Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Почистиха 19 обекта в Община Ново село

Още в 8.30 часа площадът в Ново село почерня от народ. За броени минути хората бяха разпределени в десет групи, които поеха към обектите за почистване. Площада и градинките в селото, училището и детската градина, читалището и клуба на пенсионера, пристанището и бреговата ивица на р. Дунав, стадиона и Центъра за хора с деменция бяха част от тях. Служителите на читалището възстановиха счупеният тротоар зад читалищната сграда и почистиха "Къщата на срещите". Пенсионерите направиха основно почистване не само около, но  и вътре в клубните помещения. Учителите и помощният персонал се подготвиха за откриването на първия учебен ден, а тъй като ОДЗ "Акад. Стефан Младенов" е в основен ремонт, доброволците почистиха градинката пред него и улицата до площада. Децата от центровете от семеен тип, организирани от своите възпитатели се включиха в хигиенизирането на жилищен блок № 2 и пространството около Дома за деца и юноши.

Акцентът в селата Винарово и Флорентин падна върху почистването на чешмите и главните улици на селата,  в с. Ясен – на центъра и рибарското селище, а в Неговановци – на площада. В приветлив вид бяха приведени филиалите на детските градини и зелените площи. Служители на общинска администрация, читалищата, кметствата и пенсионери заедно работиха за една по-чиста и здравословна среда за живот.


Галерия

Вижте още

Два случая на починали с COVID-19 във Врачанско

Двама жители на Врачанско, заразени с COVID-19 , са починали през изминалото денонощие. Това са  мъже на 80 и 82 години от Мездра и Бяла Слатина. Те са били настанени в местните болници. С тях жертвите на опасната зараза стават 437. През изминалото денонощие в Единния нформационен портал са регистрирани нови 34 случая на заразени. Към..

публикувано на 11.04.21 в 14:40
МБАЛ

Нова медицинска апартура в МБАЛ "Христо Ботев" - Враца

Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца вече разполага с две  нови операционни LED-лампи, както и с вакуум-аспиратор. Специализираната медицинска техника е купена със събраните 2 462.84 лв. от благотворителния базар "Дари любов" , който се осъществи в началото на март с подкрепата на община Враца.  Съоръженията..

публикувано на 11.04.21 в 14:12
Гората.бг раздава дръвчета във Видин

Стотици видинчани получиха дръвчета от Гората.бг

Стотици видинчани се включиха в  инициативата Гората.бг. Инициативата е от хората за хората и се осъществява от доброволци в цялата страна. Целта е да се засаждат максимален брой дървета - каза организаторът  Никола Рахнев:  "Много е хубаво, че буквално хиляди души са се наредили и чакат на опашка, спазвайки всички противоепидемични мерки, за..

публикувано на 11.04.21 в 12:33
НЧ

165 години - Народно читалище „Постоянство” град Лом

Една от най-старите културни институции в България, основана през далечната 1856 година, е тази на Народно читалище „Постоянство”. Повече от век и половина читалището в Лом е символ на крайдунавския град и негов храм на културата и духовността. Недялка Трайкова, председател на читалищното настоятелство, отбеляза още три важни..

публикувано на 11.04.21 в 10:51

Днес е Международният ден на бившите концлагеристи и на пострадалите от фашизма и войните

 Днес се отбелязва Международният ден на бившите концлагеристи и на пострадалите от фашизма и войните . Обявен от Международната федерация на борците от съпротивата и пострадалите от фашизма.  През месец април 1945 г. са освободени затворниците от германските концлагери. През 1943 година видинчанката Софи Пинкас научава ,че евреите от..

публикувано на 11.04.21 в 08:40

Враца с най-много новозаразени с COVID-19, най-малко във Видин

1 352 са новите случаи на коронавирус у нас през изтеклото денонощие - или близо 15 процента от направените 9 118 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Най- много заразени в северозапада има в област Враца - 34, следвана от Монтана с 3 и област Видин - 1 новозаболели. Ваксинираните във Враца са 65, в Монтана - 105, във..

публикувано на 11.04.21 в 08:00

10 000 фиданки раздава Гората.бг във Видин

Инициативата Гората.бг ще дари още 10 000 дървета на хората от Видин и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ. Това обясни за Радио Видин Никола Рахнев от Гората.бг.: "Целта е  до 2025 г. в България да бъдат раздадени и засадени 4 милиона дървета (вече сме засадили 1.3 милиона). Фиданките ще се раздават в неделя от 11 часа, на мястото..

публикувано на 11.04.21 в 09:00