Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Видин отбеляза Деня на Независимостта

4
Снимка: Катя Борисова

С изпълнение на Националния химн от Градския духов оркестър започна тържествената церемония за отбелязване на 111-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България Видин. Слово по случай празника произнесе кметът на града, Огнян Ценков:

"Днешната дата носи незаменимата поука, че когато сме обединени и вдъхновени, можем да осъществим всяка голяма кауза в името на България. Нека отдадем заслуженото на всички достойни българи, благодарение на които, вървим по пътя на независимостта! Нека следваме техните стъпки и учим децата си да съхраняват паметта за събитията в нашата история, които преобразяват родината ни! Заедно да направим всичко по силите си, за да живеем в свободна и процъфтяваща България!"

По традиция пред паметника на "Трети Бдински полк" на площад "Бдинци" бяха поднесени венци и цветя от представители на държавни и общински институции, Видинската митрополия, политически партии и граждани.


Галерия

Вижте още

Снимката на 26 ноември 2020 година

Ледената пързалка във Видин преустановява работа от 28 ноември до 21 декември. Това става след решение на Областния щаб във Видин, с оглед заповедта на здравния министър от 25.11.2020 г., с която се въвеждат по-строги противоепидемични мерки. Централният общински пазар във Видин остава отворен, като се спазват въведените досега..

публикувано на 26.11.20 в 18:15

Окръжна прокуратура Монтана дава на съд двама за злоупотреба с евросубсидии

Двама обвиняеми за незаконно получаване на средства от еврофондове са предадени на съд с акт на Окръжна прокуратура - Монтана.  Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.Т. и Г.Л. за извършено от тях престъпление по чл. 248а, ал. 5, вр. ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК – предоставяне на неверни..

публикувано на 26.11.20 в 17:25

Ледената пързалка във Видин затваря до 21 декември

Ледената пързалка във Видин преустановява работа от 28 ноември до 21 декември . Това става след решение на Областния щаб във Видин, с оглед заповедта на здравния министър от 25.11.2020 г., с която се въвеждат по-строги противоепидемични мерки. Те влизат в сила от 23.30 часа на 27.11.2020 г. и ще продължат до 21.12.2020 г. В същото време се..

публикувано на 26.11.20 в 16:37

Система за ранно предупреждение за замърсяване на въздуха ще има в Монтана

2 4  решения  взеха на днешната си сесия общинските съветници в Монтана , съобщават от пресслужбата на общината. Сред най-важните от тях е одобреното предложение за изграждане и поддържане на системата за ранно предупреждение за замърсяване на въздуха . Съветниците гласуваха при превишаване в три поредни дни на нивата на фини прахови частици..

публикувано на 26.11.20 в 15:35

Остава висок броя на новозаразените с COVID-19 във Врачанско

Невръстно бебе с COVID е било прието за лечение във врачанската болница , съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Сред новите случаи на заразени с коронавирус има 5-има от детски и ученически колективи от Роман и Враца . Здравните власти са взели нови 69 проби за вируса по бързи известия на лични лекари, като към момента се чакат..

публикувано на 26.11.20 в 15:02

Красимир Богданов: Поискахме повече пари за култура в Бюджет 2021

Повече пари за култура поискаха депутати от ВМРО днес при обсъждането на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 г. Депутатите защитиха позицията за осигуряване на повече средства за култура и по-високи заплати на заетите в областта на сценичните изкуства, читалищата, музеите, библиотеките и галериите , каза за радио Видин..

публикувано на 26.11.20 в 14:55

Върху нова постановка работи театъра във Видин

Актьорите от видинския драматичен театър работят върху нова постановка , каза за радио Видин директорът на институцията Дейвид Славчев: "Планирахме доста неща. В момента репетираме една пиеса. Идеята беше в средата на декември да излезне като премиера. Страхотна пиеса, казва се "Пеперудите са свободни" на Леополд Герш и много ни се..

публикувано на 26.11.20 в 14:33