Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дават Старата къща във Враца под наем за 1000 лева

Фирма, която предлага 1 000 лева месечен наем за Старата къща във Враца, спечели търг, обявен от общинската управа за отдаването на имота. Недвижимостта е от 123 кв.м и се намира на ул. „Търговска“. Тя е една от забележителностите в града, тъй като в нея се е помещавало първото ръководство на града след освобождението на Враца от турско робство на 9 ноември 1877 г.

Бъдещето на Старата къща обаче ще е друго – наемателят ще я развива като кафе-клуб галерия, при това условие местната власт обяви търг за ползвател на апетитния недвижим имот. Първоначалният наем от 984 лева предизвика интереса на две фирми, това стана ясно при отварянето на ценовите оферти от комисия с председател Петя Велкова, началник на отдел „Общинска собственост“.

Дружеството, което спечели надпреварата, предложи от 1 000 лева месечен наем, докато конкурентът в наддаването –извади 990 лева.

В 3-дневен срок комисията ще оповести решението си, и ако спечелилият кандидат не се откаже, той ще получи правото да подпише договор за наем.


Вижте още

29 чакат пробите си за COVID-19 във Врачанско

29 души във Врачанско очакват пробите си за коронавирус, съобщиха от регионалната здравна инспекция. През вчерашния ден не е получена нито една положителна проба за COVID-19. Взети са 11 нови теста, като 10 от тях са на работещи в центъра за спешна помощ във Враца, които са се проверили превантивно, направена е и една проба в село Крушовица -..

публикувано на 15.08.20 в 15:56

"На базар сме! В квартала!" се провежда във Видин

Инициативата "На базар сме! В квартала!" във Видин протича при голям интерес . Ръчно изработените артикули от местни и гостуващи артисти са изложени в жилищен комплекс "Химик". Организатори на събитието са Белла Антова и Изабела Василева-Бенджи от платформата SТЕТИКА. Посетители споделиха, че са приятно изненадани от инициативата: "Прави добро..

публикувано на 15.08.20 в 15:27

Църквата в Ново село отбеляза храмов празник

Празнична литургия бе отслужена днес в голямата новоселска черква "Успение Богородично" от отец Мариян, по случай храмовия й празник . Преди повече от 140 години част от населението на Ново село, дошло след Чипровското въстание и изповядващо католицизъм взема решение за изграждането на своя обител. Новоселските първенци пазарят..

публикувано на 15.08.20 в 15:00

Двама пострадали при катастрофа във Врачанско

Двама пътници бяха ранени при катастрофа, станала вчера на пътя между Бяла Слатина и Борован , съобщават от полицията във Враца. Инцидентът е станал минути преди 19 часа на кръстовище в село Соколаре, когато се блъскат два автомобила, управлявани от 19-годишен от село Малорад и мъж на 37 г. от белослатинското Тлачене.  При удара са ранени..

публикувано на 15.08.20 в 14:18

Читалището в село Лик отворено за деца

Библиотеката в Народно читалище "Наука 1919" в мездренското село Лик не спира работата с деца през цялото лято . Библиотекарят Мариана Димитрова споделя, че децата не спират да идват всеки ден и тя не може да не отвори за тях. Темите всеки ден са различни, за да е интересно. По изготвената програма децата се запознават с историята на село Лик, с излети..

публикувано на 15.08.20 в 13:33

Голяма Богородица е!

Днес Българската православна църква чества един от 12-те Велики християнски празници - Успение на Пресвета Богородица , известен и като Голяма Богородица. Света литургия се проведе от 9 часа в катедралния храм "Свети великомъченик Димитър Солунски" във Видин. Вярващи споделиха, че се молят основно за здраве: "За починалите и моята..

публикувано на 15.08.20 в 12:27

Отбелязваме Международния ден на бездомните животни

На 15 август се отбелязва Международния ден на бездомните животни.   Този ден се чества от 1992 година по предложение на Международното дружество за правата на животните. Отбелязва се винаги през третата събота на м. август в САЩ и в близо 20 други държави.  По този начин хората се призовават да покажат съпричастност и подкрепа на живеещите на улицата..

публикувано на 15.08.20 в 10:00