Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Клиниката за зависимости във Видин навърши три години

Снимка: Радио Видин

Специализираната извънболнична клиника за психотерапия и лечение на зависимости "Канчелов" днес празнува 3 години от основаването си във Видин. Лидия Николова- психолог от клиниката, прави равносметка за трите години работа:

"През тези три години клиниката е извървяла доста дълъг път, от създаването до работата с пациентите и най-вече утвърждаването като име и като модел на работа. Посланието, което носи клиниката, е че "зависимите са хора, които трябва да имат място в обществото"- за тях трябва да се работи в посока да бъдат ползотворна част от обществото. Имало е както хубави, така и не толкова хубави периоди, но това, което е постигнато в момента, е една хармонична и спокойна обстановка, пространство за диалог, за лечение и терапия. Продължаваме да работим с хъс, желание и мотивация."
Освен зависими към наркотични вещества, в клиниката търсят помощ и пациенти с алкохолна и хазартна зависимост, както и с психологични и психични проблеми. Конфиденциалността на нашите пациенти е на първо място, допълни още Лидия Николова.

Вижте още

Все още не е ясно какви са пораженията от ледолома на "Петрохан"

Все още не могат да бъдат установени точно колко са пораженията от ледолома на "Петрохан". Пораженията са от паднал дъжд, замръзнал върху клоните на дърветата. Най- пострадалите дървета са от 600 до 1 000 метра надморска височина. Над 1 500 метра надморска височина няма такива повреди, защото е валял сняг. "Има страшно много пречупени върхове,..

публикувано на 19.01.21 в 13:54

Разследват мъж, опитал да изнесе диазепам през Дунав мост 2

Разследване за незаконно пренасяне на диазепам през "Дунав мост 2" Видин - Калафат разследват от прокуратурата,  съобщават от институцията. Осуетеният опит е от 14 януари, около  13:15 часа, в района на Граничен контролно-пропускателен пункт "Дунав мост 2" Видин - Калафат, митническите инспектори са отклонили за проверка лек автомобил с британска..

публикувано на 19.01.21 в 12:57

Улица "Бдин във Видин става еднопосочна

Въвежда се еднопосочна организация на движение по ул. "Бдин" , съобщават от пресслужбата на Община Видин.  Със заповед на кмета Цветан Ценков, считано от 20 януари (сряда) движението по ул. "Бдин" става еднопосочно от кръстовището с ул. "Антон Страшимиров" към кръстовището с ул. "Райна Княгиня". За целта ще бъде поставена съответната вертикална..

публикувано на 19.01.21 в 11:41

7 нови случая на COVID-19 в Монтанско

За 7 нови случая на коронавирус на 18 януари съобщават от РЗИ Монтана. Едно лице, с потвърдена COVID инфекция, е починало. Активните случаи в областта са общо 179. 50 от тях се лекуват в болници, а 129 заразени са поставени на домашно лечение. До момента регистрираните с коронавирус в област Монтана са 3 185, излекуваните са 2 784, починали са..

публикувано на 19.01.21 в 11:25

Мъж от Буковец подпали камион и имота на съселянин

Запален е товарен автомобил, собственост на 60-годишен местен жител в село Буковец, общ. Брусарци. Вследствие на палежа са унищожени автомобилът, стопански постройки, лятна кухня и са загинали 15 животни- 2 прасета, 2 малки прасета, 2 бика, 9 крави и около 3 000 бали сено. Сигналът за пожара е бил подаден рано сутринта на 18 януари в РУ-Лом, съобщават от..

публикувано на 19.01.21 в 10:54

55 са активните с коронавириус в област Видин

За 9 новозаразени и 22-ма излекувани от коронавирус в област Видин за последното денонощие, съобщават от пресслужбата на Областната администрация. Пробите н а 8 от установените през последното денонощие случаи са взети във видинската PCR лаборатория, а един е изследван с бърз антигенен тест. О здравелите от вируса са били на домашна терапия...

публикувано на 19.01.21 в 10:10

Библиотеката в мездренското читалище с нови инициативи

2021 г. започна със знака на пандемията, която от миналата година обхвана не само нашата страна, но и целия свят. И както на всички сфери се отрази отрицателно, така се отрази и в културата, в частност на читалищата. За съжаление читалището в гр. Мездра отложи знакови и важни инициативи за 2020 г., с надеждата тази година да ги реализира. Такива са:..

публикувано на 19.01.21 в 08:47