Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ограничават временно движението по Дунав мост 2

Снимка: Радио Видин

Поради извършване на планови инспекции на Дунав мост 2 при Видин - Калафат от днес до 23 октомври се въвежда временна организация на движението на автомобилите. Превозните средства от България към Румъния ще преминават през една от двете ленти на пътното платно. Участъкът е сигнализиран със съответните пътни знаци, съобщиха от Дружеството, което стопанисва съоръжението. 
Този следобед опашката от товарни автомобили в посока Румъния достигна 1500 метра, средното време за изчакване е около един час и половина.

Вижте още

Снимката на 4 август 2020 година

Предвид зачестилите въпроси за задълженията на работодателите за осигуряване на оптимална температура при работа в горещо време  от  Инспекцията по труда напомня, че при подаден червен или оранжев код за опасни метеорологични явления от Национален институт по метеорология и хидрология те следва да въведат мерки за гарантиране на безопасността на..

публикувано на 04.08.20 в 18:00

Безлихвен заем иска Община Белоградчик заради Covid-19

Безлихвен заем от  31 000 лв. е поискала община Белоградчик от Министерството на финансите . Той е определен до размера на отрицателната разлика между плащанията по начислените задължения за текущата година на данъка върху недвижимите имоти, данъка върху превозните средства и таксата за битови отпадъци към 30 юни 2020 г. Искането за..

публикувано на 04.08.20 в 16:29

6 са новите случаи на Covid-19 във Врачанско

Всичките 6 нови случаи на коронавирус от област Враца са от Мездра , съобщават от Регионалната здравна инспекция. Трима от тях са настанени в белодробната болница във Враца. Мъж на 79 г. и жена на 78 г. са хоспитализирани и съобщени с бързо известие от "Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания"..

публикувано на 04.08.20 в 14:53

Персоналът на Дома за възрастни в Орешец получи бонус за работа в условията на пандемия

С решение на община Димово и на общинския щаб,  на персонала в Дома за възрастни хора в село Орешец са преведени пари за работата им в условия на пандемия. 17 души от персонала в Дома са получили сумата от 325 лв. като възнаграждение за техния извънреден труд. Според кмета на община Димово  Светослав Славчев,  работещите в кухнята, санитари,..

публикувано на 04.08.20 в 14:10

Изложба на кенари в Долна Кремена

Изложба с около 15 вида кенар подредиха във фоайето на народно читалище "Просвета 1897-Долна Кремена" . Инициативата е на  библиотекаря в читалището Милка Милева и е под наслов "Изработено с любов и послание". Кенарите са върху ф ино тъкано платно за ризи, кърпи, чаршафи, възглавници.  "Сръчните ръце на българката умеят да даряват уют и..

публикувано на 04.08.20 в 13:33

Санирането в Белоградчик продължава

15 многофамилни сгради в град Белоградчик ще бъдат санирани по Оперативната програма "Региони в растеж" 2014-2020, съобщиха от пресслужбата на общината. Общият размер на одобрената безвъзмездна финансова помощ е на стойност 4 186 107,87 лева .  При санирането е предвидена подмяна на стара дограма с нова - PVC, полагане на топлоизолация по фасади,..

публикувано на 04.08.20 в 13:16

Нови директори в седем училища във Видинско

Седем училища в област Видин имат нови директори след проведени конкурси.  Те бяха обявени от Министерството на образованието и науката (МОН), заради факта, че много от директорите в страната бяха в пенсионна възраст или временно изпълняващи длъжността, обясни началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова : "За..

публикувано на 04.08.20 в 12:18