Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дават Старата къща във Враца под наем за 1000 лева

Фирма, която предлага 1 000 лева месечен наем за Старата къща във Враца, спечели търг, обявен от общинската управа за отдаването на имота. Недвижимостта е от 123 кв.м и се намира на ул. „Търговска“. Тя е една от забележителностите в града, тъй като в нея се е помещавало първото ръководство на града след освобождението на Враца от турско робство на 9 ноември 1877 г.

Бъдещето на Старата къща обаче ще е друго – наемателят ще я развива като кафе-клуб галерия, при това условие местната власт обяви търг за ползвател на апетитния недвижим имот. Първоначалният наем от 984 лева предизвика интереса на две фирми, това стана ясно при отварянето на ценовите оферти от комисия с председател Петя Велкова, началник на отдел „Общинска собственост“.

Дружеството, което спечели надпреварата, предложи от 1 000 лева месечен наем, докато конкурентът в наддаването –извади 990 лева.

В 3-дневен срок комисията ще оповести решението си, и ако спечелилият кандидат не се откаже, той ще получи правото да подпише договор за наем.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Румен Христов

Румен Христов е водач на листа на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори за Монтана

ГЕРБ – СДС обяви водачът на листата за предстоящите извънредни парламентарни избори в област Монтана. Това е лидерът на СДС Румен Христов. ДПС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ все още не са съобщили официално водачите си. Лидерът на СДС Румен Христов ще е първи в листата на коалиция ГЕРБ - СДС за 12-ти многомандатен избирателен..

публикувано на 04.05.24 в 08:27

Велика събота е

Православната църква възпоменава телесното погребение на Иисус Христос.  "Този ден е най-тъжният от всички дни на годината. Христос е във гроба. Тежка скръб обзела учениците му и неговата майка Света Богородица. Имало чудни знамения, когато Христос издъхнал- земята се разтресла, камъни от скалите падали, църковната завеса сама се раздрала на две...

публикувано на 04.05.24 в 08:10

Изложба за 6 май - Ден на храбростта откриха в Монтана

Откриха Камерна изложба "Военни отличия и хладно оръжие от колекциите на Регионален исторически музей Монтана . Поводът е 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.  Камерна изложба в съвместна инициатива на историческия музей и военното окръжие в Монтана. В нея са показани хладни оръжия, свидетелства, грамоти, ордени и медали,..

публикувано на 03.05.24 в 15:09

Росица Кирова е водач на листа на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори за Видин

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в Районната избирателна комисия кандидатската листа за участие в изборите за народни представители на 09 юни 2024 г. Водач на листата за Видинския регион е заместник-председателят на 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание Росица Кирова . Втори в листата е Тихомир Станчев. След него са Валери Димитров, Александра..

публикувано на 03.05.24 в 14:45

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за планов ремонт

На 5 май пети блок на атомната централа ще бъде спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво, съобщиха от централата. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA, произведени от Уестингхаус, след получено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране...

публикувано на 03.05.24 в 14:38

Влак блъсна кола, спряна на релсите в Монтанско

Инцидентът е станал в четвъртък към 21:20 часа на линията между селата Мърчево и Габровница , в землището на село Габровница.  Товарен влак, управляван от 49-годишен машинист от Враца, е ударил леката кола. Автомобилът е бил спрян на релсите със запалени светлини и без регистрационни табели.  Водачът не е бил в колата. Няма пострадали хора.  Влакът..

публикувано на 03.05.24 в 14:14

Атракционното влакче във Враца ще пътува през почивните дни

Цветната влакова композиция ще пътува през почивните дни от днес до 6 май включително, съобщиха от общинската управа. Разписанието е:  Тръгване на всеки кръгъл час - 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 17:00, 18:00, 19:00 и 20:00 часа.  Началната спирка на влакчето е пред Билетния център на площад „Христо Ботев", като ще се движи до „Долна лифтена..

публикувано на 03.05.24 в 08:24