

Над 1000 стопани от област Видин са получили парично обезщетение, защото са ликвидирали домашните си прасета заради опасността от разпространение на Африканска чума по свинете. "За миналата година при домашни прасета имаме два случая- в квартал "Нов път" и в село Новоселци. След това започна принудително клане в 20-километровата зона. Тези, които..

публикувано на 20.02.20 в 07:53