Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Консултации за пенсиониране проведоха в Ружинци

Приключва кампанията на НОИ във Видин за организиране на изнесени приемни в останалите общини на областта. Днес експертите бяха в Ружинци. Консултациите са не само за по-изгодния начин на пенсиниране, а по всякакви други въпроси, които са в компетентността на служителите, обясни Снежана Маринова, експерт в териториалното поделение на осигурителния институт.

"Правим преценка за по-благоприятен коефициент на граждани, на хора, които имат УП-2 за три години, преди 1997 година-  това е по старата методика и съответно, кое е по-благоприятно при изчисление на пенсията. Има интерес, посетили сме всички общини, хората са информирани предварително и който има интерес, идва и пита."

Местните жители одобряват този начин на консултиране, защото областният център е на над 60 километра от селата в община Ружинци. 
Индивидуални консултации по населени места се проведоха и през пролетта на тази година.

Вижте още

Снимката на 12 август 2020 година

Над 60 деца се включиха в състезанието по приложно колоездене по повод Международния ден на младежта - 12 август. Първото предизвикателство за байкърите от града се проведе в двора на НУ "Иван Вазов".  Участниците в надпреварата бяха разделени в 4-ри възрастови категории. В категория до 13 години момчета първи се класира Теодор Кирилов, втори..

публикувано на 12.08.20 в 18:00

Дариха специализиран микробус на видинските деца

Микробус със специална рампа за предвижване на деца в неравностойно положение от видински домове за социални грижи закупи мото клуб "Северозападни мотори"- Видин. "Две години събирахме средства за буса, който ще се ползва от трите дома във Видин "Зора", "Дъга" и "Вяра, надежда и любов". За нас това беше мечта. Обещахме и го изпълнихме. Благодарим на..

публикувано на 12.08.20 в 16:32

Повече течности в горещите дни

В разгара на лятото жегите стават все по- непоносими. Към студената вода най-често за спасение от горещините прибягват видинчани, показва нашата анкета. "Много студена вода, басейни... Седя вкъщи, повечко на сянка... Трудно е, не е толкова жега, колкото задух... По-младите се справят, но за възрастните е трудно... Излизайте рано... Сладолед,..

публикувано на 12.08.20 в 16:21

В Дърманци децата се радват на нови съоръжения за игра

С нови съоръжения за игра се сдобиха малчуганите от мездренското село Дърманци, съобщават от Община Мездра. От няколко дни най-малките жители на китното селище вече се радват на комбиниран уред с пързалки, въжена стена за катерене, желязна стълба и лост, който е монтиран в двора на детското заведение. Това стана възможно благодарение на..

публикувано на 12.08.20 в 16:03

Започна основен ремонт на покрива на църквата в село Крета

Основен ремонт на покрива на църквата „Св. архангел Михаил“ в мездренското село Крета, която от години е в окаяно състояние, започнаха служители от Общинско предприятие  „Чистота“, съобщават от Община Мездра. Ремонтните дейности се извършват с дървен материал, дарен от спомоществователи, и включват цялостна подмяна на покривната конструкция, която..

публикувано на 12.08.20 в 15:46

Ефективно наказание за рецидивист за кражба на пари в с. Лютиброд

Две години и четири месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на рецидивиста Д.А. за извършени от него кражби на чужди парични средства в с. Лютиброд, община Мездра (престъпление по чл. 196, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1 от НК). Мъжът е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура - Мездра..

публикувано на 12.08.20 в 15:24

Обучение по превенция на зависимости се проведе във Видин

Общинският съвет по наркотичните вещества във Видин организира обучения със специалисти от институции, които имат отношение към проблема със зависимостите. В обучението са обхванати предимно специалисти, които работят с млади хора и деца, каза психологът Веселка Димитрова: "Целта, разбира се, както и на нашите превенции, е..

публикувано на 12.08.20 в 15:00