Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Във Враца отличиха участниците в национален пленер по графика и живопис

3
Снимка: Община Враца


Талантливата 9-класничка от 144-то СУ „Народни будители“ – София Весела Станилова спечели наградата на кмета на Община Враца в юбилейното издание на Националния пленер по графика и живопис. Призът на младата художничка връчи заместник-кметът Петя Долапчиева, която пожела на участниците във форума да не се отказват от изкуството и да продължават да се развиват.

В тазгодишния пленер участваха 36 ученици от цялата страна, като творбите им бяха оценявани от жури, в състав: председател – доц. д-р Владимир Аврамов и членове – д-р Елица Александрова и Силвия Равнополска.

Наградените в юбилейния конкурс, организиран от Община Враца и училището по изкуства в града са:

Първа възрастова група VІІІ – Х клас

I награда – Мария Георгиева Иванова, от Х клас в СУ „Отец Паисий“ – Враца, както и на деветокласника от същото училище Сонислав Ангелов Любенов.

ІІ награда – Валентин Ивайлов Валентинов, Х клас, СУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Видин;

ІІ награда - Савина Димитрова Маринова, от ІХ клас, в СУ“Васил Левски“ – Елин Пелин;

ІІІ награда –  Илиян Чавдаров Костадинов, от 10 клас, в СУ“Георги Брегов“ - Пазарджик

Втора възрастова група ХІ – ХІІ клас

І награда –  не се присъжда

ІІ награда – не се присъжда

ІІІ награда – Ванеса Димитрова Тонова, от ХІ клас, в СУ „Георги

Галерия

Вижте още

Местят видинско училище в друга сграда?

Предложение за преместване на Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" в сградата на основно училище "Отец Паисии" ще обсъди Общинският съвет във Видин, на извънредно заседание, на 10 април. В училището има свободни етажи, а сградата, в която се помещава сега професионалната гимназия, ще се ползва изцяло от филиала на Русенския университет в..

публикувано на 08.04.20 в 16:00

Дядо Вълослав от Добролево дарява пенсията си на видинската болница

Един от най-ревностните ни слушатели, 81 -годишният Вълослав Стратев  от село Добролево, иска да дари пенсията си от 219 лв  на видинската болница. Дарението е скромно и от сърце, обясни за Радио Видин дядо Вълослав:   "Ще ви кажа направо - аз съм от време оно дарител. Преди време, две години и половина дарявах една трета от заплатата си на..

публикувано на 08.04.20 в 14:35

Пазарът във Видин отново работи (СНИМКИ+ВИДЕО)

От днес видинският общински пазар отново работи , след като бе затворен преди три седмици със заповед на кмета Цветан Ценков, като превантивна мярка срещу разпространението на COVID-19. В понеделник, 6 април, министърът на здравеопазването смекчи мерките, свързани с тържищата, за да се даде възможност на земеделските производители да пласират..

публикувано на 08.04.20 в 14:34

Две нови електронни услуги предлага НАП

Националната агенция за приходите вече ще обменя електронно информация с банки, застрахователи, общини и други ведомства във връзка с извършвани ревизии и проверки на техни клиенти. Това става възможно с внедряването на две нови електронни услуги -  " Връчване на документи на трети лица в рамките на контролни производства"  и " Подаване на..

публикувано на 08.04.20 в 13:50

Коронавирусът е причина за половината безработни в Северозапада

1704 са новорегистрираните безработни в бюрата по труда в Монтана, Видин и Враца за времето от 13 март до началото на април, информират от Регионалната служба по заетостта в Монтана.  859 от тях или 50.4%   при регистрацията са заявили, че са освободени заради кризата с COVID- 19. За сравнение със същия период на 2019 г. броят на новорегистрираните..

публикувано на 08.04.20 в 13:46

Продължава почистването в Монтана

Масово мият улиците в Монтана. Това е един от елементите на пролетното почистване на града. През почивните дни екипите на общинското предприятие "Чистота" са работили извънредно за почистване на сметища в различни райони на града и селата,  съобщи кметът Златко Живков : "Стартирахме масовото миене на града, освен дезинфекция, която..

публикувано на 08.04.20 в 13:00

Два фестивала отлага Община Вършец

Тазгодишните издания на Националния преглед на ученическите оркестри и мажоретни състави "Димитър Пеев" и Международния фолклорен форум "Пъстра огърлица" във Вършец се отменят , съобщиха от Общината . Прегледът на духовите оркестри трябваше да се проведе за 13-ти път в първите два дни на май.  Международният фолклорен..

публикувано на 08.04.20 в 12:57