Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчанин: Кметът трябва да служи на тези, които са го избрали

Високи очаквания към кандидат-кметовете във Видин

Снимка: Радио ВИДИН



Десет кандидат-кметове се борят за доверието на видинските избиратели. Избирателната активност през целия ден остана ниска, за разлика от високите очаквания на гласувалите към кандидатите, показа анкета на Радио Видин: 

"Ами очаквам да се съживи града, някаква икономика да има, младите хора да остават. Да не е обезлюден, да не сме само възрастни хора... Повече спорт за децата да има, чистотата да е, все пак на някаква висота, нали за един областен град, да има повече мероприятия. И най-вече, поне ние двамата с него искаме някаква промяна, икономиката някак си да дръпне напред, да не сме чак така на дъното. Това ни е мечтата - повече млади хора да останат тук в града. Едно предприятие да се построи. Здравеопазването също да е на някакво по-високо ниво. Да не ни карат по Плевен, Монтана и така нататък... От нашия кандидат искаме да се подобри инфраструктурата тук в града, да се отворят работни места." 

Четири са избирателните секции във видинския квартал "Вида". В една от тях първите граждани са дали своя вот непосредствено след началото на изборния ден. Повече грижа за хората и инициативност, искат гласоподавателите от бъдещия кмет: 

"Да пита хората- болни ли са, здрави ли са, от какво не са доволни... Това, че някой кмет прави паметници, плочки- какво ще ме топли мен...повече грижа за хората- и за пенсионерите, и за младите...От бъдещите управници много работи трябват- като почнеш, огледай тези комплекси- всичко е затънало...Вярно, че и граждани има  несъвестни....Трябва да се помисли за икономиката, защото този град след 20-30 години ще стане село...ОТ кмета зависят много работи- той, ако е инициативен, ще търси начини, да има работа. има ли работа- ще се намали и престъпността..." 

Кметът трябва да служи на тези, които са го избрали, а какъв ще е животът ни занапред, зависи от всеки един от нас, смята възрастен избирател от жк "Вида": 

"От обикновения човек зависи- да прецени за кого гласува. Има много хора, които и не гласуват. Ама това е и твое право, и твое задължение- след като искаш да има подобрение, защо ти не вземеш участие, да кажеш нещо... От всеки един зависи и да се задържи и младежта, и не да си кротуват, а да излизат, ако трябва и протести, докато не се оправи тая работа... Този, който е избран там, той е слуга на народа, защото нашите данъци отиват, за да живее той охолно..."

Към 15:00 часа в ромския квартал "Нов път" бяха гласували малко над 22% от имащите право на вот 4513 души. Жителите на квартала очакват от новия кмет да осигури работни места, за да останат децата им:

"Искам да се промени живота на децата ни. Да има работа, да не бегат децата, да не стоят бабичките сами... За по-добро бъдеще за младите. Да има работа... Искам да стане по-хубаво. Да има работа. Да има пари по-хубави, пенсиите да ни вдигат, че ние сме с малки пенсии. Гледаме там да се оправят нашите улици, канализации, да има осветление по нашия квартал... Гласувам там, да минем... Надяваме се да има по-хубави времена. Повече работа за младите. Имам двама сина завършили и няма какво да работят... Да се прибират нашите деца и унуци при нас, че мислят какво правим всяка вечер питат: "Как си, майко? К'во си майко?"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 16 юли 2024 година

Оранжев код за високи  температури  е обявен за четвърти пореден ден в Северозапада. Горещата вълна щ е се задържи още няколко дни и е много рискова за човешкото здраве. Това каза Зорница Спасова от Националния център по обществено здраве и анализи и един от авторите на платформата „Климатека”, като допълни, че най-вероятно утре ще бъде най-горещият..

публикувано на 16.07.24 в 18:05

Изтича срок за кандидатстване за помощни средства

17 юли е крайният срок, в който хора с увреждания могат да кандидатстват за осигуряването на високотехнологични помощни средства . 23 са подадените заявления до сега в област Видин , съобщи директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Венцислав Боянов : "Тези средства се осигуряват по проект "Предоставяне на помощни средства за хора с..

публикувано на 16.07.24 в 17:13

платена публикация
Как да преборим умората и да повишим енергията си с витамин В-комплекс, витамин В 12 и желязо

Умората може да бъде сериозен проблем, който засяга качеството на живота ни и нашата продуктивност. Независимо дали умората е резултат от натоварен график, стрес или недостатъчно хранене, тя може да бъде преодоляна чрез правилния прием на хранителни добавки. Витамините B-комплекс, витамин B12 и желязото са ключови за повишаване на енергията и борба с..

публикувано на 16.07.24 в 16:47
Кметът на община Монтана Златко Живков (вляво) и Емил Иванов, управител на Общинско предприятие „Градска мобилност“

Зелена зона за паркиране действа в Монтана

С 338 места разполага новата зелена зона за паркиране в центъра на Монтана , която вече действа, съобщават от Общината. По 1 лев на час е таксата за паркиране на пет паркинга и осем участъци от улици в обхвата на зелената зона. Това са паркингите на ЖП гара Монтана, на Битов комбинат, на гимназията (ул. „Иван Аврамов“), пред ДЗИ на..

публикувано на 16.07.24 в 16:20

Скъсан далекопровод спря тока на половин Монтана

Скъсан далекопровод, над 20 киловолта, остави част от Монтана без ток. Близо 2 часа нямаше захранване.  Към 13:00 часа токът в централната градска част на Монтана изгасна. Почти половината от жителите на областния център останаха без електричество. Към 15:00 часа захранването бе възстановено, каза областният управител Калин Хайтов :..

публикувано на 16.07.24 в 16:18

Инспекцията по труда във Видин: Няма сигнали за работа при високи температури

Контролните органи на Инспекцията по труда продължават да следят за спазване на разпоредбите за осигуряване на необходимите изисквания за работа през лятото . Към момента няма постъпили сигнали за работодатели от Видинско, които не са осигурили минималните изисквания за микроклимата, каза директорът на Инспекцията по труда във Видин Надежда..

публикувано на 16.07.24 в 15:55

Организации дариха тон и половина картофи за жители на община Мездра

Тон и половина картофи получи като дарение социалната дирекция в Община Мездра.  Фондация Адра България, с подкрепата на Гората.Бг и производствената база на известна българска верига за бързо хранене в село Цалапица доставиха 1500 кг картофи на социална дирекция в Община Мездра. Десетки хора от уязвими групи ще бъдат подкрепени, коментира Мариан..

публикувано на 16.07.24 в 15:30