Видинската езикова гимназия почете своя патрон

видин гпче езикова гимназия йордан радичков
Снимка: РАДИО ВИДИН

Видинската гимназия за преподаване на чужди езици почете 90-годишнината от рождението на своя патрон Йордан Радичков днес с различни мероприятия, сред които и конкурс по литература. 

"Всички наши дейности бяха днес. Традиция е литературният конкурс, за рисунка, за есе, разказ и стихотворение. Учениците представят свои торби, а след това връчваме награди за първо, второ и трето място. Цитатът тази година беше "Всеки човек е поука за другите, добра или лоша". Участваха около 30 ученици, излъчихме победителите, осигурени от училищното настоятелство. Имахме кратко тържество пред паметната плоча, пред която поговорихме за личността и голямото значение на този голям писател", каза Боянка Никова, изпълняващ длъжността директор на учебното заведение.

Част от учениците от видинската езикова гимназия потеглят днес по "По стъпките на Радичков", за да посетят Берковица, Клисурският манастир и Чипровци, докато друга част от тях разгледаха културните обекти на Видин.


Вижте още

Нови книги за 9 библиотеки във Видинско

Одобрено е второто проектно предложение на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" Видин по програма "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност" на Министерството на културата. То е на стойност 17 000 лева, с които ще бъдат закупени нови книги, обясни библиотекарят Мануела Миткова: "Целта на програмата е да активизира..

публикувано на 08.12.19 в 17:05

Интензивен е трафикът на Дунав мост 2

Трафикът на ГКПП Видин- Дунав мост 2 е интензивен на изход от страната за товарни автомобили, съобщават от Главна дирекция "Гранична полиция". Към 14:50 часа приблизителната дължина на опашката от товарни автомобили, пътуващи от България към Румъния, е над 4 км. Средното време за изчакване за камионите е 4,5 часа. Опашката от товарни автомобили в..

публикувано на 08.12.19 в 14:57

Ледено шоу впечатли жителите на Враца

Феерично ледено шоу се състоя на ледената пързалка във Враца. Спектакълът, представен от фигуристи на елитния столичен клуб "Славия", е част от Коледната програма на Община Враца. За показаното майсторство и невероятните съчетания на леда, талантливите фигуристи получиха заслужени бурни овации. Ледената феерия бе аплодирана и от кмета Калин..

публикувано на 08.12.19 в 13:24

"Седмица на отворените врати" започва болница "Д-р Стамен Илиев" Монтана

От 9 до 13 декември ще се проведе последната за тази година кампания „Седмица на отворените врати“ за превенция на туберкулозата в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. От 8:00 до 13:00 часа всеки, без оглед на здравноосигурителния си статус, може да посети отделението по пневмология и фтизиатрия и да се прегледа безплатно. Д-р Цветан..

публикувано на 08.12.19 в 12:30

Община Брегово с 1 млн. лева неразплатени задължения

На около 1 млн. лева възлизат неразплатените задължения на Община Брегово. Част от тях са за трудови възнаграждения. До празниците се планира да бъдат платени по две заплати, обясни кметът Илиян Бърсанов: "Всичко зависи от събираемостта на местните данъци и такси. Сега, в края на годината има малко по-голяма активност и от това зависи, но смятам, че..

публикувано на 08.12.19 в 11:19

16 души са пострадали през ноември по пътищата във Врачанско

75 пътнотранспортни произшествия са станали през ноември по пътищата във Врачанска област, съобщи Янко Харалампиев от сектор „Пътна полиция“ . От тях 14 са били квалифицирани от МВР като тежки. При катастрофи на пътя са ранени 16 души, няма нито един загинал. През месеца пътните полицаи са установили 4 175 нарушения, повечето от тях – 2 730 са..

публикувано на 08.12.19 в 10:06

Над 600 студенти се обучават във филиала на Русенския университет във Видин

На 8 декември отбелязваме празника на българските студенти . Той води началото си от 1903 година, когато започва да се чества като патронен празник на Софийския университет. Днес празнуват 631 студенти от филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев" във Видин. Всяка година броят им се увеличава, каза административният директор на филиала Момчил..

публикувано на 08.12.19 в 08:05