Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Куклен театър Видин гостува на децата в Монтана

Снимка: личен архив


Държавен куклен театър Видин ще зарадва малчугaните на Монтана  с две постановки през октомври.
На 17 октомври ще се играе "Мързелан и Мързелана"  по приказката на Асен Разцветников "Добрите стопани". Сценарий и режисура - Петър Тодоров, сценография и кукли - Хана Шварц, музика Петя Диманова. В постановката участват актьорите - Калоян Петерков, Елена Мончева, Вероника Барутчийска и гласът на обичания от поколения български актьор Вълчо Камарашев.

В края на месеца, на 30 октомври, любимите герои Маша и Мечокът ще "оживеят" на сцената на Младежкия дом. Постановката "Маша и Мечокът" е по руска народна приказка, драматизацията и режисурата са дело на Мая и Митко Димитрови, сценографията е на Роза Колчагова. Композитор на музиката е Петко Манчев. В ролята на любимите кукли в постановката се играят от талантливите артисти Теодора Рашед, Пламен Кънев, Поли Трифонова и Жоро Иванов, който изпълнява и музиката на живо.

Представленията са от 11.30 и 12.30ч., уточняват организаторите.

Вижте още

15-вековна базилика пази Очин дол

Станалото известно в България и по света с паметника на Дядо Йоцо мездренско село Очин дол е богато и на история. Един от по-малко известните обекти е раннохристиянската базилика , която се намира на най-високото място, в местността „Пресветица“, откъдето се разкрива просторна панорамна гледка. Основите на този древен храм са открити случайно при..

публикувано на 11.08.20 в 08:39

Павилион "С любов към думите" организират във Враца

Конфедерация на българските писатели - клон Враца и литературен клуб "Арфа" в партньорство с читалище "Развитие – 1869 " в града организират събитие, което нарекоха Павилион "С любов към думите". Началото е днес от 9 часа днес. По време на събитието, което ще продължи до четвъртък, ще бъдат представени книги на местни автори, а посетителите..

публикувано на 11.08.20 в 08:10

Няма нови случаи на COVID-19 във Видин и Монтана

116 случая на COVID-19 са били установени в страната през последното денонощие по данни от Единния информационен портал. Направени са 3 667 PCR теста. Няма нови случаи за Видин и Монтана . За Враца установените са шест. До сега потвърдените случаи за Видин са 241, 96 са за Враца, 55 за Монтана. В страната 12 души са починали,..

публикувано на 11.08.20 в 07:10

Снимката на 10 август 2020 година

Готова  е отсечката от реконструираната улица "Неофит Бозвели" в Монтана.  Отсечката от 720 метра е с нов асфалт и подмени комуникации. 540 000 лева са заделени за основен ремонт на четири улици в града.  Няма смисъл от оставка и служебно правителство- това коментираха пред Радио Видин хора, запитани за политическата ситуация. Видинчани..

публикувано на 10.08.20 в 18:00

Част от улица "Неофит Бозвели" в Монтана е основно ремонтирана

Готова е отсечката от реконструираната улица "Неофит Бозвели" в Монтана. Отсечката от 720 метра е с нов асфалт и подмени комуникации. Това е улица "Неофит Бозвели" между улиците "Панайот Хитов" и "Свети Патриарх Евтимий". 540 000 лева са заделени за основен ремонт на четири улици в града. Ремонтът на "Неофит Бозвели" е един от най-тежките,..

публикувано на 10.08.20 в 16:10

Почти 17 килограма хероин задържаха на Дунав мост Видин – Калафат

Около 17 килограма хероин са били открити в автомобил, преминаващ през държавната граница на Дунав мост Видин – Калафат. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 4, вр. ал. 2 от НК , съобщават от Прокуратурата.  Вчера около 8 часа..

публикувано на 10.08.20 в 15:30

Млади художници пресъздават подводния свят на Дунав

Подводния свят на река Дунав е темата, по която двама  млади художници работят в рамките на деветото издание на  фестивала "Дунавски вълни". С тудентите от Националната художествена академия Светослав Нинов и Анна Користашевская, които са родом от Видин, творят у силено.  Двамата художници рисуват върху стената на читалище "Цвят". Днес..

публикувано на 10.08.20 в 14:25