Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нормална е посещаемостта в училището в квартал "Нов път" във Видин

ОУ Софроний Врачански, Видин
Снимка: Радио ВИДИН

Нормална е посещаемостта в училището във Видинския ромски квартал "Нов път". Мълвата за отнемане на деца от училище достигна и други градове в Южна България. Част от децата отсъстват от учебните занятия. 

При нас засега ситуацията е спокойна, няма отсъстващи без уважителна причина ученици, увери директорът на училище "Епископ Софроний Врачански" Нина Иванова: 

"Аз имах съмнения, след журналистическите и телевизионни сензации ги наричам, защото това са провокирани неща за мен, че е възможно учениците да намалеят в следващия учебен ден и го очаквах това да се случи вчера, но и това не се случи" - добави Нина Иванова.

Служител на министерството на отбраната ще бъде проверяван заради създалата се паника от фалшивите слухове, че държавата ще отнема деца от семействата им. По-рано днес премиерът Бойко Борисов призова медиите да противодействат на тези фалшиви новини, които определи като "чудовищна лъжа":


"Как може да се тиражира лъжа, че норвежците са дали пари за да им изнасяме деца. До днес, когато не ми показаха какво се говори и се пише, не можех да допусна, че има човек да се върже на подобна лъжа" - добави г-н Борисов.

Вижте още

Антиправителственият протест във Видин продължава, но малобройно

На площада пред сградата на общината във Видин вчера вечерта недоволни граждани се събраха за 32 път. Освен оставката на правителството и главния прокурор има и искания на местно ниво, каза Ненчо Нешев, който е сред присъстващите постоянно на протестите в града: "Искаме оставките и на министър-председателя, и на главния..

публикувано на 11.08.20 в 08:50

15-вековна базилика пази Очин дол

Станалото известно в България и по света с паметника на Дядо Йоцо мездренско село Очин дол е богато и на история. Един от по-малко известните обекти е раннохристиянската базилика , която се намира на най-високото място, в местността „Пресветица“, откъдето се разкрива просторна панорамна гледка. Основите на този древен храм са открити случайно при..

публикувано на 11.08.20 в 08:39

Павилион "С любов към думите" организират във Враца

Конфедерация на българските писатели - клон Враца и литературен клуб "Арфа" в партньорство с читалище "Развитие – 1869 " в града организират събитие, което нарекоха Павилион "С любов към думите". Началото е днес от 9 часа днес. По време на събитието, което ще продължи до четвъртък, ще бъдат представени книги на местни автори, а посетителите..

публикувано на 11.08.20 в 08:10

Няма нови случаи на COVID-19 във Видин и Монтана

116 случая на COVID-19 са били установени в страната през последното денонощие по данни от Единния информационен портал. Направени са 3 667 PCR теста. Няма нови случаи за Видин и Монтана . За Враца установените са шест. До сега потвърдените случаи за Видин са 241, 96 са за Враца, 55 за Монтана. В страната 12 души са починали,..

публикувано на 11.08.20 в 07:10

Снимката на 10 август 2020 година

Готова  е отсечката от реконструираната улица "Неофит Бозвели" в Монтана.  Отсечката от 720 метра е с нов асфалт и подмени комуникации. 540 000 лева са заделени за основен ремонт на четири улици в града.  Няма смисъл от оставка и служебно правителство- това коментираха пред Радио Видин хора, запитани за политическата ситуация. Видинчани..

публикувано на 10.08.20 в 18:00

Част от улица "Неофит Бозвели" в Монтана е основно ремонтирана

Готова е отсечката от реконструираната улица "Неофит Бозвели" в Монтана. Отсечката от 720 метра е с нов асфалт и подмени комуникации. Това е улица "Неофит Бозвели" между улиците "Панайот Хитов" и "Свети Патриарх Евтимий". 540 000 лева са заделени за основен ремонт на четири улици в града. Ремонтът на "Неофит Бозвели" е един от най-тежките,..

публикувано на 10.08.20 в 16:10

Почти 17 килограма хероин задържаха на Дунав мост Видин – Калафат

Около 17 килограма хероин са били открити в автомобил, преминаващ през държавната граница на Дунав мост Видин – Калафат. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 4, вр. ал. 2 от НК , съобщават от Прокуратурата.  Вчера около 8 часа..

публикувано на 10.08.20 в 15:30