Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

До месец започва модернизация на пътя Видин-Ружинци

Снимка: АПИ

Правителството днес отпусна още почти 800 млн. лева, за да започне модернизацията на над 54 км от пътя между Видин и Ботевград, в отсечката Видин - Ружинци. Този участък в по-голямата си част ще бъде с габарит на автомагистрала, каза на брифинг министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. При реализацията на проекта ще се прилага нова схема на плащане. Тя предвижда цялата стойност за изпълнение на строително-монтажните работи по договорите за трите участъка, на които е разделено трасето, да се разплати на изпълнителите след приключване и приемане на строителните дейности. Модернизацията на пътя ще се финансира със 796 749 500 лева през следващите четири години.


Отсечката Видин - Ружинци, която е част от направлението Видин - Ботевград, в по-голямата си част ще бъде включва две ленти за движение в посока, аварийна лента, банкети и разделителна ивица. В определени участъци е предвидено и изграждането на трета лента. По цялото трасе ще бъдат построени и ремонтирани редица големи съоръжения, пътни възли и др. 


Направлението Видин - Ботевград /167 км/ е приоритетен проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ до 2022 г., тъй като с цялостното хомогенизиране и модернизация на трасето от Дунав мост 2 ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма". С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик, информират от правителствената пресслужба.


До един месец се очаква да приключат процедурите и да започнат реални строителни дейности в участъците от Мездра до Ботевград и между Видин и Ружинци, допълни министър Аврамова. В договорите, които ще бъдат сключени с изпълнителите, е предвидено двете пътни отсечки да бъдат изградени до 2022 г. 


Вижте още

Снимката на 4 август 2020 година

Предвид зачестилите въпроси за задълженията на работодателите за осигуряване на оптимална температура при работа в горещо време  от  Инспекцията по труда напомня, че при подаден червен или оранжев код за опасни метеорологични явления от Национален институт по метеорология и хидрология те следва да въведат мерки за гарантиране на безопасността на..

публикувано на 04.08.20 в 18:00

Безлихвен заем иска Община Белоградчик заради Covid-19

Безлихвен заем от  31 000 лв. е поискала община Белоградчик от Министерството на финансите . Той е определен до размера на отрицателната разлика между плащанията по начислените задължения за текущата година на данъка върху недвижимите имоти, данъка върху превозните средства и таксата за битови отпадъци към 30 юни 2020 г. Искането за..

публикувано на 04.08.20 в 16:29

6 са новите случаи на Covid-19 във Врачанско

Всичките 6 нови случаи на коронавирус от област Враца са от Мездра , съобщават от Регионалната здравна инспекция. Трима от тях са настанени в белодробната болница във Враца. Мъж на 79 г. и жена на 78 г. са хоспитализирани и съобщени с бързо известие от "Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания"..

публикувано на 04.08.20 в 14:53

Персоналът на Дома за възрастни в Орешец получи бонус за работа в условията на пандемия

С решение на община Димово и на общинския щаб,  на персонала в Дома за възрастни хора в село Орешец са преведени пари за работата им в условия на пандемия. 17 души от персонала в Дома са получили сумата от 325 лв. като възнаграждение за техния извънреден труд. Според кмета на община Димово  Светослав Славчев,  работещите в кухнята, санитари,..

публикувано на 04.08.20 в 14:10

Изложба на кенари в Долна Кремена

Изложба с около 15 вида кенар подредиха във фоайето на народно читалище "Просвета 1897-Долна Кремена" . Инициативата е на  библиотекаря в читалището Милка Милева и е под наслов "Изработено с любов и послание". Кенарите са върху ф ино тъкано платно за ризи, кърпи, чаршафи, възглавници.  "Сръчните ръце на българката умеят да даряват уют и..

публикувано на 04.08.20 в 13:33

Санирането в Белоградчик продължава

15 многофамилни сгради в град Белоградчик ще бъдат санирани по Оперативната програма "Региони в растеж" 2014-2020, съобщиха от пресслужбата на общината. Общият размер на одобрената безвъзмездна финансова помощ е на стойност 4 186 107,87 лева .  При санирането е предвидена подмяна на стара дограма с нова - PVC, полагане на топлоизолация по фасади,..

публикувано на 04.08.20 в 13:16

Нови директори в седем училища във Видинско

Седем училища в област Видин имат нови директори след проведени конкурси.  Те бяха обявени от Министерството на образованието и науката (МОН), заради факта, че много от директорите в страната бяха в пенсионна възраст или временно изпълняващи длъжността, обясни началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова : "За..

публикувано на 04.08.20 в 12:18