Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи общински интерактивни игри се провеждат във Видин

3
Снимка: Радио Видин

Започнаха Първите общински интерактивни игри във Видин. Мотото на събитието е "Повярвай, ти можеш!Влез в играта!". Провежда се под патронажа на кмета на общината Огнян Ценков, а организатори са Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Общинския съвет по наркотичните вещества, със съдействието на Регионалното управление на образованието. От откритата сцена пред Художествената галерия в Крайдунавския парк началото обяви заместник-кметът Венци Пасков:

"Сигурен съм, че тази инициатива на Община Видин ще има обединяваща роля в усилията на много институции и на родители за превенцията на противообществените прояви. Защото нашата обща цел е да предпазим децата си, като ги ангажираме и накараме да повярват в собствените си възможности."

Надпреварите започнаха с играта "Лов на съкровища и легенди". Участваха пет отбора от видински училища. Те трябваше да се ориентират по карта и да търсят скрити загадки в  различни туристически обекти, както и да отговарят вярно на въпроси, свързани с историята на Видин, за да продължат по маршрута си.

Игрите ще продължат утре от 14 часа в Крайдунавския парк с Приключенски сбор "Бъди зелен" и "Трасе на Индиана Джонс".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Работилница по творческо рисуване се проведе в Ослен Криводол

Моника Игаренска – популярен скулптор, художник и  приятел беше гост-учител по творческо рисуване и колаж на децата от Ослен Криводол. Първата задача пред малките художници беше да направят кръгово рисуване - на бял лист всеки да нарисува определен детайл и след това да предаде рисунката на следващия, докато тя отново се върне при първият..

публикувано на 20.07.24 в 15:57

Официално бе открит съборът на прохода "Кадъ боаз"

Започна ежегодният  международен събор в местността Коритото , край прохода " Кадъ боаз" до белоградчишкото село Салаш.   За Радио ВИДИН някои от търговците и организаторите на събитието от българска страна коментираха: "Очаквам да видя нещо по - различно, нещо ново. Интересно е да видя хора от едната страна, от другата страна, да видя как..

публикувано на 20.07.24 в 14:48

Община Лом осигури повече средства за читалищата

Кметът Цветан Петров и ръководствата на читалищата от община Лом подписаха договори за допълнителна субсидия. С 5400 лв. е увеличена субсидията на Народно читалище „Постоянство 1856”, което досега беше подпомагано със 7500 лв. от общинския бюджет. В момента годишната субсидия на една от най-старите културни институции в България възлиза на 13 200..

публикувано на 20.07.24 в 13:45

Поскъпва платеното паркиране във Враца

Цената на платения престой и паркиране във Враца ще бъде повишена – това стана ясно от обществено обсъждане на тарифите на синята зона в града. Увеличението беше обяснено с динамичната икономическа обстановка и актуализация на услугите, каквато не е правена от 2022 г. По време на обсъждането стана ясно, че годишния приход на общинското предприятие..

публикувано на 20.07.24 в 10:10

Недоволство в Искърското дефиле заради планирани сондажи за злато

Зрее недоволство за планирано сондиране за злато и цветни метали в Искърското дефиле. Информацията за това дойде от социалните мрежи, където недоволните вече са стотици. Досега властите не са потвърдили планираните сондажи за добив на злато в землището на селата Бов и гара и село Лакатник. Предвижда се проучването да е на дълбочина 1 900 метра и да..

публикувано на 20.07.24 в 09:00

Храмов празник отбелязват в село Старопатица

Xpaмoв пpaзниĸ ще oтбeлежат житeлитe и гocтитe нa Старопатица  днес, 20 юли, от 8.30 часа. B храм „Св. пророк Илия“ в кулското село щe бъде oтcлyжeнa пpaзничнa cвeтa литypгия oт архиерейския наместник на кулска духовна околия отец Илия. Ocвeтeн щe бъде и пpaзничeн ĸypбaн. Храмът е осветен на големия християнски празник Илинден, на 20 юли..

публикувано на 20.07.24 в 08:00

Илинден е!

Днес е Илинден - един от големите летни празници в православния календар. Денят е в прослава на свети пророк Илия . Той има значимо място сред библейските пророци заради непоколебимата му вяра, извършените от него чудеса и особената му мисия в Божиите дела. Името Илия означава "крепост на Господ". На Илинден имен ден имат над 57 хиляди души...

публикувано на 20.07.24 в 07:30