Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Видински медици се включват в протеста

2
Медицински специалисти във Видин от месеци настояват за промени в здравеопазването
Снимка: Архив: Радио Видин

Медицински специалисти от Видин се включват в националния протест в София. Това е поредният протест и ако исканията ни не бъдат удовлетворени, няма да е и последен, коментира Диана Богомилова, председател на дружеството на професионалистите по здравни грижи във видинската болница.
"На първо място е искането ни за увеличение на заплатите- две минимални работни заплати, на второ място- категорията труд на медицинските сестри да бъде променена. Искаме увеличение на нощния труд, който до момента е 0,50 лв на час, не е променян. Искаме да има медицински стандарти. Протестираме и против това, че в момента работим изключително в намален състав, има недостиг, не сме достатъчни, това рефлектира върху нас, върху пациентите, върху семействата ни..."
Преди месеци над сто медицински специалисти от видинската болница уведомиха ръководството на лечебното заведение, че са готови на 29 септември да напуснат колективно. Трима лекари невролози вече напуснаха. Подадени са шест индивидуални оставки от медицински сестри, каза още Диана Богомилова.

Галерия

Вижте още

Снимката на 12 август 2020 година

Над 60 деца се включиха в състезанието по приложно колоездене по повод Международния ден на младежта - 12 август. Първото предизвикателство за байкърите от града се проведе в двора на НУ "Иван Вазов".  Участниците в надпреварата бяха разделени в 4-ри възрастови категории. В категория до 13 години момчета първи се класира Теодор Кирилов, втори..

публикувано на 12.08.20 в 18:00

Дариха специализиран микробус на видинските деца

Микробус със специална рампа за предвижване на деца в неравностойно положение от видински домове за социални грижи закупи мото клуб "Северозападни мотори"- Видин. "Две години събирахме средства за буса, който ще се ползва от трите дома във Видин "Зора", "Дъга" и "Вяра, надежда и любов". За нас това беше мечта. Обещахме и го изпълнихме. Благодарим на..

публикувано на 12.08.20 в 16:32

Повече течности в горещите дни

В разгара на лятото жегите стават все по- непоносими. Към студената вода най-често за спасение от горещините прибягват видинчани, показва нашата анкета. "Много студена вода, басейни... Седя вкъщи, повечко на сянка... Трудно е, не е толкова жега, колкото задух... По-младите се справят, но за възрастните е трудно... Излизайте рано... Сладолед,..

публикувано на 12.08.20 в 16:21

В Дърманци децата се радват на нови съоръжения за игра

С нови съоръжения за игра се сдобиха малчуганите от мездренското село Дърманци, съобщават от Община Мездра. От няколко дни най-малките жители на китното селище вече се радват на комбиниран уред с пързалки, въжена стена за катерене, желязна стълба и лост, който е монтиран в двора на детското заведение. Това стана възможно благодарение на..

публикувано на 12.08.20 в 16:03

Започна основен ремонт на покрива на църквата в село Крета

Основен ремонт на покрива на църквата „Св. архангел Михаил“ в мездренското село Крета, която от години е в окаяно състояние, започнаха служители от Общинско предприятие  „Чистота“, съобщават от Община Мездра. Ремонтните дейности се извършват с дървен материал, дарен от спомоществователи, и включват цялостна подмяна на покривната конструкция, която..

публикувано на 12.08.20 в 15:46

Ефективно наказание за рецидивист за кражба на пари в с. Лютиброд

Две години и четири месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на рецидивиста Д.А. за извършени от него кражби на чужди парични средства в с. Лютиброд, община Мездра (престъпление по чл. 196, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1 от НК). Мъжът е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура - Мездра..

публикувано на 12.08.20 в 15:24

Обучение по превенция на зависимости се проведе във Видин

Общинският съвет по наркотичните вещества във Видин организира обучения със специалисти от институции, които имат отношение към проблема със зависимостите. В обучението са обхванати предимно специалисти, които работят с млади хора и деца, каза психологът Веселка Димитрова: "Целта, разбира се, както и на нашите превенции, е..

публикувано на 12.08.20 в 15:00